Ή δώστε του τα κλειδιά της ΕΠΟ, ή αφήστε τον στην ησυχία του στην Ευρωβουλή

Δημήτρης Κανελλάκης06 Μαρτίου 2021

Είναι απίστευτο το γεγονός ότι, ενώ είμαστε 20 μέρες πριν τις εκλογές, δεν υπάρχει -επισήμως- υποψήφιος για την προεδρία στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Ο Ζαγοράκης, ο οποίος εδώ και δύο μήνες προβάλλει ως το μεγάλο φαβορί για να είναι ο νέος πρόεδρος, ο οποίος προτείνεται -και στηρίζεται- ανοιχτά από την κυβέρνηση για να αναλάβει αυτό το ρόλο ως το πρόσωπο κοινής αποδοχής που καιρό τώρα συζητιέται και αναζητείται για να οδηγήσει την ΕΠΟ στο δρόμο που μάς δείχνουν οι υπερεθνικές ομοσπονδίες με την ολιστική μελέτη, δεν έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Αν και έχουν περάσει 36 μέρες από τότε που πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και να τον ενημερώσει για την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ.

Οσο για τον Ψαρόπουλο, ο οποίος πρώτος ανακοίνωσε από τα τέλη του 2020 την υποψηφιότητά του, όπως και ότι έχει εξασφαλίσει την στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκλεκτόρων, προφανώς, με την αλλαγή του χρόνου συμπλήρωσε το όριο ηλικίας που προβλέπει ο νέος νόμος και μένει -εξ αυτού του λόγου- εκτός διεκδίκησης.

Για τον Ζαγοράκη, είναι δεδομένο ότι δεν έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του επίσημα διότι δεν καταφέρνει να διαμορφώσει τις συνθήκες που εξ αρχής επιθυμούσε, ώστε όχι απλά να εκλεγεί πρόεδρος αλλά να έχει και τις προϋποθέσεις για να διοικήσει όπως αυτός θέλει.

Με απλά λόγια, να έχει τον έλεγχο της πλειοψηφίας στην Εκτελεστική Επιτροπή, ώστε να μπορεί να περνάει αποφάσεις και να υλοποιεί το πρόγραμμά του χωρίς να κινδυνεύει άλλα να εισηγείται και άλλα να αποφασίζονται.

Κι αυτή την στιγμή, 20 μέρες πριν τις εκλογές, δεν το έχει εξασφαλίσει αυτό ο Ζαγοράκης, δεν έχει καταφέρει να “κλειδώσει” ότι η πλειοψηφία στην Εκτελεστική Επιτροπή θα είναι πρόσωπα της απόλυτης εμπιστοσύνης του.

Εξαρτάται από τις προθέσεις και τις ισορροπίες μεταξύ των ισχυρών του ελληνικού ποδοσφαίρου και της... “γραμμής” που αυτοί θα δώσουν στους προέδρους των Ενώσεων για το πώς θα ψηφίσουν στις εκλογές.

Κι όσο αυτή η κατάσταση εξακολουθεί να είναι κυρίαρχη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τόσο πιο έντονο γίνεται το ερώτημα “γιατί να μην καθίσει στις Βρυξέλλες ο Ζαγοράκης αν δεν σκοπεύουν να του δώσουν τα κλειδιά της ΕΠΟ, έχει λόγο να μπλέξει;”

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.