Η απουσία του Μαντσίνι διατηρεί την ίδια 11άδα

Γιώργος Στράντζαλης18 Μαρτίου 2022

Ο Ντάνιελ Μαντσίνι δεν κατάφερε ούτε χθες να μπει στο ομαδικό πρόγραμμα και ως εκ τούτου οι ελπίδες να προλάβει τον κυριακάτικο αγώνα με τον Παναθηναϊκό έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. Ενδεχόμενη συμμετοχή του εμπεριέχει υψηλό ρίσκο υποτροπής και επιδείνωσης της κατάστασής του, γι’ αυτό και τις προηγούμενες ημέρες δεν “ζορίστηκε” για να μπει στο ομαδικό πρόγραμμα αλλά ακολούθησε πιο συντηρητικό, με την προσδοκία ότι θα είναι ένας για τον εντός έδρας αγώνα της 3ης αγωνιστικής των play off απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ανετοιμότητα του Αργεντινού οδηγεί τον Χερμάν Μπούργος στην απόφαση χρησιμοποίησης της ίδιας 11άδας που παρέταξε και στο Καραϊσκάκης. Αυτή η απόφαση δεν αφορά μόνο στο γεγονός ότι η εικόνα της ομάδας ήταν άκρως ανταγωνιστική και όσοι αγωνίστηκαν ανταποκρίθηκαν στις υψηλές απαιτήσεις. Είναι και οι αμφιβολίες που υπάρχουν για το επίπεδο ετοιμότητας όλων των άλλων διαθέσιμων επιλογών για τη μεσοεπιθετική τριάδα. Ο Φακούντο Μπερτόγλιο μόλις αυτή την εβδομάδα άρχισε να προπονείται σε πιο έντονους ρυθμούς, συνεπώς η παρουσία του στην αποστολή είναι μεν δεδομένη ωστόσο θα χρησιμοποιηθεί εφόσον το κρίνουν απαραίτητο οι συνθήκες στη ροή του αγώνα, για 20-30 αγωνιστικά λεπτά. Ο δε Ματέο Γκαρσία έμεινε εκτός προπονήσεων για περίπου μιάμιση εβδομάδα, λόγω του ταξιδιού του στην Αργεντινή, ενώ οι Λουίς Πάλμα και Ιζέτ Χαϊροβιτς δεν είναι σε σημείο να διεκδικήσουν θέση βασικού. Παραμένουν ωστόσο επιλογές του Μπούργος στην αποστολή.

Τα παραπάνω δεδομένα οδηγούν τον Αργεντινό προπονητή σε μία ενδεκάδα δίχως αλλαγές σε σχέση με αυτή που παρέταξε στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής. Με τον Μπρούνο Γκάμα δηλαδή στη μεσοεπιθετική τριάδα, ο οποίος στο Καραϊσκάκης – όσο είχε δυνάμεις - έκανε καλό παιχνίδι, ήταν δημιουργικός και συνέβαλε στη γρήγορη προώθηση παιχνιδιού. Σε άμυνα και μεσαία γραμμή ασφαλώς δεν υπάρχει λόγος για να προχωρήσει ο Μπούργος σε παρεμβάσεις.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.