Η δικαίωση του Μάντζιου

Γιώργος Στράντζαλης25 Σεπτεμβρίου 2021

Μετά από τις δύο γκέλες στο Πρωτάθλημα δεδομένα ο Άκης Μάντζιος αισθάνθηκε πίεση και είδε μαύρα σύννεφα να απλώνονται από πάνω του. Τα 24ώρα που προηγήθηκαν του αγώνα με τον Παναθηναϊκό λειτούργησε υπό πίεση και ήξερε ότι αυτό το 90άλεπτο ήταν οριακό. 

Ο Θόδωρος Καρυπίδης σε επικοινωνία που είχε μαζί του ήταν κατηγορηματικός: “κάνε ό,τι χρειάζεται για να αλλάξεις την κατάσταση”. Κι αυτό ακριβώς έκανε ο Έλληνας προπονητής, ακολουθώντας μία τακτική η οποία εκ του αποτελέσματος και από την νοοτροπία που είχε η ομάδα του, τον δικαίωσε. Τι έκανε; Πήγε στη λογική της περσινής ομάδας επιστρατεύοντας παίκτες από τον βασικό κορμό, οι οποίοι ξέρουν καλύτερα από τους νέους τον ρόλο τους, τα “θέλω” του προπονητή και οι οποίοι βρέθηκαν και πέρυσι σε παρόμοιες καταστάσεις κρίσης και αγώνες… “do or die”. Ουσιαστικά πόνταρε στην ομοιογένεια που έλειψε στα προηγούμενα παιχνίδια, καθώς ο “νέος Αρης” αναζητά ισορροπίες και ρόλους αγωνιστικά λόγω των νέων προσώπων που ήρθαν και αρκετά εκ των οποίων προορίζονται για τη βασική ενδεκάδα. Το βασικό συστατικό ωστόσο που επέστρεψε και έδωσε ώθηση για την πρώτη νίκη, είναι η μαχητικότητα, η σκληράδα, η δύναμη και οι εντάσεις που είχε στο προχθεσινό παιχνίδι ο Αρης. Ακόμα και τη στιγμή που η μπάλα έκαιγε, οι ποδοσφαιριστές του με σωστή νοοτροπία και ψυχραιμία αντιμετώπισαν την κάθε δυσκολία που πήγε να τους βάλει ο προβληματικός αν μη τι άλλο Παναθηναϊκός. 

Ο Αρης σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια στο προχθεσινό ήταν μία ομάδα με ξεκάθαρο προσανατολισμό, αρχή μέση και τέλος και τακτική πειθαρχία που βοήθησε να βγει αποτελεσματικό πρέσινγκ και να πατήσει κάτω την μπάλα. Αλλά και στην εξέλιξη και στη διαχείριση του αγώνα, ο Έλληνας προπονητής επέδειξε γρήγορη σκέψη, καθαρό μυαλό και με ορθές κινήσεις κράτησε την ομάδα του σε ρόλο πρωταγωνιστή. 

Ο Άκης Μάντζιος έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος και ασφαλώς ανακουφισμένος. Ηταν μία νίκη που του δίνει χρόνο και επαναφέρει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά το παιχνίδι ακούστηκαν δεκάδες “μπράβο κόουτς” από την εξέδρα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.