Η αθόρυβη-χρυσή μεταγραφή της Σεβίλλη

Metrosport Team25 Αυγούστου 2021

Επιμέλεια: Κωστής Παναγιώτου

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη πέτυχε στη La Liga η Σεβίλλη, με τον δράστη να παραμένει ίδιος. Ο Έρικ Λαμέλα μπορεί να αποδειχθεί χρυσή μεταγραφή στην πορεία των Ανδαλουσιανών, ακόμη και μέχρι την κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ο 29χρονος Αργεντινός αποκτήθηκε φέτος το καλοκαίρι, ως ελεύθερη μεταγραφή από την Τότεναμ, με τον αγγλικό σύλλογο να δίνει 25 εκατομμύρια ευρώ στους Σεβιγιάνους για να φέρει στο Λονδίνο τον αντικαταστάτη του Λαμέλα, τον 20χρονο Μπράιαν Γκιλ. 

Κοιτάει προς τα πάνω 

Η Σεβίλλη έχει πλάνο να κυνηγήσει τον τίτλο του πρωταθλήματος και έφερε έναν παίκτη που μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις από τον πάγκο, κάτι που έλειπε την περσινή σεζόν από την ομάδα της Ισπανίας. Με το "καλημέρα" ο Λαμέλα έδωσε τα διαπιστευτήριά του. Στις δυο αναμετρήσεις που αγωνίστηκε, ως αλλαγή, βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα τρεις φορές.

Μάλιστα, στις 23 Αυγούστου, στον αγώνα με τη Χετάφε λύτρωσε την μάδα του στο 90+4' και έδωσε τρεις πολύτιμους βαθμούς. Στο παιχνίδι με τη Ράγιο Βαγεκάνο στο "Σάντσεθ Πιθχουάν" πέτυχε δύο τέρματα. Η αναλογία γκολ με τα λεπτά που αγωνίζεται είναι 32,3 (δηλαδή κάθε 32 λεπτά σκοράρει). 

Το ποσοστό αυτό σίγουρα δεν θα μείνει το ίδιο, αλλά δείχνει να βρίσκει τον παλιό του εαυτό και να γεμίζει χαμόγελα τους ανθρώπους στη Σεβίλλη, που τον εμπιστεύτηκαν.

Φέτος έχει την ευκαιρία της για το πρωτάθλημα

Η αποδυνάμωση της Μπαρτσελόνα και η μη ενίσχυση - μέχρι στιγμής - της Ρεάλ Μαδρίτης τοποθετεί τη Σεβίλλη στη δεύτερη θέση για την κατάκτηση της LaLiga. Πρώτο φαβορί παραμένει η Ατλέτικο Μαδρίτης, ως περσινή πρωταθλήτρια.

Ο Τζουλέν Λοπετέγκι τη σεζόν 2020/21 κατάφερε μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές να βρίσκεται σε θέση ώστε να διεκδικεί το πρωτάθλημα. Στο τέλος, όμως, δεν άντεξε και τερμάτισε στην τέταρτη θέση, εννέα βαθμούς διαφορά από την κορυφή. Πέρα της μεταγραφής του Λαμέλα, κράτησε σταθερό τον κορμό της ομάδας και ξεκινάει ένα βήμα μπροστά από τους "μπλαουγκράνα" και τους "μερένχες". 

Επίσης, η επιστροφή του "αρχιτέκτονα" της Σεβίλλη το 2019, Μόντσι, έχει φέρει αέρα αισιοδοξίας στην Ανδαλουσία και η μεταγραφή του Έρικ Λαμέλα έχει την υπογραφή του.

Σίγουρα, είναι από τις πιο αθόρυβες κινήσεις του καλοκαιριού και μπορούν αποδειχθούν στο τέλος από τις πιο ηχηρές.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.