Η διαχείριση του Άρη και το ban

Γιώργος Στράντζαλης04 Ιουλίου 2020

Η παρουσία του Αρη στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό είναι απόρροια της ιδιαίτερης κατάστασης που βιώνει η ομάδα, από τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και με τη λήξη των περισσότερων συμβολαίων λίγες ημέρες μετά. Κατάσταση η οποία δεν θα αλλάξει για το υπόλοιπο των πλει οφ. Με αυτήν θα πορευτεί ο Αρης, με 14-15 ποδοσφαιριστές θα πορευτεί (και) ο Ένινγκ για τα εναπομείναντα πέντε ματς, όπου απώτερος σκοπός, από τη στιγμή που ο στόχος της Ευρώπης έχει επιτευχθεί, την διαφύλαξη της αγωνιστικής αξιοπιστίας της ομάδας.

Το φλέγον ζήτημα για τον Αρη πλέον είναι να οργανώσει άμεσα την “επόμενη μέρα”. Το έκανε κατανοητό αυτό και ο Άγγελος Χαριστέας στην τοποθέτησή του μετά το παιχνίδι, όπου πέραν της ασπίδας ασφαλείας που ύψωσε στον Ένινγκ και στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δέχτηκαν να μείνουν για το υπόλοιπο της σεζόν ούτως ώστε να “σχηματοποιηθεί”… ομάδα, αναφέρθηκε στο θέμα του ban που “κουβαλάει” ο Αρης από την FIFA.

Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις και σύμφωνα με όσα αφήνουν να εννοηθούν από την Αλκμήνης θα βρεθεί η λύση και το σενάριο το οποίο πλέον συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες είναι αυτό της προσπάθειας των Κιτρινόμαυρων για να πετύχουν εξωδικαστικούς συμβιβασμούς καθότι δεν φαίνεται “φως” στη λύση μέσω μνημονίου της Κυβέρνησης. 

Σε μία από τις τελευταίες κουβέντες που είχαν ο Άγγελος Χαριστέας με τον Θόδωρο Καρυπίδη τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα, με τον πρώτο να ξεκαθαρίζει στον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ την αναγκαιότητα για άμεση λύση της άρσης του απαγορευτικού έτσι ώστε να προχωρήσει ο αγωνιστικός σχεδιασμός της όσο το δυνατόν πιο άμεσα και όχι (πάλι) την τελευταία στιγμή.

Ταυτόχρονα, αυτό θα δώσει το δικαίωμα στον Αρη να επανεκκινήσει τις συζητήσεις και με τους ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια έχουν λήξει, αποδέχτηκαν όμως την προσφορά της ομάδας για νέα μηνιαία σύμβαση μέχρι το τέλος της σεζόν. Σε αυτήν τη συνομοταξία ανήκουν οι Μπρούνο Γκάμα, Χαβιέρ Ματίγια, Μιχάι Κόρχουτ, Χουλιάν Κουέστα, οι οποίοι παρέμειναν δίνοντας την προοπτικής στην ομάδα να ανοίξει νέος κύκλος συζητήσεων μαζί τους για το μέλλον. 

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα συμφωνήσουν ή θα καμφθούν τόσο εύκολα οι αντιστάσεις τους επί των αρχικών προτάσεων που δέχτηκαν. Η παραμονή τους ωστόσο δίνει τη δυνατότητα και στους ίδιους αλλά και στον Αρη να συζητήσουν κάτω από νέες βάσεις. Για να συμβεί αυτό όμως πρέπει πρώτα απ’ όλα να βρεθεί λύση στο “αγκάθι” με την FIFA για τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ σε πρώην ποδοσφαιριστές, όπως και στην υπόθεση με τη μεταγραφή του Ντουρμισάι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.