«Η άτυχη φοιτήτρια είχε συζητήσει σε ανύποπτο χρόνο για τη δωρεά οργάνων- Αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο»

Metrosport Team01 Δεκεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο καθηγητής χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσουλφάς, μιλώντας για το μεγαλείο ψυχής και την απόφαση της οικογένειας της άτυχης φοιτήτριας να δωρίσει τα όργανά του παιδιού της και να ξαναδώσουν ζωή.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε στο Metropolis
95.5: «Είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για όλους μας, γιατί πήραμε μαθήματα ανθρωπιάς από τη γενναία κοπέλα και τη γενναία οικογένεια. Έσωσε πολλές ζωές με το δώρο ζωής που έκανε. Έκανε κάτι εντυπωσιακό η άτυχη φοιτήτρια, που δείχνει τι άνθρωπος ήταν, άνθρωπος που ήθελε να βοηθήσει τον συνάνθρωπο, δίνοντας ένα πολύ σημαντικό μάθημα σε όλους μας. Το ότι δηλαδή αποφάσισε αυτό το νέο κορίτσι να μιλήσει με την οικογένειά της και να καθίσει να συζητήσει σε ανύποπτο χρόνο ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, όπως είναι η δωρεά οργάνων. Αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο, καθώς έκανε πιο εύκολο στην οικογένεια να πάρει αυτή την απόφαση σε μια τόσο δύσκολη στιγμή.

Αυτό το κορίτσι δεν έσωσε τις ζωές μόνο αυτών στους οποίους πήγαν τα όργανα, αλλά θα σώσει και πολλές άλλες. 
Αυτή η θυσία της πιάνει τόπο. Η μεταμόσχευση είναι σημαντική και για τους ανθρώπους αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία. Πρέπει να υπάρξει μια διαφάνεια στην διαδικασία, ώστε ο κόσμος να μάθει περισσότερα για τη διαδικασία δωρεάς των οργάνων».



Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.