Η δικαιοσύνη του ποδοσφαίρου

Βασίλης Βλαχόπουλος15 Μαρτίου 2021

Τελικά η δικαιοσύνη του ποδοσφαίρου δεν είναι τυφλή αλλά αποδίδει στον καθένα αυτό που πραγματικά αξίζει. Ακριβώς αυτό αναδεικνύεται στην περίπτωση του Αρη με την κατάληψη της 2ης θέσης με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας. 

Σε μια χρονιά η οποία εξελίσσεται με σωστή (ποδοσφαιρικά) αντίληψη, επιλογές που βασίστηκαν στην ποδοσφαιρική λογική, δίχως εξάρσεις και επικοινωνιακούς μηχανισμούς για τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, αλλά με όπλο αυτό που παρουσιάζει η ομάδα του Ακη Μάντζιου από τα μέσα της αγωνιστικής περιόδου όταν ο Ελληνας τεχνικός της προσέδωσε τη δική του ταυτόχρονα. Μια χρονιά στη διάρκεια της οποίας αμφισβητήθηκε έντονα από διάφορους εκτιμητές αλλά πλέον άπαντες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εκτίμησαν λανθασμένα και κακώς θεώρησαν ότι αυτή η ομάδα δεν ήταν τίποτε περισσότερο από πυροτέχνημα.

Προϊόντος του χρόνου αποδείχθηκε ότι ο φετινός Αρης έχει σωστές αγωνιστικές δομές, πολύ ξεκάθαρη φιλοσοφία στο παιχνίδι του κι αν είχε αποφύγει δώρα (όπως αυτό της περασμένης εβδομάδας στην Τούμπα) θα είχε εξασφαλίσει ακόμη μεγαλύτερη διαφορά και θα είχε διευκολύνει τον εαυτό του. Αυτό δεν κάνει, όπως για παράδειγμα δεν το έκανε χθες απέναντι στον ΟΦΗ με συνέπεια να πορευτεί με την πίεση του αποτελέσματος. Οι «κίτρινοι» θα έπρεπε να είχαν τελειώσει τουλάχιστον 2-3 από τις κλασικές φάσεις που δημιούργησαν, όφειλαν να είχαν κόψει τα πόδια του αντιπάλου. Δεν το έκαναν κι αυτό είναι ένα από τα προβλήματα που έχουν να διαχειριστούν ενόψει των Playoffs. Το έκαναν στην Τούμπα, το είχαν κάνει και με τον Παναθηναϊκό στο «Κλ. Βικελίδης» και αντί να πάρουν έξι βαθμούς, περιορίστηκαν στον έναν. Κι όταν δεν «τελειώνεις» ένα παιχνίδι, αυτομάτως αφαιρείς από τον προπονητή σου το δικαίωμα να προχωρήσει σε κινήσεις τακτικής όπως για παράδειγμα στην ξεκούραση παικτών και στην αποφυγή τιμωριών, σαν αυτές που θα κληθούν να εκτίσουν στην πρεμιέρα των Playoffs οι Σίλβα, Μάνος οι οποίοι συμπλήρωσαν τέσσερις κίτρινες κάρτες. Το… καθετί έχει την αξία του στον επαγγελματικό αθλητισμό γιατί η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά κι αυτή πρέπει να βάλει στο παιχνίδι του ο Αρης για να γίνει ακόμη πιο ουσιαστικός.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.