Η Άρσεναλ νίκησε και τη Λίβερπουλ και συνεχίζει στην κορυφή της Premier League

Κωστής Παναγιώτου09 Οκτωβρίου 2022

Η Άρσεναλ συνεχίζει την πορεία πρωταθλητισμού, νικώντας και τη Λίβερπουλ με 3-2, μετά την επικράτησή της επί της Τότεναμ την προηγούμενη αγωνιστική της Premier League, σε ένα απολαυστικό παιχνίδι, με τον Σάκα να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής των "κανονιέρηδων" με δύο γκολ στην αναμέτρηση του Έμιρεϊτς.

Αυτό είναι το καλύτερο ξεκίνημα της ομάδας του Αρτέτα μετά από τη σεζόν 2013-14. Επίσης, ο Μπουκαγιό Σακά έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης της Άρσεναλ που φτάνει τα 20 γκολ στην Premier League, σε ηλικία 21 ετών και 34 ημερών Πρώτος στη σχετική λίστα είνια ο Νικολά Ανελκά που το πέτυχε σε ηλικία 20 ετών και 41 ημερών.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά, πιέζοντας από το πρώτο λεπτό την άμυνα της Λίβερπουλ και ευτύχησαν στην πρώτη μεγάλη στιγμή τους μπροστά από την εστία του Άλισον να σκοράρουν, με τον Μαρτινέλι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα (1-0), μετά από πανέμορφη κάθετη πάσα του Έντεγκααρντ.

Οι "κόκκινοι" παρά τη ψυχρολουσία του πρώτου λεπτού ισορρόπησαν τον αγώνα στη συνέχεια του και στο 34ο λεπτό ισοφάρισε με τον Νούνιες να είναι ο αποδέκτης της πάσας του Ντίας.

Ενώ όλα έδειχνα πως οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια μια αδράνεια της άμυνας των φιλοξενούμενων ήταν αρκετή για να πάρει πάλι προβάδισμα στο σκορ η Άρσεναλ. Ο Μαρτινέλι έτρεξε ταχύτατα προς την αντίπαλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι με τον Σακά να κάνει την προβολή και να γράφει το 2-1.

Η ομάδα του Κλοπ βρήκε πάλι απάντηση και στο 53ο λεπτό ισοφάρισε εκ νέου. Ο Χέντερσον τροφοδότησε τον Ζότα, εκείνος πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Φιρμίνο και ο τελευταίος, κινούμενος στην πλάτη της άμυνας της Άρσεναλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ράμστντέιλ, με διαγώνιο αριστερό σουτ (2-2).

Στο 73ο λεπτό ο Ζεσούς ανατράπηκε από τον Τιάγκο και ο διατητής έδειξε την άσπρη βούλα, με το VAR να επιβεβαιώνει την απόφασή του. Ο Σάκα ανέλαβε την εκτέλεση και έβαλε πάλι μπροστά την Άρσεναλ (3-2).

Η Άρσεναλ πάτησε πάλι την κορυφή της Premier League, έχοντας 24 βαθμούς και ένα βαθμό διαφορά από τη Μάντσετσερ Σίτι που την καταδιώκει. Από την άλλη η Λίβερπουλ συνεχίζει την προβληματική της πορεία, καθώς πλέον απέχει -14 βαθμούς από την πρώτη θέση της βαθμολογίας, μένοντας στη 10η θέση, με μόλις δέκα βαθμούς. 

Άρσεναλ (Προπονητής: Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Τομιγιάσου, Παρτέι, Τζάκα, Σακά (90+4' Βιέιρα), Έντεγκααρντ (82' Τίερνι), Μαρτινέλι, Ζεσούς (90+1' Ενκέτια)

Λίβερπουλ (Προπονητής: Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (46' Γκόμεζ), Μάτιπ (69' Κονατέ), Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Χέντερσον, Τιάγκο, Ντίας (42' Φιρμίνο), Σαλάχ (69' Φαμπίνιο), Ζότα (81' Έλιοτ), Νούνιες

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.