Η Άρσεναλ έστειλε μήνυμα τίτλου, νικώντας με 3-2 τη Γιουνάιτεντ

Κωστής Παναγιώτου22 Ιανουαρίου 2023

Η Άρσεναλ πήρε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο για τη μάχη που δίνει για τον τίτλο και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ενκέτια, οποίος σημείωσε δύο γκολ, επικράτησε με 3-2 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα τίτλου στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Οι "κανονιέρηδες" έφτασαν τους 50 βαθμούς, έχοντας 19 παιχνίδια, δηλαδή ένα λιγότερο από τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έχει 45 βαθμούς μετά τη σημερινή νίκη που σημείωσε επί της Γουλβς. Οι "κόκκινοι διάβολοι" έμειναν στους 39 βαθμούς και συγκατοικούν με τη Νιούκαστλ στη 3η θέση της βαθμολογίας. 

Η ανωτερότητα της ομάδας του Αρτέτα φανερώνεται και από τα xG, με τους γηπεδούχους να έχουν 2.9 xG, επιχειρώντας 25 τελικές, την ίδια ώρα η ομάδα του Τεν Χαγκ είχε μόλις 6 τελικές, για 0.3 xG.

Μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές του Αρτέτα είχαν 63 ενέργειες (!) με τη μπάλα στην περιοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όντας η μοναδική ομάδα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο στη φετινή σεζόν της Premier League.

Ο Μάρκους Ράσφορντ επιβεβαιώσε για ακόμη μια φορά πως φέτος είναι πιο καυτός από ποτέ. Στο 17ο λεπτό ο Άγγλος επιθετικός πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα, καθώς με ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Ράμσντεϊλ και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του (0-1).

Οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα στο γκολ των "κόκκινων διαβόλων". Αρχικά, γύρισαν τη μπάλα υπέροχα, ο Τζάκα βγήκε στα αριστερά και με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Ενκέτια, οποίος ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Γουάν-Μπισάκα και με κεφαλιά ισοφάρισε για την ομάδα του Αρτέτα (1-1).

Η Άρσεναλ ήταν ανώτερη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσπαθεί κυρίως με αντεπιθέσεις να απειλήσει την αντίπαλη άμυνα. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι "κανονιέρηδες" έκαναν την ολική ανατροπή, με τον Σάκα να πιάνει ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Ντε Χέα, κάνοντας το 2-1 (53').

Έξι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια με τον με τον Λισάντρο Μαρτίνες να εκμεταλλεύεται τη λανθασμένη έξοδο του Ράμσντεϊλ και με κεφαλιά να γράφει το 2-2, παρά την προσπάθεια του Μαγκαλάες να διώξει.

Και ενώ όλα έδειχναν πως η αναμέτρηση θα λήξει ισόπαλη οι "κανονιέρηδες" πήραν εκ νέου προβάδισμα με τον Ενκέτια να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στον αγώνα. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά ο Ενκέτια βρέθηκε στο ύψος της μικρής περιοχής και με προβολή νίκησε τον Ντε Χέα και διαμόρφωσε το τελικό 3-2 υπέρ της Άρσεναλ.

Άρσεναλ (Προπονητής: Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ (46' Τομιγιάσου), Σαλιμπά, Μαγκαλάες, Ζιντσένκο, Πάρτεϊ, Τζάκα, Σακά, Έντεγκααρντ (90' Χόλντινγκ), Μαρτινέλι (82' Τροσάρ), Ενκέτια.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Προπονητής: Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Βαράν (90' Γκαρνάτσο), Μαρτίνες, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Έρικσεν, Άντονι (71' Φρεντ), Φερνάντες, Ράσφορντ, Βέχορστ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.