Η αστοχία του Αρη δεν είναι… συμπτωματική

Βασίλης Βλαχόπουλος06 Φεβρουαρίου 2022

Ο χαρακτηρισμός «πισωγύρισμα» ίσως να μην είναι αντιπροσωπευτικός του χθεσινού αποτελέσματος υπό την έννοια ότι στην περίπτωση μη επιστροφής των έξι βαθμών (μέσω CAS) ενδέχεται να στοιχειοθετεί και καταστροφή και αποκλεισμό από τα Playoffs. 

Γιατί ο Αρης έχασε έδαφος για την 6αδα και παράλληλα έβαλε σοβαρό διεκδικητή. Βάσει στατιστικής, η ομάδα του Ακη Μάντζιου πολιόρκησε την άμυνα του Βόλου και δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις 15 τελικές προσπάθειές της. Η δε θεσσαλική ομάδα αξιοποίησε τις μόλις δύο στιγμές που είχε στο παιχνίδι της. 

Όλα είναι αλήθεια πλην των τελικών προσπαθειών του Αρη γιατί η συντριπτική πλειοψηφία δεν ήταν αυτό που λέμε ουσιαστικές τελικές. Γιατί πολιορκία υπήρξε, όπως όμως και φυλάκιση στο τείχος του Βόλου. Ηταν η πρώτη φορά που οι Θεσσαλοί κατέβηκαν στο γήπεδο για να παίξουν μόνο στο μισό αυτού, όπως έκαναν στο πρώτο ημίχρονο. Και δεν το έκαναν τυχαία. 

Διάβασαν, εκτίμησαν και εφάρμοσαν. Ενδεχομένως να είδαν το παιχνίδι με την ΑΕΚ πριν από τρεις ημέρες ή ακόμη κι αυτό του Αγρινίου. Αν δεν ήξερα, έμαθαν ότι ο Αρης απέκτησε στις κλειστές άμυνες κουτουλάει το κεφάλι του και αδυνατεί να δημιουργήσει φάσεις.

Είναι θέμα τακτικής; Κατά την προσωπική άποψή μου είναι καθαρά ζήτημα χαρακτηριστικών των παικτών. Αυτό το παράλληλο παιχνίδι που είναι βούτυρο στο ψωμί της αντίπαλης άμυνας γιατί βγάζει πολύ ξεκούραστα την υποχρέωση. 

Ο Αρης είναι μια τρομερή ομάδα στο παιχνίδι με μπόλικους χώρους και από τις χειρότερες του Πρωταθλήματος στο σετ παιχνίδι. Αυτό έχει διαπιστωθεί από καιρό κι έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά των παικτών αλλά και του ότι πολλοί από τους περσινούς πρωταγωνιστές δεν θυμίζουν τους περσινούς ηγέτες.

Βέβαια, όταν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι, τουλάχιστον μη χάνεις και ο Αρης δεν το πέτυχε ούτε αυτό. Φταίει ο Ακης Μάντζιος που τα άκουσε; Προφανώς όχι. Δεν έκανε εξάλλου αυτός ο ολέθριο λάθος αλλά ο Ντιαγέ. 

Εκεί που έχει ευθύνη ο προπονητής του Αρη έχει να κάνει με το αγωνιστικό σχέδιο γιατί το υπάρχον δεν βγαίνει. Για να αλλάξει όμως το σχέδιο απαιτείται να διαχειριστεί διαφορετικά χαρακτηριστικά παικτών. Χαρακτηριστικά που δυστυχώς δεν υπάρχουν στο ρόστερ του Αρη. Αυτή είναι η αλήθεια…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.