Η αξία του project «Έντουιν Ροντρίγκες»

Γιώργος Στράντζαλης14 Σεπτεμβρίου 2022

Με καθυστέρηση μερικών ωρών φτάνει σήμερα (τελικά) στην Ελλάδα ο Έντουιν Ροντρίγκες.

Ο λόγος της μικρής καθυστέρησης στο ταξίδι του αφορά σε προσωπικά ζητήματα που ήθελε να τακτοποιήσει προτού μπει στο αεροπλάνο για το υπερατλαντικό ταξίδι από την Ονδούρα και με ενδιάμεσες στάσεις σε Μαϊάμι και Φρανκφούρτη θα “προσγειωθεί” το απόγευμα (17:45) στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Η άφιξη του 22χρονου επιθετικού θα σηματοδοτήσει την έναρξη του project στο οποίο επενδύει ο Αρης με τη συμφωνία με την Ολίμπια, για τον μονοετή δανεισμό του παίκτη, να συμπεριλαμβάνει οψιόν αγοράς του ύψους 1 εκατ. ευρώ για το ερχόμενο καλοκαίρι. 

Με τον Ονδουριανό Πάλμα οι Κιτρινόμαυροι αποδείχθηκε ότι χτύπησαν φλέβα χρυσού αν κρίνουμε από την εξέλιξη του ποδοσφαιριστή και το γεγονός ότι ήρθε ως άγνωστος μεταξύ αγνώστων και σε διάστημα ούτε ενός χρόνου έφτασε σε σημείο να θεωρείται σημαντικό κομμάτι στο επιθετικό παζλ του Αρη και παίκτης βιτρίνας, αφού προσελκύει ήδη το ενδιαφέρον άλλων ομάδων. 

Με τον Ροντρίγκες οι Κιτρινόμαυροι επενδύουν στις συστάσεις που τον ακολουθούν και κάνουν λόγο για “έναν από τους πιο σημαντικούς και εξελίξιμους παίκτες στην Ονδούρα”. Αυτό υποστήριξε στο Metropolis 95,5 (και) ο Μάρβιν Αβίγια, δημοσιογράφος στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, για τον Ροντρίγκες ο οποίος προπερσι ψηφίστηκε ο καλύτερος παίκτης της Clausura. 

“Θεωρείται από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά project της χώρας λόγω της υψηλής τεχνικής κατάρτισής του. Ο Έντουιν θεωρείται ο καλύτερος της γενιάς του. Διακρίνεται για την υψηλή τεχνική κατάρτισή του και τα δυνατά στοιχεία του είναι η ντρίμπλα και το σουτ. Αν όχι ο καλύτερος, είναι σίγουρα από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του Πρωταθλήματος στην Ονδούρα. Πιστεύω ότι ο Αρης έκανε την καλύτερη επιλογή”, συμπλήρωσε.

Ο 22χρονος επιθετικός δεν μετρά περισσότερα από τέσσερα χρόνια επαγγελματικής καριέρας αλλά έχει καταγράψει 149 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα της χώρας του και ακόμη 20 με την εθνική Ονδούρας. Συγκριτικά με τον Πάλμα, ο Ροντρίγκες θεωρείται περισσότερο ώριμος ποδοσφαιρικά. 

“Είναι παίκτες της ίδιας γενιάς. Θεωρείται όμως καλύτερος από τον Λουίς Πάλμα ή μάλλον πιο ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής. Είναι περισσότερο ψημένος γιατί έπαιξε πολλά περισσότερα παιχνίδια και κυρίως ήταν σε καλύτερη ομάδα από τον Πάλμα”, υποστήριξε ο Αβίγια επιβεβαιώνοντας τις συστάσεις που ακολουθούν τον Ροντρίγκες.¨“Έχει καλή ντρίμπλα και σουτ. 

Είναι ιδιαίτερα ικανός με την μπάλα στα πόδια και μπορεί να παίξει στο ένας εναντίον ενός”. Ο βραχύσωμος (1,64 μ.) επιθετικός αγωνίζεται περισσότερο στα άκρα, βασίζεται στην υψηλή τεχνική και θεωρείται περισσότερο δημιουργικός απ’ ότι ο Πάλμα. 

Σε αυτά τα στοιχεία επένδυσε ο Αρης προχωρώντας στην απόκτηση του Ροντρίγκες με την προοπτική απόκτησης των δικαιωμάτων του το καλοκαίρι. Για να συμβεί αυτό βασική προϋπόθεση είναι αφενός η γρήγορη προσαρμογή του 22χρονου και αφετέρου να πάρει τον απαιτούμενο χρόνο συμμετοχής ώστε να φανεί εάν ο Αρης αξίζει να επενδύσει το επόμενο καλοκαίρι και οικονομικά στον παίκτη καλύπτοντας την οψιόν του ενός εκατομμυρίου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.