Κορωνοϊός: Η χώρα με τη μικρότερη εμβολιαστική κάλυψη, που δεν ξεπερνά το 0.01%

Metrosport Team13 Δεκεμβρίου 2021

Μία χώρα στην Κεντρική Αφρική διαθέτει τη μικρότερη εμβολιαστική κάλυψη παγκοσμίως κατά του κορωνοϊού.

Μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί με μία δόση του εμβολίου COVID περισσότερα από 4,41 δις άτομα παγκοσμίως. Αυτό αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό 57,5% του παγκόσμιου πληθυσμού. Παράλληλα, το 47% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως ενώ το 4,8% προστατεύεται ακόμα περισσότερο έναντι του ιού μετά τη λήψη της αναμνηστικής δόσης.

Οι χώρες με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη βρίσκονται στην Αφρική. Εκεί βρίσκεται και η χώρα με την αρνητική πρωτιά. Το Μπουρουντί (χώρα στην Κεντρική Αφρική) είναι η χώρα με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σε όλο τον πλανήτη. Σύμφωνα με το OurWorldindata λιγότερο από 0,1% του πληθυσμού της έχει λάβει τουλάχιστον 1 δόση του εμβολίου και έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Πρόκειται για ένα κράτος, το οποίο έχει συνολικό πληθυσμό κοντά στα 12 εκατομμύρια και οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι λιγότεροι από 1000.

Ας σημειωθεί ότι στο Μπουρουντί πολύ σπάνια ανακοινώνονται στοιχεία για την πορεία του κορονοϊού. Επισήμως, πάντως, έχουν καταγραφεί 38 θάνατοι και λίγο παραπάνω από 20 χιλιάδες κρούσματα.

Πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στην Αφρική

Από κοντά με πολύ χαμηλά ποσοστά ανοσοποίησης βρίσκεται το Κονγκό (0,2% του πληθυσμού έχει λάβει μία δόση) και η Αϊτί (1% έχει λάβει μία δόση).

Αυτό το θλιβερό ποσοστό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην άνιση πρόσβαση στα εμβόλια. Ενδεικτικό είναι ότι μόλις το 12% του πληθυσμού της Αφρικής έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη, την Ασία, τη Λατινική Αμερική, τις ΗΠΑ και τον Καναδά ξεπερνάει το 60%.

Σχεδόν το 73% των εμβολίων έχουν χορηγηθεί σε χώρες υψηλού ή μεσαίου εισοδήματος. Μόλις το 0,8% των εμβολίων έχουν χορηγηθεί σε χώρους χαμηλού εισοδήματος.

Πηγή: news4health.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.