Η αποζημίωση στην οικογένεια του 11χρονου που σκοτώθηκε από σφαίρα

Metrosport Team08 Μαρτίου 2020

Πριν από τρία χρόνια η ελληνική κοινωνία είχε συγκλονιστεί από τον θάνατο του 11χρονου Μάριου, ο οποίος είχε δεχθεί σφαίρα κατά τη διάρκεια γιορτής στο προαύλιο του σχολείου του, στο Μενίδι.

Το δικαστήριο, τελικά, έκρινε πως η Πολιτεία φέρει μεγάλη ευθύνη για την αδυναμία της να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα και πιο συγκεκριμένα την παράνομη οπλοκατοχή και επιδίκασε στην οικογένεια αποζημίωση ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Στο σκεπτικό της απόφασης σημειώνεται ότι ενώ οι αρχές γνώριζαν ότι η εγκληματικότητα στην περιοχή ήταν βραχνάς, δεν φρόντισαν να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα.

«Απόλυτα δικαιωμένοι δεν θα ήμαστε ποτέ. Νιώθουμε όμως μια ανακούφιση γιατί αναγνωρίστηκαν οι ευθύνες της πολιτείας» δήλωσε στον ΑΝΤ1 η μητέρα του άτυχου παιδιού, ενώ ο πατέρας υπογράμμισε: «Θα έπρεπε για την ελληνική αστυνομία να αποτελεί τιμή η σύλληψη αυτού του ανθρώπου. Δεν θα σταματήσω ούτε λεπτό να τους ενοχλώ, θα είμαι συνέχεια μπροστά στα πόδια τους μέχρι να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος που μου κατάστρεψε το σπίτι μου.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.