Η χώρα… παράδεισος που επιλέγουν οι Έλληνες!

Metrosport Team03 Σεπτεμβρίου 2021

Επικρατούν συνθήκες 25-35 βαθμών κελσίου για περίπου 8 από τους 12 μήνες του χρόνου. Οι μισθοί είναι εξαιρετικοί, η φορολογία μηδενική και αποτελούν… Παράδεισο για ολοένα και περισσότερους Έλληνες.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 7 τον αριθμό, είναι μια από τις πιο αναπτυγμένες χώρες της Ασίας, βρίσκεται συνεχώς στη δεκάδα με την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της τα τελευταία χρόνια και προσφέρει πλήθος προνομίων σε όσους ζουν εκεί.

Στις αρχές του έτους η χώρα ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει την υπηκοότητα σε όποιον κάνει αίτηση, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από την κυβέρνηση, τη βασιλική οικογένεια δηλαδή, ενώ θα πρέπει να πληροί και κάποια οικονομικά κριτήρια ώστε να γίνει δεκτός από το υπουργικό συμβούλιο. Η απόφαση αυτή είναι ρηξικέλευθη γιατί ακριβώς δεν υποχρεώνει κάποιον να μείνει για χρόνια ώστε να πάρει την υπηκοότητα.

Το ίδιο ισχύει και για τους ιδιοκτήτες εταιρειών, οι οποίοι έπρεπε να είναι μόνιμοι κάτοικοι στο 51% των μετοχών. Τώρα μπορεί το 100% των μετοχών να ανήκει σε ανθρώπους που δε ζουν στα ΗΑΕ.

Την ίδια στιγμή, εδώ και αρκετούς μήνες, κατόπιν και της συμφωνίας με το Ισραήλ που άνοιξε ξανά τον Περσικό Κόλπο προς τη χώρα, τα ΗΑΕ έχουν αλλάξει και σε νοοτροπία ως προς ζητήματα που αντιμετωπίζονταν με συντηρητισμό, όπως η συμβίωση, η αγορά αλκοόλ από κατάστημα μόνο με την υπόδειξη της άδειας.

Τα πιο σημαντικά όμως για τα ΗΑΕ αφορούν στον εργασιακό τομέα. Εκεί όπου δεν υπάρχει ουδεμία φορολόγηση στα έσοδα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο εργαζόμενος είναι να αποδίδει κάθε μήνα το 5% του μισθού του σε ταμείο που είναι για τη σύνταξη του, την οποία λαμβάνει ένα μήνα αφού κάνει την αίτηση συνταξιοδότησης. Στο διάστημα της εργασίας του, αν είναι δημόσιος υπάλληλος το κράτος καταβάλλει το 15% του μισθού, ενώ αν είναι ιδιώτης, η εταιρεία καταβάλλει το 12.5% και το κράτος το 2.5%

Η σύνταξη έρχεται στον δημόσιο τομέα υποχρεωτικά στα 49 έτη ή ύστερα από 20 χρόνια εργασίας και στον ιδιωτικό τομέα κατά βάση στα 49, αλλά μπορεί να φτάσει ως τα 60. Για κάθε έτος πιο πάνω η εταιρεία οφείλει να καταβάλλει μεγαλύτερη εισφορά στο κράτος.

Αν κάποιος δουλεύει στα ΗΑΕ με μισθό κατά μέσο όρο 3.500-4.000 ευρώ, στα 49 του μπορεί να παίρνει σύνταξη, δίχως να είναι αναγκασμένος να ζει εκεί, ενώ δεν υπάρχει ετήσια φορολόγηση για την πρώτη κατοικία…

Πηγή: menshouse.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.