Η διαχείριση του αποκλεισμού του Αρη και ο Αγγελος Χαριστέας

Βασίλης Μάστορας24 Σεπτεμβρίου 2020

Συμφωνώ μ’ όλους όσοι υποστηρίζουν ότι οι ομάδες είναι πάνω από τα πρόσωπα. Αυτό είναι νόμος στο ποδόσφαιρο, αλλά πολλές φορές η ανάγκη θα πρέπει να γίνεται φιλότιμο. Καμία ομάδα δεν χάθηκε επειδή απέλυσε έναν προπονητή ή δεν ανανέωσε το συμβόλαιο ενός ποδοσφαιριστή. Καμία αντίρρηση. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ένας ρεαλιστικός χειρισμός δεν είχε και κόστος για την ομάδα. Για τον Χαριστέα και τις ικανότητες του, προκειμένου να καλύψει επαρκώς τον ρόλο του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος του Αρη, τα είχα γράψει την ημέρα που προσλήφθηκε. Τότε του πίστωνα τη δυναμική του ονόματος του, την ποδοσφαιρική κουλτούρα και τις εικόνες που έχει από ευρωπαϊκές ομάδες. Είχα τις ενστάσεις μου για την ικανότητα του να διαχειριστεί κρίσεις στα αποδυτήρια, να βρει τον κώδικα επικοινωνίας με τον κ. Καρυπίδη και να δείξει πυγμή στις διαπραγματεύσεις.

Τα ίδια υποστηρίζω και τώρα. Παρ’ όλα αυτά έχω την άποψη ότι η παραίτηση του είναι απώλεια για τον Αρη. Για την ομάδα όπως είναι στελεχωμένη ετούτη τη χρονική στιγμή. Ο άπειρος στον ρόλο του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Χαριστέας, ήταν πολύτιμος για τους «κίτρινους» καθώς ο Αρης δεν έχει άλλον μ’ αυτή τη δυναμική ονόματος στον οργανισμό του.

Ο αποκλεισμός από την Κόλος μπορεί να στοίχησε οικονομικά στον Αρη και να τραυμάτισε το γόητρο της ομάδας. Ηταν αποτέλεσμα που «πόνεσε», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ξηλωθεί όλο το staff. Από τη στιγμή που το αποτέλεσμα δεν γυρίζει πίσω η απομάκρυνση του Ενινγκ, o οποίος φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη, ήταν αρκετή για να απορροφήσει όλους τους κραδασμούς του αποκλεισμού.

 Αλλωστε οι γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι και ο Χαριστέας από τα μέσα Αυγούστου είχε αρχίσει να καταθέτει ενστάσεις για τον τρόπο λειτουργίας του Γερμανού. Ηταν οι ημέρες που και στο μυαλό του κ. Καρυπίδη είχε μπει για τα καλά το θέμα της απομάκρυνσης του Γερμανού. Δεν το τόλμησε τότε, αλλά έψαχνε μία καλή ευκαιρία η οποία ήρθε με τον αποκλεισμό. Αν δεν ήταν ο αγώνας με τους Ουκρανούς θα ήταν ο επόμενος ή ο μεθεπόμενος, γιατί ο Γερμανός προπονητής δεν τον έπειθε ότι μπορεί να οδηγήσει τον Αρη σε μεγαλύτερες επιτυχίες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Το ζήτημα όμως είναι ότι δεν τον αντικατέστησε με έναν που θα είχε καλύτερο βιογραφικό και δεν ασπάστηκε την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του Χαριστέα, οι μεταγραφικές εισηγήσεις του οποίου πέρασαν με το… σταγονόμετρο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.