Η αποβολή του Ροζ «πονάει» περισσότερο από την ήττα

Βασίλης Μάστορας16 Ιουλίου 2020

Για τον Άρη είναι κανόνας να προσπαθεί σε κάθε αγωνιστική, πέρα από τα όποια προβλήματα, για το καλύτερο. Τούτο έμοιαζε σαν ένα στοίχημα του Ένινγκ και των παικτών της ομάδας από τη στιγμή που ακούστηκε το… προσκλητήριο της έκτακτης ανάγκης λόγω της λειψανδρίας που παρουσιάστηκε στην ομάδα. Αποτέλεσμα κακού προγραμματισμού και του… κορωνοϊού που μεγάλωσε χρονικά την αγωνιστική περίοδο. Η ανταπόκριση των παικτών που έδειξαν διάθεση συστράτευσης για τους αγώνες των πλέι οφ, ήταν συγκινητική. Μπορεί η εικόνα του πάγκου με τους 2-3 παίκτες να συμπληρώνουν την αποστολή, να ήταν απογοητευτική αλλά μέσα στο χορτάρι όσοι πήραν φανέλα βασικού προσπάθησαν για το καλύτερο. Με όσες δυνάμεις είχαν και ξέροντας ότι δεν υπάρχουν βοήθειες από τον πάγκο. Ήταν συγκινητική η προσπάθεια, μίας ομάδας που έχει παίκτες με ταλέντο, κυρίως μεσοεπιθετικά, κι αυτό το έβγαλαν σ’ όλους τους αγώνες. Συγχρόνως η ομάδα, πέρα από την αγωνιστικότητα έβγαζε και ομοψυχία, προϊόν προφανώς της συσπείρωσης από τα τεράστια προβλήματα στις αγωνιστικές επιλογές.

Ένας αγώνας όμως κρίνεται από την αγωνιστική διάρκεια μίας ομάδας. Και ο Άρης, έχασε τα στοιχήματα της αγωνιστικής επιβίωσης στα πλέι οφ, κυρίως, λόγω της απουσίας δυνάμεων. Όπως και χθες με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Μπήκε φουριόζος στο γήπεδο, δημιούργησε ευκαιρίες, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας για 45 λεπτά και δεν έδινε την εντύπωση ότι είναι μία ομάδα ειδικών συνθηκών. Απέναντι σ’ έναν Παναθηναϊκό που έδωσε ευκαιρίες στους νεαρούς του ρόστερ του, οι «κίτρινοι» είχαν ισορροπία στο παιχνίδι τους και δημιούργησαν οκτώ τελικές προσπάθειες από τις οποίες οι πέντε κατέληξαν στην αντίπαλη εστία. Είχαν μάλιστα την ευκαιρία να προηγηθούν στο 43’ με τον Φετφατζίδη που εκτέλεσε πέναλτι το οποίο απέκρουσε ο νεαρός τερματοφύλακας Ξενόπουλος.

Η εικόνα του Άρη στα πρώτα 45 λεπτά άλλαξε στο β’ ημίχρονο. Επηρεασμένη η ομάδα από την κούραση έδωσε χώρο στον Παναθηναϊκό, είχε… αρρυθμία στην άμυνα και δεν ήταν μόνο αυτά. Οι κίτρινοι δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του β’ ημιχρόνου να δημιουργήσουν προβλήματα στον ρυθμό του αντιπάλου. Ο Παναθηναϊκός είχε λύσεις μεσοεπιθετικά τόσο από τον άξονα όσο και από τις πτέρυγες, δημιούργησε 13 τελικές στο β’ ημίχρονο και σκόραρε σε μία από αυτές με τον Κολοβό στο 75’, ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος στην πλάτη της άμυνας του Άρη.

Το γκολ έδωσε προβάδισμα, και τελικά τη νίκη στον Παναθηναϊκό, αλλά το μεγάλο κακό για τον Άρη ήταν η αποβολή του Ροζ στο 85’ με δεύτερη κίτρινη. Απόφαση που έβαλε την σφραγίδα στην διαιτητική ανικανότητα του Βρέσκα, ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο, σ’ έναν αγώνα χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, έκλεψε την παράσταση στο ρόλο του αρνητικού πρωταγωνιστή.

Η αποβολή του Ροζ μεγαλώνει το πρόβλημα των επιλογών για τον Ένινγκ, ενώ τους «κίτρινους» τους περιμένει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Αυτή η εξέλιξη μοιάζει με μαχαιριά σε ανοιχτή πληγή για τον Άρη, λίγες ημέρες πριν από τον αγώνα της Τούμπας. Κι αυτός είναι ο λόγος που «πονάει», ίσως, περισσότερο και από την ήττα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.