Η αποθέωση του όρου… «επαγγελματική νίκη»

Βασίλης Βλαχόπουλος27 Φεβρουαρίου 2022

Ο Αρης δεν χρειαζόταν τίποτε περισσότερο από αυτό που πήρε στην Τρίπολη.Το αποτέλεσμα του λείπει εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα κι αυτό πήρε απέναντι στον Αστέρα καθώς ήταν ο μοναδικός τρόπος επιβίωσης στο μαραθώνιο που οδηγεί στα Playoffs.

 Με τις εντυπώσεις κανείς δεν πρόκοψε κι όποιος έχει αμφιβολίες, ας ρίξει μια ματιά σε όλους τους αγώνες αυτής της ομάδας από τα μέσα του περασμένου Γενάρη. Πάντα ήταν καλύτερη από τον αντίπαλό της, αλλά έφευγε από το γήπεδο δίχως ουσιαστικό όφελος. 

Στην Τρίπολη ενισχύθηκαν τρία στοιχεία τα οποία τείνουν να γίνουν παράδοση. Για 12ο συνεχόμενο παιχνίδι, οι «κίτρινοι» κερδίζουν παιχνίδι στο οποίο απέκτησαν το προβάδισμα. Τελευταία φορά που δεν είχε συμβεί ήταν στον περσινό αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη όταν ο τελευταίος έκανε την ανατροπή, στη μοναδική νίκη του επί του Αρη στους τελευταίους 14 αγώνες! 

Ακόμη, όταν σκοράρει ο Αμπουμπακάρ Καμαρά ο Αρης κερδίζει. Κι αυτό έγινε επίσης. Και η αλήθεια είναι ότι ο Μαυριτανός το άξιζε όχι μόνο λόγω της χθεσινής απόδοσής του (σ. σ. ξεχώριζε σα τη μύγα μες το γάλα με την απόδοσή του καθώς Μαντσίνι, Ιτούρμπε και Ντιαγέ κολύμπησαν στα ρηχά νερά) αλλά της συνολικής παρουσίας του. Θα μπορούσε να είχε βάλει και δεύτερο στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου αλλά ο Μαντσίνι λειτούργησε με τσαπατσουλιά.

Το δεύτερο credit ανήκει στον Χερμάν Μπούργος για την αλλαγή στο 81’. Πανέξυπνη κίνηση γιατί μετά από εκείνο το σημείο και με την προσθήκη ενός ακόμη ψηλού κορμιού (σ. σ. Μπεναλουάν) ο Αστέρας δεν δημιούργησε φάση. 

Το σημάδι στο κεφάλι του Μπαράλες πήγε περίπατο, οι γηπεδούχοι έχασαν τον βασικό τρόπο έκφρασης στην επίθεση και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δεν έκαναν φάση. Τρίτο credit στον Ματέο Γκαρσία. Η ασίστ που έδωσε ήταν το κερασάκι στη τούρτα. Ο Αργεντίνος κράτησε μπάλα, κέρδισε μπάλες στη δεξιά πτέρυγα κι έδωσε ανάσες σε σημεία του παιχνιδιού όπου η ομάδα του χώλαινε στο γήπεδο.

Σε ότι αφορά τη μάχη για τα Playoffs, συντάσσομαι με τον Μπούργος. Ακόμη κι αν ο Αρης πάρει τους έξι βαθμούς, αν κερδίσει τον Ολυμπιακό θα πάει στους 45! Δηλαδή, ξαφνικά θα αποκτήσει πλεονέκτημα για την εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου, πέραν της συμμετοχής στα Playoffs.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.