Η Αταλάντα χρειάζεται 2 γκολ για να γράψει ιστορία στην Ιταλία

Metrosport Team16 Ιουλίου 2020

Επιμέλεια: Γιώργος Τσαρουχάς

Η Αταλάντα είναι, πέραν κάθε αμφιβολίας, η ομάδα - αποκάλυψη της φετινής σεζόν. Ο σύλλογος από το Μπέργκαμο του ιταλικού βορρά έχει κερδίσει χάρη στην αγωνιστική του αξία όλες τις εντυπώσεις, το χειροκρότημα μέχρι και των πιο πιστών εχθρών του αλλά και το δικαίωμα να ονειρεύεται μέχρι και την κορυφή της Ευρώπης! 

Το σύνολο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι «χορεύει» στον ρυθμό που ο ίδιος ο Ιταλός προπονητής του προσδίδει, έναν.. λάτιν ρυθμό που κρύβει μέσα του πολλά γκολ, θέαμα και προπάντων την ουσία. Η θέση της στον βαθμολογικό πίνακα της Serie A "γεννάει" την πεποίθηση - αισιοδοξία ότι αυτή η ομάδα θα καταφέρει να σπάσει την κυριαρχία της Γιουβέντους μέσα στα επόμενα χρόνια, αν όχι από φέτος. Η «ταπεινή κυρία», όπως την έχουν ονομάσει στην γείτονα χώρα, έχει φθάσει στο βουνό και πλέον αναζητά την πηγή, αυτό το θαύμα που θα την μετατρέψει μια και καλή σε μία υπολογίσιμη δύναμη του ευρωπαΐκού ποδοσφαίρου.  

Τα επιτεύγματα που ήδη έχει πετύχει είναι πολλά για να χωρέσουν μέσα σε μία μόλις σεζόν. Για πρώτη φορά στην ιστορία της βρέθηκε στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League και φρόντισε να συνοδεύσει αυτό της το ταξίδι με μία αξέχαστη πορεία. Βρίσκεται ήδη πανάξια στους «8» της σπουδαίας διοργάνωσης και κόντρα στην πανίσχυρη Παρί Σεν Ζερμέν θα κυνηγήσει το ακατόρθωτο, αυτό που και να το χάσει δεν θα της πει κανείς τίποτα. Στις εγχώριες διοργανώσεις της βγαίνουν τα πάντα, βρίσκει από παντού πρωταγωνιστές και κοντράρει στα ίσα όλους τους «μεγάλους»! Μετά και τη νέα χθεσινή της «εξάρα» στην Μπρέσια δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ να υπερβεί τον εαυτό της, δημιουργώντας τις συνθήκες για ένα «στοιχειωμένο» ρεκόρ που δύσκολα θα ξεπεραστεί. 

1 γκολ για να «πιάσει» τη Νάπολι, 8 για την πρωτιά στην Ευρώπη


Η Αταλάντα διέσυρε και την Μπρέσια με 6-2 και έφτασε τα 93 τέρματα τη φετινή σεζόν μόνο στο ιταλικό πρωτάθλημα, καθώς σε συνολικό επίπεδο και σε όλες τις διοργανώσεις αγγίζει τα 110! Οι «νερατζούρι» από το Μπέργκαμο παραδίδουν δωρεάν μαθήματα επιθετικού ποδοσφαίρου με την καλοδουλεμένη μηχανή τους να μην σταματάει να "παράγει" γκολ και θέαμα, κάτι το οποίο αποτυπώνεται πλήρως και στους αριθμούς της που.. τρομάζουν. Συγκεκριμένα, οι παίκτες της έχουν κατορθώσει, γιατί περί επιτεύγματος πρόκειται, να βρουν δίχτυα με κάθε πιθανό συνδυασμό και αν δεν πιστεύετε εμάς το παρακάτω στατιστικό έρχεται να διατυπώσει την αλήθεια μέσα από τους αριθμούς: 

4 γκολ σε ισάριθμα φετινά της παιχνίδια

5 γκολ σε δύο ματς

6 γκολ μία φορά

7 γκολ από 3 φορές

Η όποια λογική στο ποδόσφαιρο καταρρίπτεται μετά και από όλα τα παραπάνω, τα οποία και λειτουργούν ως τρανή απόδειξη ότι τα παιχνίδια της δεν χάνονται και αποτελούν την καλύτερη συνήθεια για κάθε ποδοσφαιρόφιλο. Μέσα σε όλα, η Αταλάντα κυνηγάει και μερικά ρεκόρ που θα της επιτρέψουν να βάλει από κάτω μεγάλους συλλόγους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπως η Νάπολι, η Μπάγερν Μονάχου και η Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτή τη στιγμή, όπως αναφέραμε και παραπάνω, βρίσκεται στα 93 γκολ πρωταθλήματος, πάνω από κάθε άλλη ομάδα (ακολουθεί η Ίντερ με 68) και χρειάζεται μόλις 2 ακόμη για να σπάσει το αντίστοιχο ρεκόρ της Νάπολι που είχε πετύχει 94 τέρματα τη σεζόν 2016/17!  

Τα ρεκόρ, όμως, δεν σταματάνε εκεί και αν η Αταλάντα επιθυμεί να μνημονεύουμε για χρόνια τη φετινή της πορεία θα πρέπει - για άλλη μία φορά - να δοκιμάσει τα όρια της. Η Μπάγερν Μονάχου σταμάτησε στα 100 γκολ στη φετινή Bundesliga και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή των ομάδων με τα περισσότερα τέρματα στη σεζόν. Οι Ιταλοί είναι η μόνη ομάδα που απειλούν ουσιαστικά τους Βαυαρούς και εφόσον βρουν άλλα 8 γκολ στις εναπομείνασες 5 αγωνιστικές της Serie A θα είναι αυτοί που θα σκαρφαλώσουν στην πρώτη θέση της συγκεκριμένης λίστας και δεδομένα θα γράψουν ιστορία! Με τις φετινές τους αποδόσεις, μόνο απίθανο δεν θα χαρακτήριζες το συγκεκριμένο σενάριο.    

Ομάδα - Οικογένεια

Με μία σταθερά ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, η αγωνιστική της δικαίωση - απογείωση ήρθε τη φετινή σεζόν και πλέον δείχνει ότι τίποτα δεν την σταματά. Το φερόμενο ως «κλειδί» της επιτυχίας δεν προήλθε από ένα πρόσωπο ή από τα πολλά λεφτά που δαπανήθηκαν, καθώς όλα αυτά μπήκαν σε δεύτερη μοίρα μπροστά στο οικογενειακό κλίμα και την υγεία που ενέπνεε από παντού ο σύλλογος. Ο ένας παίζει για τον άλλον και ο προπονητής, Γκασπερίνι, τους ενώνει όλους αρμονικά σαν μαέστρος μίας καλοκουρδισμένης ορχήστρας. 

Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή την ομάδα και αυτό φανερώνεται για άλλη μία φορά μέσα από τους αριθμούς της. Η Αταλάντα έχει πάρει γκολ από 14 από τους συνολικά 25 ενεργούς παίκτες του ρόστερ της και το κάνει με κάθε τρόπο. Με κεφαλιές, με σουτ, με κομπίνες, με εντυπωσιακά τελειώματα, ακόμα και σπόντες καθώς ως γνωστόν η τύχη ευνοεί τους ικανούς και αυτούς που ξέρουν να την κυνηγούν. Οι Μουριέλ (17 γκολ), Ζαπάτα (16) και Ίλισιτς (15) αποτελούν τις σταθερές της επιθετικής της γραμμής και τα πρώτα «πιστόλια», ωστόσο κανείς δεν θέτει εαυτόν πάνω από την ομάδα και αυτή, ίσως, είναι και η συνταγή της επιτυχίας.  Μέσα σε αυτό το συνονθύλευμα της καταξίωσης, συναντάμε και τον «αθόρυβο» και πολλές φορές υποτιμημένο αρχηγό που κρατάει στις πλάτες του μία ολόκληρη πόλη.

Ο λόγος για τον Ντάριο "Πάπου" Γκόμεζ, τον Αργεντινό ηγέτη της Αταλάντα. Είναι αυτός που οργανώνει, σχεδιάζει και εφαρμόζει μέσα στο γήπεδο, κάθε σχέδιο του προπονητή του. Άψογη τεχνική, φοβερός πασαδόρος και πιστός αρχηγός σε ένα καλοδουλεμένο σύνολο. Υποτιμημένος αλλά παιχταράς!


Η Αταλάντα ζει το δικό της ξεχωριστό παραμύθι και φαίνεται ότι κανείς δεν μπορεί να της κόψει τα φτερά με τα οποία και «πετάει» προς την κορυφή. Μένει να δούμε μέχρι που θα την φτάσουν...  


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.