Η διπλή ανάγνωση του τι πέτυχε φέτος ο Αρης στο Πρωτάθλημα

Βασίλης Μάστορας11 Μαΐου 2021

Η αξία όλων των πραγμάτων στη ζωή εκτιμάται αναλόγως με το μέτρο σύγκρισης. Το μίντι ήταν ενδιαφέρον μέγεθος γυναικείου ρούχου, γιατί φαινόταν η γάμπα. Κι ήταν καλύτερο από το μάξι, όπως και το μίνι καλύτερο από το μίντι. Ετσι είναι και τα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Για τη Λάρισα θα ήταν εξαιρετική επιτυχία αν κατάφερνε να παραμείνει στη Super League1. Αντιστοίχως για τον Ν.Π.Σ. Βόλος η παρουσία του στα πλέι οφ. Ολα έχουν αξία με το συγκρίσιμο μέγεθος.

Για παράδειγμα για τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ η χρονιά είναι χαμένη γιατί δεν κατέκτησαν το Πρωτάθλημα. Η διαφορά για τον πρώτο είναι ότι θα αποτελέσει σανίδα σωτηρίας η κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ο Αρης έχει άλλα μέτρα σύγκρισης. Με δεδομένο ότι είναι ομάδα που μετά τα πέτρινα χρόνια μεγαλώνει σιγά σιγά, βάζει περισσότερο ρεαλιστικούς στόχους.

Ο πρώτος ήταν να κάνει το τρία στα τρία στην παρουσία της στην Ευρώπη. Επιτυχία η οποία δεν έχει προηγούμενο για τους «κίτρινους» γι’ αυτό αποτελεί τεράστια επιτυχία. Αν αυτό συνδυάζονταν με τη συμμετοχή και στον Τελικό ή την κατάκτηση του Κυπέλλου η χρονιά θα ήταν ονειρική.

Αυτή είναι η μία ανάγνωση του τι πέτυχε φέτος ο Αρης. Η ρεαλιστική. Υπάρχει όμως και η άλλη, η περισσότερο απαιτητική. Οτι ο Αρης που έπαιξε στην κανονική περίοδο το καλύτερο ποδόσφαιρο μαζί με τον Ολυμπιακό, θα έπρεπε να έχει την ίδια διάρκεια και στους αγώνες των πλέι οφ. Δεν το κατάφερε όμως γιατί μία ομάδα που μεγαλώνει έχει και παθογένειες που φανερώνονται όταν υποχρεώνεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Λίγο το κακό για τον Αρη. Απλώς οι παίκτες αδίκησαν τον εαυτό τους μετά την εντυπωσιακή πορεία που είχαν στην κανονική περίοδο. Είναι όμως κι ένα καλό μάθημα για την επόμενη χρονιά τα όσα δεν κατάφερε να κάνει φέτος ο Αρης. Και επειδή πλέον έχει πολλούς λόγους να είναι πρωταγωνιστής κι όχι κομπάρσος, θα πρέπει να αξιολογήσει και να αξιοποιήσει τα μηνύματα της φετινής χρονιάς.

FOCUS

Δηλαδή αν o «Μπένι», παραμείνει και τη νέα αγωνιστική περίοδο στα καθήκοντα του στο ποδοσφαιρικό τμήμα θα εξακολουθήσει να έχει και τις ίδιες διατροφικές συνήθειες, όπως φέτος; Θα απαιτεί σολομό και δεν θα βολεύεται στις αποστολές με το γεύμα της ομάδας; Και να σκεφτεί κάποιος ότι η παρουσία του στον πάγκο είναι άοσμη, άχρωμη και άγευστη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.