Η δήλωση Μπότο που βάζει «τέρμα στο πλιάτσικο μανατζαρέων και αυλικών»

Δημήτρης Μπούζας06 Ιανουαρίου 2022

Προσπερνώντας το εξαιρετικό βιογραφικό του και μένοντας σε μία και μόνον δήλωση του, σε αυτήν που χαρακτήριζε ακατανόητο και παράλογο να φέρνεις παίκτες τη μεταγραφική περίοδο που δεν είναι της αποδοχής και της υπόδειξης του προπονητή, έμεινα με την εντύπωση – ή και τη διαπίστωση αν θέλετε – ότι ο Ζοσέ Μπότο γνώριζε πολύ περισσότερα από όσα θα περίμενε κανείς από έναν νεοφερμένο τεχνικό διευθυντή. 

Με τη συγκεκριμένη δήλωση του ο Πορτογαλος εύστοχα αλλά και μηνυματικά «αποκάλυψε», συγχρόνως όμως και «προειδοποίησε», παίρνοντας ξεκάθαρη και απόλυτη θέση σε μια από τις πιο σοβαρές και αυτοκαταστροφικές παθογένειες που τις πλήρωσε (πιθανόν και τις πληρώνει ακόμη) ακριβά, τόσο ο μεγαλομέτοχος, όσο και η ομάδα. Ερμηνεύοντας τη δήλωση του μπορούμε να πούμε ότι με αυτήν έθεσε ψυχρά και λακωνικά και με δυο λόγια «τέρμα στο πλιάτσικο των μανατζαρέων και των παντός είδους διαμεσολαβητών και αυλικών». 

Οι τελευταίοι, εκμεταλλευόμενοι την ευκολοπιστία του γενναιόδωρου Ιβάν, έστηναν χολιγουντιανά πάρτι οικονομισιάς, ανεμπόδιστοι εντός κι εκτός των τειχών της Τούμπας. Ο Μπότο με το να βγει φόρα παρτίδα και να ξεμπροστιάσει το «κύκλωμα» που είχε εγκατασταθεί στις παρυφές του όλου οργανισμού του ΠΑΟΚ, τα στελέχη του οποίου δεν κατάφεραν να το απομακρύνουν, διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι το μεγάλο «φαγοπότι» πήρε οριστικά τέλος. 

Επί των ημερών του όλες οι διαδικασίες θα είναι διαφανείς, διαυγέστατες και θα κινούνται εντός των ηθικών ορίων και της αντίστοιχης ποδοσφαιρικής λογικής. Είναι αλήθεια ότι ο κάθετος τρόπος με τον οποίο φρόντισε να στείλει μέσω της συγκεκριμένης δήλωσης το μήνυμα του ο Πορτογάλος, με οδήγησε σε κάποιες δεύτερες σκέψεις, οι οποίες με τη σειρά τους και αβίαστα με οδήγησαν στην υποψία - αν όχι στην βεβαιότητα – ότι είχε μία πολύ σοβαρή, εκτεταμένη και υπεύθυνη ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στην Τούμπα, από πρόσωπο της εμπιστοσύνης του. 

Δεν εξηγείται διαφορετικά να ασχοληθεί με το καλημέρα και τόσο ανοιχτά και απόλυτα με μια παθογένεια και με μια πληγή αγιάτρευτη που δεν την άγγιξε κανείς μέχρι σήμερα. Δεν ξέρω αν αυτή η ενέργεια του δίνει το δικαίωμα σε όλους μας να προχωρήσουμε ένα βήμα περισσότερο και να υποθέσουμε πως ο νέος τεχνικός διευθυντής του δικέφαλου, γνωρίζει το ίδιο καλά και πολλά άλλα εξίσου σημαντικά που αφορούν την λειτουργία και την δράση του «όλου οργανισμού». 

Όπως και την παρασκηνιακή παρουσία και συμπεριφορά μιας παρεούλας που βαρύνεται με τραγικά λάθη και ποδοσφαιρικούς ανορθολογισμούς. Θα ήταν ευχής έργο να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Συνοψίζοντας λοιπόν και κλείνοντας το σημερινό σχόλιο, τονίζουμε για μια ακόμη φορά την ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης σημαντικής δήλωσης του, ελπίζοντας ότι είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα και μια ειλικρινής υπόσχεση επιστροφής του λαοφιλέστατου συλλόγου σε μια κανονικότητα, από την οποία είχε πάρει διαζύγιο εδώ και αρκετό καιρό.

ΥΓ1: Ο Λεό Ζαμπά δείχνει αδυνατισμένος, ορεξάτος και οι υπεύθυνοι μάλλον έχουν αρχίσει να τον υπολογίζουν.

ΥΓ2: Σε ότι έχει σχέση με τον Τσόλακ, υπάρχει προγραμματισμένη μια σύσκεψη το Σαββατοκύριακο, από την απόφαση της οποίας θα εξαρτηθεί η παραμονή του στον ΠΑΟΚ.

ΥΓ3: Ο στενός κύκλος που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα εντός κι εκτός Τούμπας, αναφέρεται σε ένα πολύ ισχυρό δέσιμο ανάμεσα στον κόουτς (Λουτσέσκου) και το νέο τεχνικό διευθυντή (Μπότο).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.