«Η δασική υπηρεσία στο δάσος της Δαδιάς ήταν διακοσμητική, δεν είχε άποψη- Άλλοι κάνανε κουμάντο»

Metrosport Team01 Σεπτεμβρίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Χρήστος Βλάχος, μιλώντας για τη φωτιά που καίει επί 13 συνεχόμενες ημέρες στον Έβρο και στο δάσος της Δαδιάς.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95,5: «Αυτοί που υποτίθεται πως επί χρόνια προστατεύουν το δάσος, αντί να ζητήσουν ένα συγνώμη από τους κάτοικους, να σιωπήσουν και να δηλώσουν ότι απέτυχαν στη διαχείριση του δάσους, άρχισαν να επανεμφανίζονται και να εκφράζουν πάλι άποψη. Ήταν λάθος η όλη στρατηγική διαχείριση τους δάσους. Υπήρχε οικολογική υπερβολή και αγκυλώσεις. 

Είμαι από τους μόνους που είχα δουλέψει εκεί πάνω στο δάσος της Δάδιας μαζί με τον κύριο Μπακαλούδη, επί 40 χρόνια. Οι απόψεις μας χαρακτηρίστηκαν ως λαθεμένες. Υπήρχαν διαχρονικές απαγορεύσεις, ότι δήθεν θα ενοχλούταν τα αρπακτικά και να μην μπει κανείς μέσα, να κλείσουν όλοι οι δρόμο. 

Αυτό οδήγησε στην συσσώρευση καύσιμης ύλης. Υπήρχε μια πυριτιδαποθήκη, έλλειψη καθαρισμού και μια υποτυπώδης αντιπυρική κατασκευή. Η δασική υπηρεσία ήταν διακοσμητική, δεν είχε άποψη. Άλλοι κάνανε κουμάντο.

Είναι θέμα αποφάσεων. Άρχισαν να μαζεύονται πάλι και να συζητάνε, ενώ μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή. Το πάρκο πλέον δεν υπάρχει. Ο σκοπός ίδρυσης ήταν για την προστασία και το φώλιασμα των πτηνών. Πλέον αυτό το εθνικό πάρκο δεν υφίσταται».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.