Η δικτατορία του Τύπου στην Ελλάδα!

Metrosport Team08 Μαΐου 2021

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα ο πολίτης έχει ελάχιστη εμπιστοσύνη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης είτε αυτά αναφέρονται στα δελτία ειδήσεων είτε στις εφημερίδες είτε στο διαδίκτυο. Αυτό δεν είναι μια αποφθεγματική συνθήκη που προέκυψε άδικα ή άκαιρα. Ήρθε συν τω χρόνω και κορυφώθηκε την τελευταία εικοσαετία όπου στο βωμό των πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων όλα είχαν ένα τίμημα. 

Ακόμη και η αλήθεια. Τύπος, κυβέρνηση, επιχειρήσεις και ομάδες ως όπλα επιβολής και εξάρτησης, μετάλλαξαν την πραγματικότητα και μας οδήγησαν σ’ ένα δυστοπικό νοηματικό μέρος όπου οι περισσότεροι από εμάς είμαστε αμνοερίφια που τα αυτιά μας ακούνε, τα μάτια μας διαβάζουνε αλλά το μυαλό μας δεν αναλύει. Από την εποχή του Κοσκωτά, του Κόκκαλη, του τροφοδότη λογαριασμού μέχρι τον Μαρινάκη άλλαξαν πολλά εκτός από το αποτέλεσμα.

 Παλαιότερα υπήρχε δεξιά και αριστερά, Παπανδρέου- Καραμανλής, υπήρχε USA- ΕΣΣΔ, διακριτές δυνάμεις σε τοπικό ή παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα αυτά σβήνουν. Οι ιδεολογίες μοιάζουν γραφήματα στο νου κάποιων που θέλουν να αλλάξουν το καθεστώς αλλά δεν μπορούν. Το γνωρίζουν όμως; Οι τακτικές είναι ίδιες. Ελέγχουμε τον τύπο , συνεργαζόμαστε με κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενους που έχουν σφουγγαροποιημένες συνειδήσεις και στην ουσία ο ένας δίνει στον άλλο χρήματα και δουλειές και ο άλλος διατηρεί την εξουσία. 

Σήμερα δεν είναι μυστικό ότι καμιά εικοσαριά μέσα τα ελέγχει ο Μαρινάκης. Έχει τις εφημερίδες αλλά και την επιχείρηση που τις μοιράζει…χωρίς αυτό να είναι απαγορευτικό ή έστω μονοπωλιακό. Ο Αλαφούζος δεν μπορεί να κριθεί γιατί μοιάζει να έχει το δημοσιογραφικό ακαταλόγιστο όπου το συμφέρον και η επιθυμία καθοδηγούν την κάθε του πράξη. Δεν τους νοιάζει αν οι εφημερίδες χάνουν το αναγνωστικό κοινό και τα κανάλια επιβιώνουν από τα reality. Μπορεί να χάνουν από κει αλλά κερδίζουν από αλλού πολλά περισσότερα. 

Δυστυχώς όμως το διακύβευμα δεν περιορίζεται σε πρόσωπα , επιχειρηματίες και κόμματα! Η Ελευθερία του Τύπου είναι ανέκδοτο στην Ελλάδα και μεις που πολεμάμε από αυτό εδώ το βήμα, που πραγματικά γράφουμε ότι νιώθουμε, το καταλαβαίνουμε ακόμα καλύτερα. Είναι ντροπή για τη χώρα μας η νέα έρευνα που φέρνει την Ελλάδα στην προτελευταία θέση της Ευρώπης. Έχει υποβιβαστεί 5 θέσεις σε σχέση με πέρυσι χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Καραϊβάζ.

 Η λέξη «ντροπή» για όλους μας είναι πολύ μικρή. Βρισκόμαστε σε καθεστώς δημοσιογραφικής δικτατορίας η οποία επιβάλλεται με δημοκρατικά μέσα και λαστιχοποίηση θεσμών κα νόμων. Δείτε και τη φωτογραφία που αντανακλά την κατρακύλα της Ελλάδας αλλά και την απάθεια-αδιαφορία όλων όχι μόνο για το τι συμβαίνει αλλά και για το τι πρόκειται μαθηματικά να συμβεί!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.