Η αστυνομία διέλυσε κινητοποίηση των αρνητών του κορωνοϊού

Metrosport Team29 Αυγούστου 2020

Η αστυνομία του Βερολίνου διέλυσε τελικά τη μαζική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στη γερμανική πρωτεύουσα από αρνητές του κορωνοϊού, μέλη του αντιεμβολιαστικού κινήματος και οπαδούς θεωριών συνωμοσίας, καθώς όπως διαπιστώθηκε δεν τηρούσαν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Οι διαδηλωτές, που αντιδρούν στα περιοριστικά για την πρόληψη εξάπλωσης της COVID-19, την ώρα που αυξάνονται καθημερινά τα νέα κρούσματα της ασθένειας, πραγματοποίησαν τη διαδήλωση αφότου γερμανικό δικαστήριο ακύρωσε την απαγόρευση που είχε επιβάλει ο δήμος της πόλης, με την αιτιολογία ότι υπάρχει κίνδυνος διασποράς της ασθένειας.

Αν και οι διοργανωτές της κινητοποίησης διαβεβαίωναν ότι είχαν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των αποστάσεων και τη συμμόρφωση των διαδηλωτών με τους κανόνες, τελικά αυτό αποδείχθηκε ανέφικτο, ενώ οι συμμετέχοντες δεν φορούσαν ούτε μάσκες.

«Δυστυχώς, δεν έχουμε άλλη επιλογή», ανέφερε η αστυνομία του Βερολίνου στο Twitter. «Όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής, δεν οδήγησαν σε συμμόρφωση με την κατάσταση τήρησης των προληπτικών μέτρων», πρόσθεσε.

Παρόμοιες διαμαρτυρίες έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της ημέρας στο Παρίσι, αλλά και σε άλλες πόλεις.

Από νωρίς εκφράζονταν φόβοι για επεισόδια, καθώς οι αστυνομικοί είχαν οδηγίες να επιβάλουν την κοινωνική αποστασιοποίηση όταν δεν τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων στις κινητοποιήσεις.

Τη διαδήλωση περιφρουρούσαν 3.000 άνδρες της αστυνομίας, ενώ είχαν αναπτυχθεί και αύρες νερού.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.