Ασπρόμαυρη ανασκόπηση: Η ταπείνωση Αυγενάκη και ΕΕΑ, ένα ακόμα μαγικό κύπελλο και η άφιξη Λουτσέσκου - Μπότο

Γιώργος Ζαΐρης31 Δεκεμβρίου 2021

Το 2021 μας αποχαιρετά και το σημαντικό για τον ΠΑΟΚ είναι πως και αυτός ο χρόνος τον βρήκε με έναν τίτλο. Μπορεί να μην κατάφερε να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός στο Πρωτάθλημα, τερματίζοντας 26 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, φρόντισε όμως να κατεβάσει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης χιλιάδες φίλους του. 

Πήρε το Κύπελλο, το τέταρτο την τελευταία πενταετία και μάλιστα και πάλι μέσα στην Αθήνα ταπεινώνοντας τον Ολυμπιακό. Ο Πάμπλο Γκαρσία έγραψε και αυτός το όνομα του στο κλειστό κλαμπ των προπονητών που οδήγησαν σε τίτλο την ομάδα. 

Δεν στάθηκε όμως αρκετό να παραμείνει αφού είχαμε την επιστροφή Λουτσέσκου και έτσι για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ο ΠΑΟΚ δεν ολοκλήρωσε με τον ίδιο προπονητή στον πάγκο του καθώς είχε προηγηθεί η απομάκρυνση του Φερέιρα. Σε αυτό το παράξενο έτος όπου η πανδημία επισκίασε τα πάντα είχαμε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του Δικεφάλου και αναφερόμαστε στην εισβολή των οπαδών του Δικεφάλου στον αγωνιστικό χώρο, στο ματς με τον Αρη που προκάλεσε τη βαριά τιμωρία του Δικεφάλου. 

 Ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να μην φώναξε «παρών» με την φυσική του παρουσία στην Τούμπα (είχε ολοκληρωθεί ο τριετής αποκλεισμός) αλλά φρόντισε αρκετές φορές να στείλει το μήνυμα πως είναι πάντα δίπλα στην ομάδα. Η επιστροφή του Λουτσέσκου, η ανανέωση του συμβολαίου του Βιεϊρίνια, η πρόκριση στην νοκ άουτ φάση του Conference, η χρυσή πώληση του Τζόλη στην Νόριτς αλλά και η δικαίωση από την Εφέσεων που αποτέλεσε ράπισμα σε Αυγενάκη και ΕΕΑ είναι μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα της χρονιάς που φεύγει. 

Οπως φυσικά και η παραδοχή της ασπρόμαυρης ΠΑΕ πως το πλάνο χωρίς αθλητικό διευθυντή απέτυχε για αυτό και η άφιξη του Μπότο μόλις πριν από λίγες ώρες, σηματοδοτεί μια νέα προσπάθεια που θα έχει ως στόχο την ορθολογική λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει και πάλι το Πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν.

 Αλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το ρόστερ της ομάδας θα αλλάξει ριζικά το προσεχές καλοκαίρι και δεν πρέπει να χαθεί χρόνος. Η «Μ» κάνει τη δική της ανασκόπηση ξεχωρίζοντας τα πιο σημαντικά γεγονότα σε αυτούς τους 12 μήνες. Ευχόμενη πως το νέο έτος θα βρει ξανά την Τούμπα σύντομα γεμάτη, την ομάδα να μεγαλώνει την τροπαιοθήκη της και το κυριότερο θα θέσει τις βάσεις για επιστροφή στην κορυφή.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ


Εφερε Καγκάβα, έδωσε Γιαννούλη

Ο πρώτος μήνας του έτους είναι συνυφασμένος με μεταγραφές. Ο ΠΑΟΚ που ήταν ήδη μακριά από την κορυφή, προχωρά σε μια μεταγραφή που έκανε αίσθηση και φιλοξενήθηκε στις πρώτες ειδήσεις και ξένων ΜΜΕ. Αποκτά τον Σίντζι Καγκάβα. Ο Ιάπωνας με την τεράστια καριέρα σε Μάντσεστερ Γ., αλλά και Ντόρτμουντ είναι επιλογή της οικογένειας Σαββίδη. Υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας 1,5 έτους. Οι προσδοκίες πολλές αλλά δεν επιβεβαιώνονται. Για αυτό και αποχώρησε λίγες μέρες πριν τελειώσει το 2021 με τον ίδιο τον παίκτη να ζητά... συγνώμη από τον κόσμο καθώς δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα. Ομως ο ΠΑΟΚ αποκτά με τη μορφή δανεισμού και τον Κρμέντσικ. Ο άνθρωπος που υπέγραψε την νίκη στον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Τον ίδιο μήνα έρχεται στην Τούμπα και ο Ραχμάν Μπάμπα αλλά επιστρέφει για μια ακόμη φορά ο Αμρ Ουάρντα . Ο ΠΑΟΚ παράλληλα προχωρά στην δεύτερη μεγαλύτερη πώληση ποδοσφαιριστή στην ιστορία του. Μετά τα 10.000.000 ευρώ από τον Πρίγιοβιτς, είναι η σειρά του Γιαννούλη να φέρει στα ταμεία της ΠΑΕ (έστω και μετά από έξι μήνες) 8.500.000 ευρώ από την μεταγραφή του στην Νόριτς.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ


Ο διασυρμός της ΕΕΑ και του Αυγενάκη

Η 9η Φεβρουαρίου ήταν μια μέρα δικαίωσης για τον ΠΑΟΚ. Εκείνη την ημέρα ήρθε η αθώωση του ΠΑΟΚ για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και μάλιστα ομόφωνα! Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ βάσει της απόφασης δεν κρίνεται ελεγκτέα για τη φερόμενη πολυιδιοκτησία και έτσι ο Δικέφαλος του Βορρά απαλλάσεται οριστικά από τις κατηγορίες. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ που αρχικά είχε αποδεχθεί την περιβόητη εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και επέβαλε ποινή αφαίρεσης 7 βαθμών στον ΠΑΟΚ δίκασε εξ αρχής την υπόθεση, μετά από σχετική οδηγία του CAS και κοινοποίησε την απόφαση της με την οποία αθωώνεται ο Δικέφαλος. Η ζημιά φυσικά για τον ΠΑΟΚ είχε γίνει. Ομως ο Αυγενάκης, η Μαρούπα και τα άλλα μέλη της ΕΕΑ διασύρθηκαν. Οπως και ο Ολυμπιακός που δεν τόλμησε να προσφύγει στο CAS για να ανατρέψει την απόφαση.

ΜΑΡΤΙΟΣ


Η «σημαία» παρέμεινε στον ιστό της

Τον Μάρτιο ξεχωρίζει μια είδηση και αυτή αφορά την ανανέωση του συμβολαίου του Αντελίνο Βιεϊρίνια μέχρι το καλοκαίρι του 2022. «Ο Leader ήρθε στην οικογένεια του ΠΑΟΚ το μακρινό πλέον 2008. Σε μία τετραετία έζησε πολλά, έγινε ένα με την ομάδα, αλλά ήταν η ώρα να αποχωρήσει. Στη Γερμανία και τη Βόλφσμπουργκ καθιερώθηκε ως ένα από τα κορυφαία δεξιά μπακ της Bundesliga, κέρδισε μία θέση στην Εθνική Πορτογαλίας και κατέκτησε το Euro 2016. Το καλοκαίρι του 2018 γύρισε σπίτι του και φρόντισε να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που έδωσε. Κατέκτησε δύο Κύπελλα Ελλάδας κι ένα αήττητο πρωτάθλημα ως ο ηγέτης της ομάδας που έγραψε ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο» σημείωνε στην ανακοίνωση της η ασπρόμαυρη ΠΑΕ. Δυο μήνες αργότερα ο Αντελίνο θα σήκωνε στο ΟΑΚΑ ένα ακόμη Κύπελλο με την αγαπημένη του ομαδα. Το ίδιο θέλει να κάνει και το 2022. Και κανείς δεν γνωρίζει αν το επόμενο εξάμηνο θα είναι το τελευταίο σε μια σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα αφού όπως δήλωσε πρόσφατα, θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ


Αυτή τη φορά χωρίς το Κύπελλο ο Μάνταλος

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε την πελατειακή σχέση των τελευταίων ετών που έχει απέναντι στην ΑΕΚ. Αυτή τη φορά δεν την βρήκε σε τελικό και έτσι δεν χρειάστηκε ο Πέτρος Μάνταλος να κουβαλήσει το τρόπαιο. Ο ΠΑΟΚ την συνάντησε στην ημιτελική φάση του θεσμού. Το πρώτο ματς έγινε στο ΟΑΚΑ και ο Τόμας Μουργκ συνέχισε μια εντυπωσιακή παράδοση που τον θέλει να σκοράρει σε αυτό το γήπεδο. Ο Ουάρντα ανατράπηκε έξω από την περιοχή, ο Μουργκ που είχε μόλις τρία λεπτά στον αγωνιστικό χώρο έστησε τη μπάλα και με μία απίθανη εκτέλεση άφησε τον Τσιντώντα άγαλμα και χάρισε τη νίκη στον Δικέφαλο. Στην Τούμπα και ενώ ο Βιεϊρίνια είχε σημαδέψει το δοκάρι σε εκτέλεση πέναλτι, ήρθε το 0-1 με τον Γαλανόπουλο στο 69’. Στο 84′ ο Ράχμαν Μπάμπα με μία απίθανη πάσα βρήκε τον Κρμέντσικ μέσα στην περιοχή κι αυτός με έναν κεραυνό στην κλειστή γωνία, νίκησε τον Τσιντώτα για το 1-1. Και η χαριστική βολή ήρθε από τον Αντρίγια. Είδε τη μπάλα να έρχεται πάνω του μετά από λάθος του Μιτάι και με μία λόμπα από μεγάλη απόσταση διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στέλνοντας την ομάδα του στον τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό.

ΜΑΪΟΣ


Το μάγκικο Κύπελλο και η επιστροφή Λουτσέσκου

Είναι ο πιο σημαντικός ίσως μήνας του 2021. Αρχικά στις 22 Μαϊου στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ ταπεινώνει τον Ολυμπιακό. Ο Δικέφαλος κερδίζει με 2-1 τους ερυθρόλευκους, κατακτά το τέταρτο Κύπελλο στα τελευταία πέντε χρόνια και παράλληλα ο Πάμπλο Γκαρσία μπαίνει σε ένα κλειστό κλαμπ προπονητών που έχουν φέρει τρόπαια στην ομάδα. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να τον κρατήσει στον πάγκο καθώς στις 26 Μαϊου, η ΠΑΕ ανακοινώνει την επιστροφή Λουτσέσκου και τη συμφωνία για 3 χρόνια. « Καλωσορίζουμε με χαρά τον πιο επιτυχημένο προπονητή της σύγχρονης ιστορίας του ΠΑΟΚ και του ευχόμαστε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στη νέα του θητεία!» σημειώνεται στην ανακοίνωση που φιλοξενεί και προσωπική δήλωση του Ιβάν Σαββίδη: «Από τον αρχιτέκτονα της μεγαλύτερης ως σήμερα επιτυχίας του Συλλόγου, που επιστρέφει στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, περιμένουμε νέες νίκες και τρόπαια. Ο Ραζβάν πρέπει να υπερασπιστεί και να θωρακίσει τον ΠΑΟΚ με την προσωπικότητα και την εμπειρία του». Τον ίδιο μήνα πέφτει και η αυλαία των πλέι οφ του Πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ τερματίζει δεύτερος αλλά πολύ μακριά, 26 ολόκληρους βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό.

ΙΟΥΝΙΟΣ


Δεν φόρτσαρε μεταγραφικά

Ο Ιούνιος, ο πρώτος μήνας της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου δεν είχε πολλές μεταγραφές για τον Δικέφαλο. Ο παίκτης που φόρεσε τα ασπρόμαυρα εκείνο τον μήνα ήταν ο Τέιλορ. Είχε οριστικοποιηθεί όμως η επιστροφή του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ για να παραμείνει στην ομάδα μετά τον δανεισμό του στην Ανόρθωση αφού ήταν επιθυμία του Λουτσέσκου να τον έχει στην ομάδα. Αλλωστε μαζί του πανηγύρισε το αήττητο Πρωτάθλημα και το νταμπλ. Με την ίδια λογική ο Ρουμάνος πίεσε για την ανανέωση του συμβολαίου του Ελ Καντουρί. Στις 28 Ιουλίου ο Μαροκινός έβαζε την υπογραφή του σε ένα νέο συμβόλαιο 2+1 ετών. Λίγους μήνες αργότερα ο Ελ Καντουρί μετρούσε ήδη δυο θλάσεις με την τελευταία μάλιστα να τον κρατά εκτός αγωνιστικής δράσης στο τέλος του 2021. Χωρίς πολλές προσθήκες στην τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου άρχιζε η προετοιμασία του Δικεφάλου με τον Λουτσέσκου λίγες μέρες νωρίτερα να παρουσιάζεται και επίσημα και να δηλώνει: «Νομίζω πως δεν έφυγα ποτέ από τον ΠΑΟΚ. Εδώ πέρασα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Εχω την ίδια δίψα και την ίδια φιλοδοξία όπως την πρώτη φορά.

ΙΟΥΛΙΟΣ


Και... εγένετο ΠΑΟΚ Β’

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν μπροστάρης στην προσπάθεια δημιουργίας των δεύτερων ομάδων. Ετσι ο ΠΑΟΚ Β’ δημιουργείται ώστε να συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Super League 2. Αυτό που έμενε να ξεκαθαρίσει ήταν ποιος θα αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία. Ο Ιβάν Σαββίδης είχε απευθύνει κάλεσμα στον Πάμπλο Γκαρσία που στα μέσα του Ιούλη απάντησε θετικά και έτσι άρχισε η προετοιμασία της ομάδας. Εκείνον τον μήνα η πρώτη ομάδα βρίσκεται στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της προχωρώντας παράλληλα και στην μεταγραφική της ενίσχυση. Στο Απελντοορν εμφανίζεται ο Γιασμίν Κούρτιτς. Ο Σλοβένος μετά από μια δεκαετία άφησε το ιταλικό Πρωτάθλημα για να φορέσει τα ασπρόμαυρα. Στο πρόσωπο του ο Λουτσέσκου είχε την ελπίδα πως θα βρεί έναν αξιόλογο χαφ. Ούτε ο πιο αισιόδοξος θα μπορούσε εκείνη την ώρα να σκεφτεί πως με το τέλος του 2021 ο Κούρτιτς όχι μόνο θα ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας αλλά και του Πρωταθλήματος έχοντας 9 γκολ όσα ο Ελ Αραμπί και ο Καρλίτος. Στις 9 Ιουλίου και μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις ο ΠΑΟΚ αποκτά και τον Νέλσον Ολιβέιρα.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ


Το super deal «Χρήστος Τζόλης»

Ηταν μεσημέρι της 12ης Αυγούστου. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανεβάζει την παρακάτω ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της: «O ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συμφωνία του με τη Νόριτς για τη μεταγραφή του Χρήστου Τζόλη κι εύχεται στο Golden Boy κάθε επιτυχία στην Premier League και στη συνέχεια της καριέρας του». Ο νεαρός τον οποίο είναι η αλήθεια πως δεν «χόρτασαν» οι φίλοι του Δικεφάλου πηγαίνει στην Αγγλία με τα «καναρίνια» να δίνουν στην ασπρόμαυρη ΠΑΕ το ποσό των 11.500.000 ευρώ που είναι η πιο ακριβή πώληση στην ιστορία του Δικεφάλου. Ο νεαρός συνάντησε στην Νόριτς τον Δημήτρη Γιαννούλη. Τον ίδιο μήνα ο ΠΑΟΚ προχωρά στην Ευρώπη. Αρχικά αποκλείει την Μποέμιανς (είχε ηττηθεί στη Ιρλανδία με 2-1 και κέρδισε 2-0 στην Τούμπα) και στη συνέχεια την Ριέκα στα πλέι οφ του Conference. Το 1-1 του πρώτου αγώνα τον άγχωσε όμως στην Κροατία έκανε παρέλαση. Κέρδισε με 2-0 πήρε την πρόκριση στους ομίλους της νεοσύστατης διοργάνωσης και παράλληλα αυτομάτως έβαλε στα ταμεία του 2.940.000 ευρώ. Τον ίδιο μήνα έδωσε τον Ουάρντα στην Ανόρθωση με το κεφάλαιο του Αιγύπτιου να κλείνει οριστικά σε ότι έχει να κάνει με την ασπρόμαυρη καριέρα του. Πήρε πίσω με τη μορφή δανεισμού τον Ακπομ ενώ έφερε και τον Μιτρίτσα. Η πιο δυσάρεστη είδηση αφορά την ρήξη χιαστών του Νέλσον Ολιβέιρα που δεν κατάφερε μέσα στο 2021 να αγωνιστεί σε επίσημο ματς του ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα, παρά μόνο σε δυο του Conference, αυτά με την Μποέμιαν.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ


«Την ψυχή μου δεν την πουλάω»

Ο Ιβάν Σαββίδης αν και μπορούσε να βρεθεί στην Τούμπα απέφυγε να το κάνει λόγω πανδημίας. Ο πρόεδρος της ασπρόμαυρης ΠΑΕ μπορεί να απείχε από δημόσιες εμφανίσεις αλλά μέσω τηλεδιασκέψεων πολύ συχνά φρόντιζε να διαψεύσει φήμες που αφορούσαν είτε τις προθέσεις του για τον ΠΑΟΚ είτε για την υγεία του. Στις 12 Σεπτεμβρίου απευθυνόμενος στους εργαζόμενους του OPEΝ φρόντισε να δώσει απαντήσεις. «Ο ΠΑΟΚ είναι η ψυχή μου, δεν υπάρχει τιμή πώλησης για την ψυχή». Ο Ιβάν Σαββίδης διέψευσε επίσης τις φήμες περί προβλημάτων υγείας. «Θα φροντίσω να μην κρυολογήσω στην κηδεία τους”, είπε χαμογελώντας και πρόσθεσε. «Έχω κάνει τρία εμβόλια, αλλά ο οργανισμός μου δεν έχει αναπτύξει αντισώματα. Άρα, πρέπει να είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός στον συγχρωτισμό μου με άλλους ανθρώπους. Δεν υπάρχει λόγος να θέσω σε κίνδυνο τη δική μου υγεία και των άλλων, από τη στιγμή που όλα μπορούν να γίνουν μέσω βιντεοκλήσης. Δουλεύω 16-18 ώρες την ημέρα». Ακολούθησαν και άλλες τηλεδιασκέψεις και με τους συνεργάτες του στην ΠΑΕ αλλά και με το ποδοσφαιρικό τμήμα.

OKTΩΒΡΙΟΣ


Η ανανέωση του Αντρίγια Ζίβκοβιτς

Αν κάτι πρέπει να ξεχωρίσουμε από τον δέκατο μήνα του χρόνου, αυτό δεν είναι άλλο από την ανανέωση του συμβολαίου του Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου είπε το «ναι» στον Ιβάν Σαββίδη που πήρε πάνω του το θέμα και το τέλειωσε με απόλυτη επιτυχία. Ο Αντρίγια θα παραμείνει στην Τούμπα μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024 εκτός και αν μέχρι τότε βρεθεί ομάδα που θα καλύψει τα «θέλω» και του παίκτη αλλά και της ΠΑΕ. «Μεγάλε ΠΑΟΚ. Υπέροχοι οπαδοί, Όμορφη Θεσσαλονίκη, Εδώ είναι το σπίτι μου... Για το λόγο αυτό επέκτεινα το συμβόλαιό μου και θα παραμείνω εδώ τουλάχιστον μέχρι το 2024. Ο επόμενος στόχος είναι να κατακτήσουμε περισσότερους τίτλους με τον ΠΑΟΚ. Πολλά ευχαριστώ στην οικογένειά μου, στον ΠΑΟΚ και όλους τους οπαδούς και υποστηρικτές» ήταν η ανάρτηση του Σέρβου επιθετικού λίγη ώρα μετά τις υπογραφές στο νέο του συμβόλαιο. Αγωνιστικά τον μήνα Οκτώβριο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ τα είδαν... όλα! Νίκη μέσα στην Κοπεγχάγη με 2-1, ισοπαλία με τον ΝΠΣ στην Τούμπα καθώς το 4-1 έγινε 4-4 και ήττα στο Γ. Καραϊσκάκης από τον Ολυμπιακό με 2-1.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ


Μετωπική για την νέα Τούμπα

«Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι εχθρός του ΠΑΟΚ» δήλωσε στην τελευταία γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ο Μάκης Γκαγκάτσης. Λίγες εβδομάδες αργότερα η ασπρόμαυρη ΠΑΕ ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως η χρήση του Καυτανζογλείου δεν προχωρεί με ευθύνη του υφυπουργού. Παράλληλα, τον μήνα Νοέμβριο και μετά από απόφαση του Ιβάν Σαββίδη, αποφασίστηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να ζητήσει την διακοπή της διαδικασίας έκδοσης έως ότου ενσωματωθούν σε αυτό όλες οι απαραίτητες αλλαγές, που θα ξεκαθαρίζουν αφενός την ευθύνη του κάθε φορέα στην χρηματοδότηση των έργων, τόσο του γηπέδου, όσο και του περιβάλλοντα χώρου και αφετέρου στις διευρυμένες δυνατότητες χρήσης γης του εν γένει χώρου.Για το λόγο αυτό και για να αλλάξουν σημεία που είναι σε αντίθεση με τις έως τώρα συμφωνίες με τον Δήμο και την Περιφέρεια, αποφασίστηκε να ζητηθούν επιστολές από τους δυο φορείς που θα συνομολογούν τις απαιτούμενες αλλαγές στο Προεδρικό Διάταγμα. Τον ίδιο μήνα και για πρώτη φορά επί εποχής Σαββίδη έχουμε εισβολή οπαδών στην Τούμπα. Στο ματς με τον Αρη, στις καθυστερήσεις του αγώνα που είχε ως αποτέλεσμα την τιμωρία της έδρας για τέσσερις αγωνιστικές και χρηματικό πρόστιμο 193.500 ευρώ.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ


Πήρε τον Μπότο και την... πρόκριση

Μπορεί από τον Ιούνιο ο Ραζβάν Λουτσέσκου να είχε πει πως κάθε μεγάλο κλαμπ χρειάζεται αθλητικό διευθυντή όμως τελικά αυτό δεν συνέβη. Η ΠΑΕ πήρε το ρίσκο να υποστηρίξει μοντέλο χωρίς αθλητικό διευθυντή και στην πράξη αποδείχθηκε ατυχής επιλογή. Την ίδια μέρα που στη γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο αντιπρόεδρος της, Μάκης Γκαγκάτσης δήλωνε πως το πλάνο πρωταθλητισμού απέτυχε, ερχόταν η είδηση πως ο Ζοσέ Μπότο άφηνε την Σαχτάρ για τον ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος λίγες ώρες πριν αλλάξει η χρονιά, ήρθε στην Ελλάδα, είχε την πρώτη του γνωριμία με το ποδοσφαιρικό τμήμα και άπαντες περιμένουν πλέον την μεταγραφική ενίσχυση. Ο μήνας Δεκέμβριος είχε και την πρώτη αποχώρηση αφού ο Σίντζι Καγκάβα έλυσε το συμβόλαιο του και αποχώρησε από την Τούμπα. Παράλληλα αυτόν τον μήνα ο ΠΑΟΚ έστω και την τελευταία αγωνιστική παίρνει το εισιτήριο για την νοκ άουτ φάση του Conference. Τερμάτισε δεύτερος πίσω από την Κοπεγχάγη στον όμιλο του και θα αντιμετωπίσει την Μίντιλαντ στις 17 και 24 Φεβρουαρίου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.