Η δικαίωση του Μπότο, ο εξαιρετικός στόπερ Κάργας και ο… φιτ Ζαμπά

Στέλιος Γρηγοριάδης24 Ιουνίου 2022

Τελικά, θα δικαιωθεί ο Μπότο και θα υλοποιήσει την υπόσχεση που είχε δώσει ότι το νέο ρόστερ του ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμο κατά 90% με την έναρξη της προετοιμασίας. Θα είναι όντως, όπως όλα δείχνουν, με την έναρξη του βασικού σταδίου της προετοιμασίας που θα γίνει στην Ολλανδία, καθώς ο ένας μετά τον άλλο οι παίκτες “κλείνουν” και έρχονται στη Θεσσαλονίκη, ή γίνεται συμφωνία να πάνε κατ’ ευθείαν στην Ολλανδία.

Πάρα πολύ σημαντικό. Το ελπίζαμε κάθε χρόνο χρόνο, φωνάζαμε γι’ αυτό, αλλά ποτέ δεν γινόταν. Ο ΠΑΟΚ έτρεχε πανικόβλητος να πάρει και έναν και δύο και τρεις και περισσότερους παίκτες στο παρά 5, ακόμη και στο παρά 1. Πολύ μετά από το τέλος της προετοιμασίας και ενώ είχαν αρχίσει οι ευρωπαικές υποχρεώσεις του. Ηταν μια θλιβερή και, ταυτόχρονα, εξοργιστική ιστορία.

Επιτέλους, φέτος ο προπονητής θα δουλέψει από την αρχή με σχεδόν όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Κι αν προκύψουν μία ή και δύο εξαιρετικές περιπτώσεις στην πορεία, για να ολοκληρωθούν οι μεταγραφικές κινήσεις, καλοδεχούμενες θα είναι. Αλλο είναι να προστίθενται καθυστερημένα ένας ή δύο παίκτες και άλλο καμια δεκαριά. Κι όπως αποδείχτηκε, όλα μπορούν να γίνουν όπως πρέπει, αρκεί ο αρμόδιος γι’ αυτή τη δουλειά, δηλαδή ο αθλητικός διευθυντής, να δουλεύει όλο τον χρόνο για να είναι πανέτοιμος στη μεταγραφική περίοδο. Εκεί πονούσε ανέκαθεν ο ΠΑΟΚ. Στο ότι δεν γινόταν υπεύθυνη και συστηματική προεργασία, με σεβασμό στην ανάγκη της ομάδας να αρχίσει σχεδόν κομπλέ τουλάχιστον το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Βέβαια, ακόμη πιο σημαντικό είναι το τι είδους παίκτες αποκτά ο ΠΑΟΚ. Κακά τα ψέματα. Ο πολύς κόσμος δεν ξέρει καλά κανέναν από τους ξένους. Ορισμένους, όπως τον Κουαλιάτα για παράδειγμα, ούτε στο youtube μπορεί να τους δει. Αρα, πρέπει να περιμένουμε, να πάρουν τον χρόνο τους, να τους δούμε, να τους ξαναδούμε και ύστερα να κρίνουμε.

Ο μόνος που ξέρουμε και τον ξέρουμε καλά είναι ο Κάργας. Και, προσωπικά, χάρηκα πολύ με την απόκτησή του. Οταν έγραφα προχθές “γιατί να μην πάρει και Ελληνες ο ΠΑΟΚ, μήπως ειδικά στόπερ δεν υπάρχουν αξιόλογοι;”, αυτόν εννοούσα. Μόνο όποιος δεν είχε μάτια δεν έβλεπε πόσο καλός ήταν πέρσι, όπως και τρεις-τέσσερις ακόμη παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα. Και το γεγονός ότι συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία 11άδα του Πρωταθλήματος δεν ήρθε τυχαία. Να μου το θυμηθείτε: Οσους ξένους στόπερ να πάρει ο ΠΑΟΚ, ο Κάργας θα είναι ο ένας από τους δύο που θα παίζουν συνήθως. Αρκεί να “δεθεί” με την ομάδα και να “βγάλει” χαρακτήρα. Να πιστέψει στον εαυτό του και να δείξει τι πραγματικά αξίζει. Να μη λυγίσει κάτω από το βάρος της φανέλας και των αυξημένων απαιτήσεων. Αρκεί όμως και κάτι άλλο. Να του δείξει εμπιστοσύνη και ο Λουτσέσκου. Να τον στηρίξει, αν χρειαστεί, σταθερά και επίμονα. Να του δώσει χώρο. Να μην τον θεωρήσει ντε φάκτο εφεδρικό, προδιαγράφοντας τη μοίρα του, μόνο και μόνο επειδή ήρθε στη Θεσσαλονίκη με το αυτοκίνητό του και όχι μετά από πολύωρη πτήση με το αεροπλάνο.

ΥΓ. Ψάχνει ομάδα ο Ζαμπά, λέει το ρεπορτάζ. Κι εγώ θυμάμαι πόσο γέλασα όταν, μετά την επιστροφή του, είχε δηλώσει ο Λουτσέσκου ότι… είναι πολύ φιτ. Να που με το να είσαι φιτ δεν παίζεις μπάλα. Χρειάζονται κι άλλα προσόντα. Αγωνιστικά, αλλά και πνευματικά...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.