Η απουσία του Φαμπιάνο και τα διλήμματα του Μάντζιου

Metrosport Team05 Φεβρουαρίου 2022

Ο Αρης δεν έχει την πολυτέλεια να κοιτάξει μακρύτερα του αποψινού (19:30) αγώνα με τον Βόλο στο «Κλ. Βικελίδης», τον έναν από τους δύο που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στα Playoffs και το κακό για τον Ακη Μάντζιο είναι ότι θα πρέπει να βρει τρόπο να κρύψει την πολύ σημαντική απουσία του Φαμπιάνο.

Κρίνοντας από το επίπεδο των εμφανίσεών του και την ηγετική φυσιογνωμία του, ο Βραζιλιάνος στόπερ εξελίχθηκε σε μία από τις κορυφαίες μεταγραφικές κινήσεις του Αρη σε βάθος τετραετίας. Η απουσία του λόγω τιμωρίας υποχρεώνει τον προπονητή του Αρη να ψάξει να βρει αντικαταστάτη, γνωρίζοντας ότι κανείς από τους διαθέσιμους δεν μπορεί να προσδώσει τα στοιχεία που προσφέρει ο Βραζιλιάνος.\

 Η τελική επιλογή θα γίνει μεταξύ του Γιώργου Δεληζήση και του Κυριάκου Ασλανίδη. Ο πρώτος διαθέτει εμπειρία στη διαχείριση καταστάσεων, ο δεύτερος έχει την ταχύτητα για να ανταποκριθεί σ’ αυτή της μεσοεπιθετικής γραμμής του αντιπάλου και για την ακρίβεια του Φαν Βέερτ. Εδώ εντοπίζεται το βασικό δίλημμα για τον Ακη Μάντζιο σε ότι αφορά την 11αδα. 

Γιατί ο Ντάνιελ Σούντγκρεν θα παραμείνει στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Γιάκουμπ Μπράμπετς θα είναι στο κέντρο της άμυνας, ενώ για το αριστερό άκρο ο Εμάνουελ Σάκιτς συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με τον Κριστιά Γκάνεα. Ο Ρουμάνος είναι στην αποστολή αλλά θεωρείται ανέτοιμος, σε αντίθεση με τον Λούμορ ο οποίος έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού.

Αλλαγές δεν προβλέπονται στον άξονα της μεσαίας γραμμής καθώς η διαθεσιμότητα του Φακούντο Μπερτόγλιο δε σημαίνει ότι είναι έτοιμος για να ξεκινήσει στο παιχνίδι. Συνεπώς, η διατήρηση της τριάδας των Ματίγια, Λούκας Σάσα και Μπαντού Ντιαγέ θεωρείται δεδομένη.

 Στα άκρα της επίθεσης, εφόσον ο Μπρούνο Γκάμα νιώσει έτοιμος έπειτα από ένα πρόβλημα τραυματισμού το οποίο τον κράτησε εκτός στον αγώνα με την ΑΕΚ θα καλύψει τη μία πτέρυγα. Στην άλλη, εκτός απροόπτου θα παραμείνει ο Ντάνιελ Μαντσίνι ενώ ο Αμπουμπακάρ Καμαρά θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης.

Χωρίς προβλήματα θα παραταχθεί ο Βόλος καθώς ο Τομ Φαμ Βέερτ εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής που του επιβλήθηκε λόγω της αποβολής του στη νίκη της ομάδας του επί του Βόλου στο ΟΑΚΑ, ενώ υπολογίζονται κανονικά και οι Κλέιμαν, Πουρίτα οι οποίοι μάλιστα προβλέπεται να ξεκινήσουν στο παιχνίδι.

*Σήμερα (11:00) η Κ15 του Αρη θα αντιμετωπίσει στην Τρίπολη τον Αστέρα για τη 12η αγωνιστική, ενώ στις 15:00 η Κ19 υποδέχεται αυτή του Βόλου για την 22η αγωνιστική. Η Κ17 αγωνίζεται αύριο (13:00) στα Γιάννινα απέναντι στον ΠΑΣ για την 18η αγωνιστική. Η γυναικεία ομάδα των «κίτρινων» θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Καστοριά αύριο το μεσημέρι (15:00) για την 11η αγωνιστική.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.