Η αξία μίας νίκης στον Πειραιά και τα «πρέπει» για την 6η θέση

Βασίλης Μάστορας22 Ιανουαρίου 2020

Οταν γίνεται η κλήρωση των αγώνων του Πρωταθλήματος και οι ομάδες παίρνουν χαρτί και μολύβι στο χέρι προκειμένου να κάνουν την πρώτη άσκηση επί χάρτου και να υπολογίσουν το πιθανό βαθμολογικό κέρδος, στα ντέρμπι μπαίνει ερωτηματικό. 

Ο λόγος; Δύσκολα μπορεί να γίνει μία πρόβλεψη με μικρή πιθανότητα λάθους, καθώς στα ντέρμπι πάντα υπεισέρχονται και εξωγενείς παράγοντες οι οποίοι διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα. Σ’ αυτή τη λογική ο Αρης εκτιμώ ότι δεν είχε υπολογίσει με +3 βαθμούς τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Πολύ δε περισσότερο δεν θα μπορούσε να κάνει τέτοια σκέψη ούτε λίγα 24ώρα πριν από τον αγώνα, έχοντας δεδομένο τις απουσίες των Σάσα, Κουέστα και Γκάμα. 

Ο Αρης έχασε με τον τρόπο που έχασε σε μία έδρα όπου θεωρητικά θα χάσουν και οι υπόλοιπες ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με τους “κίτρινους”. Οπότε λίγο το κακό σε βαθμολογικό επίπεδο. Αν κάτι στοιχίζει στον Αρη είναι το ότι σε κάτι τέτοιους αγώνες οι ομάδες μπορούν να ενισχύσουν τη δυναμική τους και να συσπειρώσουν τον κόσμο τους αν καταφέρουν να ρίξουν τον Ολυμπιακό στο καναβάτσο. 

Επειδή όμως οι επιτυχίες πολλές φορές όταν τις διαδέχονται αποτυχίες μοιάζουν με… πυροτεχνήματα, για τον Αρη πιστεύω ότι έχουν μεγαλύτερη αξία δύο πράγματα, ακόμη περισσότερο και από μία νίκη μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης”. 

Το πρώτο να κάνει focus και να διαχειριστεί στον μέγιστο βαθμό τους επόμενους αγώνες οι οποίοι, πλην αυτόν με την ΑΕΚ, είναι στα μέτρα του, ώστε να κερδίσει μία θέση στην 6άδα. 

Το δεύτερο, ο Ενινγκ να βρει το balance ώστε να διαχειριστεί τους παίκτες του ρόστερ μέχρι τέλους, καθώς πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο Αρης δεν θα μπορέσει να κάνει μεταγραφές. Ολα τ’ άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση.

focus

Τα πάσης φύσεως “εργαλεία” του ποδοσφαιρικού συστήματος κάνουν τεράστια προσπάθεια προκειμένου να δικαιολογήσουν τον τίτλο τους. Το επόμενο που περιμένουν για την επιβεβαίωση του ρόλου τους είναι η τοποθέτησή τους στα ράφια του Praktiker.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.