Η δύσκολη απόφαση για τον Νταρίντα στο «10»

Γιώργος Στράντζαλης08 Νοεμβρίου 2023

Ο Άκης Μάντζιος απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες όταν ρωτήθηκε, μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο, για την έλλειψη λύσεων για να καλυφθούν στοιχεία που δίνουν κομβικοί παίκτες του ρόστερ, όπως είναι ο Βλάντιμιρ Νταρίντα αλλά και στη μη χρησιμοποίηση του Τσέχου σε ρόλο επιτελικού μέσου.

Κρίνοντας από τα πεπραγμένα των παικτών που χρησιμοποιήθηκαν μέχρι στιγμής στη συγκεκριμένη θέση, είναι αντιληπτό ότι ο Μάντζιος δεν έχει πάρει όσα προσδοκούσε και ακόμη ψάχνει να βρει την απαραίτητη χημεία στην τριάδα της επίθεσης και τις “σταθερές” που θα πλαισιώσουν τον Μορόν και θα προσφέρουν ουσία στο κομμάτι της επίθεσης.

Στην πραγματικότητα, αυτός που έχει τα χαρακτηριστικά της θέσης από τους διαθέσιμους παίκτες στη μεσοεπιθετική γραμμή είναι ο Νταρίντα. Ωστόσο, ο προπονητής του Αρη αποφεύγει – για την ώρα τουλάχιστον - τη χρησιμοποίησή του εκεί καθώς εκτιμά ότι θα χάσει τα υπόλοιπα στοιχεία που δίνει όταν είναι τοποθετημένος στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Όπως το αδιάκοπο τρέξιμο, τις εναλλαγές παιχνιδιού ή ακόμα και τις βοήθειες που προσφέρει λίγα μέτρα βρισκόμενος πιο έξω από την περιοχή. Επιπλέον, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ο παίκτης που θα πλαισιώσει τον Βερστράτε και θα απελευθερώσει τον Νταρίντα. Κι αυτό αποτελεί τη δυσκολία του προπονητή στην απόφαση να πάει πιο μπροστά τον Τσέχο.

Στον αγώνα με τον Ατρόμητο ο Μάντζιος δεν απέφυγε ξανά το ανακάτεμα της τράπουλας και προς την κατεύθυνση αναζήτησης ουσιαστικών λύσεων πίσω από τον Μορόν έδωσε φανέλα στον Μενέντες. Ο Αργεντίνος προστέθηκε στη λίστα των οκτώ παικτών που έχουν χρησιμοποιηθεί στη θέση του επιτελικού μέσου, αλλά ούτε αυτός κατάφερε να κάνει τη διαφορά και να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα. Αν και είχε διάθεση, διαρκής κίνηση στο χώρο, δεν είχε ουσία στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Ωστόσο, από τη στιγμή που δεν έχει βρεθεί ακόμη ο “εκλεκτός” που θα διευκολύνει το πλάνο του προπονητή, είναι πιθανό ο Μενέντες να χρησιμοποιηθεί ξανά σε αυτή τη θέση, με τον Αλβάρο Ζαμόρα να είναι ο αμέσως επόμενος να μπει στην εξίσωση για το αρχικό σχήμα. Πιθανότατα αυτό να συμβεί στο ματς με τον Βόλο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.