Η χρονιά άνοιξε με κούπα για τη Ρεάλ, έγραψε ιστορία ο Μπενζεμά!

Δημήτρης Καλαϊτζής10 Αυγούστου 2022

Το πέμπτο Σούπερ Καπ Ευρώπης στην ιστορία της κατέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς στον τελικό νίκησε με 2-0 την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Ελσίνκι.

Λίγο πριν συμπληρωθούν 15 λεπτά αγώνα η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Κνάουφ πίεσε και κέρδισε την μπάλα, την πέταξε στο κενό, όμως ο Καμάντα δεν κατάφερε να νικήσει από κοντινή απόσταση τον Κουρτουά που απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Ιάπωνα.

Στο 17΄ ήταν σειρά της Ρεάλ να απαντήσεις στις ευκαιρίες, με τον Βινίσιους να πλασάρει και τον Τούτα να αποκρούει την μπάλα με σωτήριο τάκλιν πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα του Τραπ.

Στο 24΄ οι Γερμανοί απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Κνάουφ, όμως και πάλι ο Βέλγος γκολκίπερ της Βασίλισσας είχε απάντηση.

Στο 37΄ η Ρεάλ άγγιξε το γκολ, αλλά ο Τραπ απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ το σουτ του Βινίσιους. Από την εκτέλεση, ο Κασεμίρο πήρε την πρώτη κεφαλιά, η άμυνα της Άιντραχτ αδράνησε και ο Αλάμπα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Τέσσερα λεπτά μετά, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έφτασε μια ανάσα από το 2-0, όμως το σουτ του Μπενζεμά πέρασε ελάχιστα έξω.

Στο 55΄ ο Τραπ απέκρουσε ενστικτωδώς το σουτ του Βινίσιους που κόντραρε και στο σώμα του Μπενζεμά.

Στο 61΄ η Ρεάλ λίγο έλειψε να καθαρίσει το παιχνίδι, αλλά το σουτ του Κασεμίρο κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Και τα πάντα τελείωσαν τέσσερα λεπτά, με τον Μπενζεμά να νικάει το Τραπ και να γράφει το 2-0. Ο Γάλλος στράικερ έφτασε τα 324 τέρματα με τη φανέλα της Ρεάλ, ξεπερνώντας τον Ραούλ (323) και πλέον κυνηγά το ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο (450 γκολ)!

Οι συνθέσεις:

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Καρβαχάλ (84΄ Ρούντιγκερ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Μόντριτς (66΄ Ροντρίγκο), Κασεμίρο, Κρόος (84΄ Τσουανεμί), Βαλβέρδε (76΄ Καμαβινγκά), Μπενζεμά και Βινίσιους (84΄ Θεμπάγιος).

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ: Τραπ, Τουρέ (70΄ Αλάριο), Εντικά, Τούτα, Ρόντε (58΄Γκέτσε), Σο, Κνάουφ, Λεντς, Καμάντα, Λίντστρεμ (58΄ Μουανί) και Μπορέ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.