Η δικαίωση του Φερέιρα για το κενό στη θέση 10

Γιώργος Καραγιάννης06 Φεβρουαρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ έδειξε στην Τούμπα πως ποιοτικά είναι κλάσεις ανώτερος του Παναθηναϊκού. 

Έδειξε και πως την προηγούμενη Κυριακή στο ΟΑΚΑ αν η ομάδα του Φερέιρα δεν ήταν αδιάβαστη (πέραν των μεγάλων ατομικών λαθών των παικτών της) και ο προπονητής της δεν πειραματιζόταν ανεπιτυχώς, θα νικούσε και εκεί τον αντίπαλό της.

Ο Παναθηναϊκός είναι πιο νεανικός και ταχύς του Δικεφάλου και η επιλογή του Φερέιρα να μπουκώσει την ομάδα του με βαριά κορμιά αποδείχτηκε καταστροφική την Κυριακή. Ασέβεια προς τον αντίπαλό (πιθανώς) που ωστόσο σίγουρα «γεννήθηκε» και από τον «πονοκέφαλο» για το κενό στη θέση 10.

Ο Πορτογάλος επέλεξε να προωθήσει τον Μίσιτς και να ρίξει αντ' αυτού στη δυάδα των αμυντικών του χαφ τον Εσίτι. Λάθος και φάνηκε. Επέλεξε όμως να παίξει συντηρητικά όχι γιατί του αρέσει αλλά γιατί θεωρεί πως αυτή την εποχή Πέλκας και Μπίσεσβαρ δεν μπορούν να του προσφέρουν αυτά που θέλει. Και οι δύο παίκτες τον δικαίωσαν σε ένα καλό παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Αυτό της Τούμπας.

Ο νεαρός Έλληνας ήταν αυτός που έδινε τον τόνο στην πίεση ψηλά του ΠΑΟΚ αλλά ήταν και αυτός που σε πολλές περιπτώσεις άφησε τη δουλειά στη μέση. Με αποκορύφωμα τα δύο λάθη του πριν την εσπευσμένη αλλαγή του.

Με τη σειρά του ο Μπίσεσβαρ είναι πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό μεγάλο χρονικό διάστημα. Με εκλάμψεις ποιότητας κόντρα στον Παναθηναϊκό αλλά όχι σε βαθμό που να του εξασφαλίζουν θέση στην ενδεκάδα έχοντας πάντα και το μείον να είναι πίσω, έναντι συμπαικτών και αντιπάλων, σε φυσική κατάσταση.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται δεκάρι, ο Μίσιτς δεν είναι τέτοιο και αφού πλέον το έμαθε με το σκληρό τρόπο θα πορευτεί έτσι και στη συνέχεια ελπίζοντας πως Μπίσεσβαρ ή Πέλκας θα αρπάξουν την ευκαιρία έστω και με καθυστέρηση. Αλλιώς μεταγραφή το καλοκαίρι...

Δική του η πρόκριση

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στο καθαρό 2-0 γιατί αυτή τη φορά βρήκε λύσεις από την άμυνά του. Βαρέλα και Ίνγκασον αντιλήφθηκαν πως πρέπει να περιορίσουν το ρίσκο στις επιλογές τους και εκμεταλλευόμενοι τα προσόντα τους πρόσφεραν και ένα γκολ.

Μεγάλη η προσφορά και των δύο ακραίων του μπακ. Ο Βιεϊρίνια έδειξε πως πέραν του ότι γνωρίζει καλά τη θέση δεξιά και πως δεν πρέπει να παίζει ποτέ ξανά ως εξτρέμ. Βοηθά πολύ περισσότερο την ομάδα του στα άκρα της άμυνας γιατί έχει μεγαλύτερο χώρο δράσης, παίρνει πιο εύκολα την μπάλα στα πόδια και επειδή έχει πολύ ποιοτικά χτυπήματα καταφέρνει και λειτουργεί σαν δεκάρι από την πίσω γραμμή αφαιρώντας την πίεση και από το βαρύ δίδυμο των κεντρικών του αμυντικών

Ο Γιαννούλης που αξίζει ξεκούρασης, έπαιξε ως έπρεπε μόνο στο δεύτερο ημίχρονο. Τρομερά ποιοτικός αλλά και στα όρια να καεί, γεγονός που δικαιώνει απόλυτα τον προπονητή του που ήθελε να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ και έναν ακόμα παίκτη στη θέση του. Δεν το έκανε, θα πορευτεί έτσι...

Περί διαιτησίας. Αν όντως, δεν υπάρχει πέναλτι στον Πέλκα, ο διαιτητής δεν έπρεπε να το δώσει. Και φυσικά δεν πρέπει να το  εξισώνει κανείς με τα λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο που έκανε υπέρ του Παναθηναϊκού και ιδιαιτετα με τη δεύτερη κίτρινη στον Πούγγουρα.

Θα πρέπει όμως να μας ενημερώσουν για την πολύ ιδιαίτερη αυτή φάση οι καθηγητές διαιτησίας τι ισχύει και όχι οι τηλε-διαιτητές.

ΥΓ. Σε ένα παιχνίδι που ο Λάμπρου έχασε τα άχαστα, έδειξε πως είναι και ο μόνος ακραίος επιθετικός του ΠΑΟΚ που μπορεί να βρίσκεται πάντα μέσα στη φάση. Το γκολ θα έρθει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.