Η απουσία καλού ΠΑΟΚ κι η παρουσία κακού διαιτητή

Αρις Νικολάκης23 Μαΐου 2022

Δεν χρειάσθηκε χρόνος πολύς. Δεν χρειάσθηκε και φαιά ουσία πολλή. Είναι σαφές – κατά την πάντα ταπεινή μας, άποψη – πως ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στον Τελικό. Δεν νίκησε ο Παναθηναϊκός. Και βέβαια, την ακέραια ευθύνη της ήττας φέρει ο ίδιος ο ΠΑΟΚ….

Ναι μεν, ο Παναθηναϊκός δεν έκανε μία (αριθμός: 1) σοβαρή ευκαιρία. Κι ο ΠΑΟΚ έκανε – κυρίως μετά το 60ο λεπτό, τέσσερεις σοβαρές ευκαιρίες αλλά… Ο καταλογισμός πέναλτι σε μία φάση η οποία δεν αποπνέει μήτε καν εσάνς παράβασης έκρινε τον Τελικό.

Αυτή η συγκεκριμένη φάση φυσικά, ουδόλως δικαιολογεί… Δεν εξηγεί καν την κάτω του μετρίου εικόνα του μέχρι το 45ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ ξάφνιασε με αυτήν την εικόνα. Όταν δε, φορτώθηκαν από το 7ο λεπτό ο Ντόουγκλας Αουγκούστο κι από το 22ο ο Φελίπε Σοάρες με κίτρινες κάρτες… Η αγωνιστική του κατάσταση στράβωσε!

Με λίγα λόγια; Ο ΠΑΟΚ ήταν κατώτερος των περιστάσεων μέχρι το reboot του. Ο ΠΑΟΚ ξύπνησε μετά τις διορθωτικές αλλαγές του Ραζβάν Λουτσέσκου. Τότε φάνηκε η διαφορά ισχύος των δυο ομάδων. Δεν την αξιοποίησε ο ισχυρότερος ΠΑΟΚ. Τούτο δε, και λόγω ατυχίας αλλά λόγω κακής βραδιάς (στην κρισιμότατη της ήδη παρελθούσας αγωνιστικής περιόδου) βασικών παικτών του. Καθώς – οφείλουμε, να το αναφέρουμε – έκθεσης του προπονητή του από συγκεκριμένες επιλογές του.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ρίσκαρε τόσο καιρό με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο. Κι ο Βραζιλιάνος παρουσιάσθηκε ψυχικά και πνευματικά ανέτοιμος. Επέμενε στον Φελίπε Σοάρες, ο οποίος από τον Ιανουάριο μέχρι και χθες δεν είχε πείσει για την χρησιμότητα της παρουσίας του στον Τελικό. Αυτές οι επιλογές εξέθεσαν τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Δεν αυτές πάντως, οι κυρίαρχες αιτίες της ήττες. Ποιες ήταν; Η ατυχία του ΠΑΟΚ μετά το 60ο λεπτό. Σε συνδυασμό με την απουσία του καλού ΠΑΟΚ μέχρι τότε. Και βέβαια, την διαρκή παρουσία κακού διαιτητή!

Για να φουντώσει το παράπονο των φίλων του «δικέφαλου». Τόσες τζάμπα ήττες στα πλέι οφ του Πρωταθλήματος… Θυσία στον βωμό του Κυπέλλου, πήγαν στράφι! Εκ του αποτελέσματος στον Τελικό βεβαίως, βεβαίως!

ΥΓ 1: Πολύ, πάρα πολύ αμφιβάλλουμε εάν κι εφ’ όσον αυτός ο Αντόνιο Λαόθ ο οποίος σφύριζε χθες, στον Τελικό ήταν ο ίδιος με τον Αντόνιο Λαόθ ο οποίος θεωρείται κορυφαίος διαιτητής στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο…

ΥΓ 2 : Οτιδήποτε εύλογα και δίκαια προσάψουμε στον Ισπανό διαιτητή το αποτέλεσμα του Τελικού δεν αλλάζει. Αυτή είναι η πάσα αλήθεια!

ΥΓ 3: Όπως και να το κάνουμε όμως, ο Αντόνιο Λαόθ συνέργησε τα μέγιστα στην ήττα του ΠΑΟΚ. Για την οποία ήττα - επιμένουμε - φταίει περισσότερο από τον Ισπανό... Ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. Ο κακός εαυτός του, για τον οποίο μάλλιασε το χέρι μας, να γράφουμε!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.