Η διαφορά ετοιμότητας ΠΑΟΚ και Αϊντχόφεν δεν πρέπει να κρύψει τη διαφορά ποιότητας

Στέλιος Γρηγοριάδης16 Ιουλίου 2021

Aγαπητή Metrosport

Nα πούμε ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην αρχή της αρχής, όπως λέει και ο Λουτσέσκου, ενώ η Αιντχόφεν είναι έτοιμη για τις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις της; Είναι αυτονόητο. Να πούμε ότι ήταν φυσιολογική αυτή η κακή εικόνα του ΠΑΟΚ σε ένα φιλικό με πολύ πιο προχωρημένο στην προετοιμασία αντίπαλο; Είναι αυτονόητο.

Πρέπει, όμως, να δούμε και πέρα από τα αυτονόητα. Διότι σ' αυτό το παιχνίδι είδαμε κάτι που έτσι κι αλλιώς ισχύει και έτσι κι αλλιώς θα ισχύει ακόμη και όταν ο ΠΑΟΚ ολοκληρώσει την προετοιμασία του και αρχίσει τους επίσημους αγώνες. Είδαμε, δηλαδή, ότι η Αιντχόφεν διαθέτει παίκτες, σε όλες τις θέσεις, που είναι και ταχείς και δεξιοτέχνες. Παίκτες που χαρακτηρίζονται από τις πιο σημαντικές αρετές στο ποδόσφαιρο. Επιθετικοί, μέσοι, αμυντικοί, οι πάντες, σκέφτονται γρήγορα, κινούνται γρήγορα και, όπως λέμε, ξέρουν μπάλα.

Βέβαια, η Αιντχόφεν δεν είναι κάποια πολύ ισχυρή δύναμη στο ευρωπαικό ποδόσφαιρο. Ποτέ δεν ήταν και ίσως περάσουν πολλά χρόνια για να γίνει, αν γίνει. Οι πολύ μεγάλες ευρωπαικές ομάδες, αυτές που κάθε χρόνο παίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ και προχωρούν και πέρα από τους ομίλους, διαθέτουν ακόμη πιο ποιοτικούς παίκτες. Ακόμη πιο ταχείς, ακόμη πιο δεξιοτέχνες.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, που φιλοδοξεί να πάρει το Πρωτάθλημα για να χτυπήσει του χρόνου την πόρτα του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι κοντά από άποψη ποιτικών παικτών σε όλες αυτές τις ομάδες; Οχι την Μπάγερν, τη Μάντσεστερ Σίτι, τη Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα, την Παρί Σεν Ζερμέν και τα λοιπά θηρία, αλλά, έστω την Αιμτχόφεν. Οχι βέβαια. Το αντίθετο. Είναι πολύ μακριά. Και για να πλησιάσει, ένας μόνο τρόπος υπάρχει. Να ενισχυθεί αληθινά με ποιοτικούς παίκτες. Να προσθέσει μπόλικη δεξιοτεχνία και ταχύτητα στο ρόστερ του. Γιατί μ' αυτό που υπάρχει σήμερα, μπορεί να κερδίζει τις Λαμίες και τους Παναιτωλικούς, μπορεί ακόμη και το Πρωτάθλημα να πάρει, αλλά μετά θα πρέπει να αλλάξει τουλάχιστον το μισό αν θέλει επιτέλους να ζήσει το όνειρο της συμμετοχής σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ας μη γελιόμαστε. Με τα ψέματα και με “μπαλώματα” μεγάλη ομάδα εκτός ελληνικών συνόρων δεν γίνεσαι. Ούτε ο Λουτσέσκου μπορεί να κάνει θαύματα. Πόσο μπορεί να διαφέρει, ας πούμε, ο έτοιμος Νινούα από τον ανέτοιμο Νινούα; Πόσο και τόσοι άλλοι του σημερινού ΠΑΟΚ; Δεν απαξιώνω, ούτε υποτιμώ κανέναν παίκτη. Ο καθένας κάτι ό,τι μπορεί και κανείς δεν φόρεσε αυτή τη φανέλα έτσι, με το ζόρι, επειδή γούσταρε εκείνος. Αλλά αν μιλάμε για έναν ΠΑΟΚ που θα ξεπεράσει τον νταμπλούχο εαυτό του και θα παίξει Τσάμπιονς Λιγκ, χρειάζεται οπωσδήποτε ποιοτική αναβάθμιση. Ελπίζω να το είδε ο Λουτσέσκου, ελπίζω να το είδε και ο ίδιος ο Ιβάν. Η διαφορά ετοιμότητας ανάμεσα σε Αιντχόφεν και ΠΑΟΚ δεν πρέπει να κρύψει τη διαφορά ποιότητας...

ΥΓ. Κάτι μου λέει ότι αυτό το παιδάκι, ο Κούτσιας, θ' αφήσει εποχή. Αρκεί να “δουλευτεί” καλά για να ωριμάσει. Εντός ΠΑΟΚ, έτσι; Οχι με κανένα “πήγαινε-έλα” δεξιά κι αριστερά...

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.