Η δουλειά που δεν φάνηκε και η ανάγκη ο Αρης να νικήσει σήμερα

Βασίλης Μάστορας29 Δεκεμβρίου 2022

Πολλά πόνταραν οι φίλοι του Αρη στην πολυήμερη διακοπή του Πρωταθλήματος, λόγω του Μουντιάλ. Οι υποσχέσεις τού Αλαν Πάρντιου ότι στο διάστημα αυτό θα δούλευε με τους παίκτες του προκειμένου να διορθώσει τις αδυναμίες της ομάδας, τους έκανε αισιόδοξους. Οι μέρες πέρασαν κι όταν ήρθε η ώρα της αλήθειας, οι «κίτρινοι» δεν έπεισαν ότι έμαθαν το μάθημα τους. 

Οτι δηλαδή έκαναν βήματα αγωνιστικής προόδου σε σχέση μ’ αυτό που έδειξαν στους τελευταίους αγώνες πριν από τη διακοπή. Σύμφωνα με τις υποσχέσεις του Αγγλου προπονητή η δουλειά θα επικεντρώνονταν στις τελικές προσπάθειες και στη μεσοαμυντική λειτουργία. Τα τεστ… προόδου ήταν οι δύο αγώνες με τον Λεβαδειακό. Σ’ αυτόν του Κυπέλλου ο Αρης νίκησε αλλά ο Πάρντιου δεν έκρυψε τον θυμό του από την απόδοση της ομάδας. 

«Στην Αγγλία αυτά τα παιχνίδια τα λέμε… σκουριασμένα» δήλωσε ο προπονητής του Αρη, δημοσιοποιώντας τον προβληματισμό του. Στον δεύτερο, αυτόν του Πρωταθλήματος, ο Αρης «πέταξε» βαθμούς ενώ η αγωνιστική του εικόνα έδειξε ότι έκανε βήματα προς τα πίσω. Βεβαίως υπάρχει κι ένα ελαφρυντικό, που έχει να κάνει με την πολυήμερη διακοπή η οποία πάντα βγάζει τους παίκτες από τον ρυθμό τους. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Αρης έπρεπε να δείξει ότι κάτι άλλαξε. 

Οτι δουλεύτηκαν οι αδυναμίες και έγιναν βελτιώσεις. Αν δεχτούμε ότι το πρόβλημα ήταν ο… βηματισμός, οι «κίτρινοι» θα πρέπει σήμερα να δείξουν αυτά τα οποία διόρθωσαν κατά τη διάρκεια της διακοπής. Αλλωστε αν οι «κίτρινοι» θέλουν να παραμείνουν σε επαφή με τους φετινούς τους στόχους, επιβάλλεται σήμερα να νικήσουν τον Παναιτωλικό. Ομάδα από την οποία έχασαν με κάτω τα χέρια στον α’ γύρο, που πετυχαίνει μ.ο 1,1 γκολ σε κάθε αγώνα, σκοράρει ανά 6,3 τελικές και κατά μέσο όρο δημιουργεί 7,2 τελικές. Ο Αρης πετυχαίνει κατά μέσο όρο 1,5 γκολ στον αγώνα, σκοράρει κάθε 8,2 τελικές και δημιουργεί συνολικά 12,4 τελικές.

Αρα το ζητούμενο για την ομάδα του Πάρντιου σήμερα είναι να κεφαλαιοποιήσει τις τελικές προσπάθειες, τις οποίες τηρουμένων των αναλογιών αναμένεται να κάνει. Ο Πάρντιου προκειμένου η ομάδα να έχει πνεύμα δημιουργίας το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιήσει και Ματέο και Μανού Γκαρθία, συν τον Μαντσίνι. Συγχρόνως θα έχει την ασφάλεια στα μετόπισθεν με την επιστροφή του Φαμπιάνο, οπότε αυτό είναι που του δίνει και το δικαίωμα να κάνει περισσότερο τολμηρές επιλογές για την επίθεση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.