Η διαχείριση του θριάμβου το επόμενο στοίχημα του Αρη

Βασίλης Μάστορας06 Ιανουαρίου 2020

Ο Αρης με την μεγάλη σε έκταση νίκη του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ έδωσε πολλές απαντήσεις σ’ όλους εκείνους οι οποίοι πιστεύουν ότι κρατούν και το μαχαίρι και την πίτα του Πρωταθλήματος. Μία ομάδα η οποία μετά από χρόνια βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στη Super League, κατάφερε να κυριαρχήσει σ’ ένα ντέρμπι απ’ αυτά που η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο.

Αγωνίσθηκε χωρίς κόμπλεξ απέναντι στον αντίπαλο του, όρθωσε το ανάστημα του το οποίο αποδείχθηκε ότι είναι πελώριο και τσάκισε τον ΠΑΟΚ σπάζοντας το θρυλικό αήττητο του. Ολα αυτά δικαίως χαρακτηρίζουν τη νίκη του Αρη ως έναν τεράστιο θρίαμβο απ’ αυτούς που δεν συναντάς κάθε μέρα. Και δεν είναι μόνο η προχθεσινή επιτυχία των “κίτρινων” επί του ΠΑΟΚ που δίνει αγωνιστικά εύσημα στον Αρη. Είναι κι όλες οι αναμετρήσεις του με τον “δικέφαλο”, αρχής γενομένης από την αγωνιστική περίοδο 2018-’19 που ο Αρης πήρε παλικαρίσια ισοπαλία στην Τούμπα και έχασε άδικα στο “Κλ. Βικελίδης”.

Συνολικά σε πέντε αγώνες με τον ΠΑΟΚ ο Αρης που επέστρεψε στη Super League και δίνει χρώμα στο Πρωτάθλημα από την πρώτη στιγμή, έχασε μόνο μία. Κι αυτό δεν είναι στοιχείο που περνάει απαρατήρητο. Το αντίθετο. Είναι στοιχείο-επιβεβαίωση της δυναμικής μίας ομάδας η οποία κάθε χρόνο ανεβάζει όλο και περισσότερο τον πήχη των απαιτήσεων. Που δεν λύγισε στα πέτρινα χρόνια, αλλά σφυρηλάτησε τις ψυχικές της αντοχές και πείσμωσε απ’ όλα τα βέλη που δέχθηκε.

Κι όσοι πίστεψαν ότι η περσινή της παρουσία στην Ευρώπη ήταν μία τυχαία επιτυχία, παίρνουν φέτος εμφατικά την απάντηση τους, από τον Αρη που ξέρει να παλεύει μέσα στο γήπεδο για την ιστορία του.

Τελείωσε για τον Αρη το φετινό Πρωτάθλημα με τον θρίαμβο επί του ΠΑΟΚ; Σίγουρα όχι. Η διαχείριση της επιτυχίας λοιπόν είναι το επόμενο στοίχημα των “κίτρινων”. Αν αργήσουν να ξεμεθύσουν από την… επιτυχία, θα δικαιώσουν όλους εκείνους που υποστηρίζουν ότι δεν έχει την ωριμότητα της μεγάλης ομάδας. Σε αντίθετη περίπτωση θα στείλουν ακόμη ένα μήνυμα προς εχθρούς και φίλους ότι ο Αρης δε βρίσκεται τυχαία εκεί που βρίσκεται και δεν κατακτά επιτυχίες που δε δικαιούται.

Αργεί ακόμη η ημέρα που θα κάνει η ομάδα του Ενινγκ ταμείο, οπότε μέχρι τότε χρειάζεται προσήλωση στους στόχους, ρεαλισμός και η ίδια αγωνιστικότητα που έδειξε ο Αρης στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Και κάτι ακόμη. Μετά τον θρίαμβο στο ντέρμπι και επειδή εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και στους στόχους του Αρη μπαίνει και η κατάκτηση του Κυπέλλου, το ρόστερ χρειάζεται ενίσχυση ώστε ο Γερμανός προπονητής να έχει περισσότερα όπλα στη φαρέτρα του. Κι αυτό είναι πλέον αναγκαίο καθώς ο Αρης έχει γεννήσει μεγάλες προσδοκίες και απαγορεύονται τα πισωγυρίσματα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.