Η δημοσιογραφία πεθαίνει, εμείς αντιστεκόμαστε !

Metrosport Team07 Οκτωβρίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Όλα κυλούν στον ΠΑΟΚ με ρυθμούς δικούς του, που φυσικά δεν έχουν σχέση με μια ρεαλιστική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Με τα λάθη, τις απρονοησίες, τις αστοχίες και τις καθυστερήσεις, αυτόν τον ΠΑΟΚ έχουμε. Αυτός μας δίνει χαρές και λύπες και το μόνο που κάνουμε είναι με τη δική μας πένα – πληκτρολόγιο- να συνεισφέρουμε το κατά δύναμη, έστω στο ελάχιστο προς τη σωστή κατεύθυνση προκειμένου να αποφεύγονται τα παραπάνω. 

Αλήθεια είναι ότι δεν το κάνουμε με επιτυχία διότι η δύναμη μας είναι μικρή. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν αλλοτριωθεί ενώ παράλληλα η ποικιλότητα έκφρασης και γνώμης έχει πάρει μια αδυσώπητη μορφή που καταπίνει την αλήθεια στο βωμό του «εγώ» και της σωρευμένης οργής ενός πλήθους που ναι μεν λειτουργεί με την ιδιότητα του φιλάθλου αλλά άγεται και φέρεται πολύ εύκολα από τυχάρπαστους ιδιοτελείς ηγέτες ή πληρωμένους εξαρτημένους κονδυλοφόρους. 

Συμπερασματικά έχουμε καταλήξει ότι η πολύ δημοκρατία καμιά φορά βλάπτει υπό την έννοια ότι πνίγει και εξαφανίζει τον αυθεντικό λόγο και καταλήγει στη δικτατορία της πλειοψηφίας. Όλα τα παραπάνω τα αναφέρουμε διότι δυστυχώς παρατηρούμε ότι τα τελευταία χρόνια η δυνατότητα το να απαξιώνεις ή ακόμη και να υβρίζεις κάποιον που γράφει και αποδεδειγμένα ενδιαφέρεται για την ομάδα σου, προσάπτοντάς του αυθαίρετα ιδιότητες ανύπαρκτες και στηριζόμενες ίσως σε μια έρπουσα σάπια φημολογία, αυξάνεται γεωμετρικά. 

Αποτέλεσμα είναι οι λίγες καλές και δυνατές φωνές του Βορρά να βυθίζονται στο βούρκο που το διαδίκτυο δημιούργησε. Είναι απίστευτο πως ότι άποψη ότι γνώμη και να δημοσιεύσεις , εκ των προτέρων είναι βέβαιο ότι θα τύχει αρνητικής κριτικής από συγκεκριμένους. Διότι δεν υφίστανται συμφωνούντες και διαφωνούντες. Ακόμη κι αν πιο πριν η δική τους άποψη ταυτιζόταν πλήρως με τη δική σου, όταν αυτή δημοσιευτεί και πάρει την ιδιότητά σου και αναφέρει το επίθετό σου, τότε αυτόματα παύει να είναι ορθή. 

Επίσης έχουμε τους διάφορους οπαδούς που υπό το πρίσμα μιας πρότερης αγωνιστικής τους πορείας εκμεταλλεύονται το όνομα της ομάδας και δημιουργούν σελίδες οι οποίες μοιάζουν περισσότερο με κελεύσματα προβάτων , όπου πρόβατα οι πρότεροι συν-οπαδοί τους που τους μοιράζουν αφειδώς LIKE και εν αγνοία τους πολλά χρήματα. Αυτοί , παραδόξως, έχουν σχεδόν την πλήρη αποδοχή των προβάτων που νομίζουν ότι διαβάζουν κάποιο νέο επαναστάτη που τους καθοδηγεί μ΄ ένα – ο θεός να το πει- χιούμορ ή δεικτική κριτική… που δεν επιδέχεται κριτικής. 

Όμως αυτή είναι οι ζωή με τις τεχνολογικές εξελίξεις της και το κατάντημα του διαδικτύου. Εμείς δε μπορούμε να κάνουμε τίποτε και θα συνεχίσουμε να γράφουμε τη γνώμη μας , ανιδιοτελώς, ασχέτως με την κακόπιστη , στοχευμένη ή κατά συνήθεια κρητική που δεχόμαστε. Γιατί μέσα σε αυτούς υπάρχουν ευτυχώς και πολλοί που γνωρίζουν τόσο το ποιόν μας όσο και αντιλαμβάνονται το νόημα και το σκοπό της γραφής μας και μας εκφράζουν τις ευχαριστίες τους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.