Η διαφορά του «προσπαθώ» από το «πετυχαίνω» είναι ο Σαββίδης!

Δημήτρης Μπούζας18 Ιανουαρίου 2023

Για τον ΠΑΟΚ το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν ένα από τα πιο αρνητικά της ποδοσφαιρικής χρονιάς που διανύουμε. Όχι λόγω της εμφάνισής του αλλά κυρίως εξαιτίας των συνολικών αποτελεσμάτων που τον απομάκρυναν τόσο από την κορυφή όσο και από τη δεύτερη θέση σε ένα χρονικό σημείο που έδειχνε ότι η ομάδα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. 

Πράγματι η ομάδα και ο Λουτσέσκου είχαν δείξει σε σειρά αγώνων ότι είχαν βρει τον κορμό , τη δομή, τον τρόπο συμπεριφοράς και είχαν αποκτήσει την ψυχολογία για να αποδίδουν ένα ποδόσφαιρο πολύ κοντά στην κορυφή των δυνατοτήτων τους. Όμως αυτή η κορυφή δεν σήμαινε ότι όλα τα αποτελέσματα θα ήταν και θετικά. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι πλήρης ως ομάδα, έχει αδυναμίες, ελλείψεις στις οποίες ήρθαν να προστεθούν τραυματισμοί και σύντομα τιμωρίες , με αποτέλεσμα ενίοτε να χάνονται βαθμοί. Αυτό συμβαίνει για πολλούς και διάφορους λόγους που όλοι εξηγούνται με την απλή λογική! 

Αρκετές ήταν και θα είναι οι φορές που παρά το γεγονός της προσπάθειας μέσα στο γήπεδο που δύναται να φτάνει στο μέγιστο επίπεδο, η απόδοση ορισμένων παικτών να είναι μέτρια. Ο προπονητής δεν είναι μάγος ενώ παράλληλα μπορεί και αυτός μη διαθέτοντας λύσεις στον πάγκο να κάνει λάθη ή να δείξει και σημεία πανικού. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ μοιάζει με ένα φαγητό θεσπέσιο όπου ο μάγειρας διαθέτει τη συνταγή αλλά τα υλικά του είναι ακριβώς μετρημένα. Κάτι να λείψει το φαγητό θα αποτύχει. Δεν υπάρχει λύση. Η προσπάθεια από όλους είναι δεδομένη . 

Εκεί ακριβώς εντοπίζουμε την ειδοποιό διαφορά μεταξύ της επιτυχίας και της προσπάθειας. Είναι το όνομα «Σαββίδης» και ότι συνεπάγεται αυτού. Για μας που δεν μπορούμε να έχουμε άμεση πρόσβαση στα οικονομικά της ΠΑΕ, στην Επικοινωνία και εν γένει στη διοίκηση καμιά φορά τα πράγματα απλοποιούνται. Διαπιστώνουμε ότι μέχρι στιγμής ο Λουτσέσκου εξαναγκάστηκε- και αυτό είναι καλό- να χρησιμοποιήσει λύσεις εκ των έσω όπως τους μικρούς του ΠΑΟΚ για να βρει λύσεις. 

Είναι ένα βήμα χρυσοφόρο που όμως άμεσα δεν θα φέρει τίτλους που ενδιαφέρουν εμάς και χρήματα που ενδιαφέρουν άλλους. Για να έρθει ο τίτλος και να εκλείψει η ειδοποιός διαφορά πρέπει να επέμβει ο Σαββίδης. Το έκανε αρχικά με τον Τάισον. Διαβλέπουμε στον κ. Σαββίδη μια πρόθεση να βοηθά την ομάδα με μεγάλες μεταγραφές όταν αισθάνεται ότι αυτή μπορεί να φτάσει στην κορυφή. Παρά τη βαθμολογική διαφορά αυτή είναι μια τέτοια στιγμή. Πιθανότατα να έχει αργήσει. 

Ωστόσο ο λαός του ΠΑΟΚ έχει αποδείξει ότι βοηθά και είναι αρωγός σε προσπάθειες οι οποίες έστω όχι και άμεσα δείχνουν ότι θα έχουν αποτέλεσμα. Το τραίνο δείχνει να μπήκε στις ράγες του. Το αν θα ξεκινήσει και θα πάρει την ταχύτητα που χρειάζεται για να ξεπεράσει τα άλλα είναι απολύτως αλληλένδετο με την προσπάθεια της ομάδας και την συμμετοχή του Σαββίδη. Έτσι μόνο ο ΠΑΟΚ θα περάσει από το προσπαθώ στο πετυχαίνω!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.