Η αποθέωση του Μπάνε και η Τούμπα που κρίνει τίτλο

Metrosport Team01 Απριλίου 2023

Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης, Γ.Ζαΐρης

Είναι ο μεγαλύτερος αθλητής των τελευταίων δεκαετιών, της ομάδας μπάσκετ, αυτός που άλλαξε την ροή των αθλητικών γεγονότων, που οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε μεγάλες επιτυχίες, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα με την συνεργασία εξίσου, εξαιρετικών αθλητών. 

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς και σήμερα έχει την τιμητική του. Κυρίως για την ξεχωριστή κίνηση που κάνει η διοίκηση της ΚΑΕ, αναμφίβολα όμως γιατί στο αποψινό παιχνίδι στο Παλατάκι, τα φώτα, θα είναι στραμμένα πάνω του.

Το μοναδικής εμπνεύσεως σύνθημα που είχε ακουστεί την δεκαετία του 80, από τους “στιχουργούς” της ΠΑΟΚτσήδικης εξέδρας εκείνης της εποχής, το ξεχωριστό: “Ω Μπάνε Μπάνε” θα δονεί την ατμόσφαιρα, όπως έγινε σε δεκάδες παιχνίδια, ελληνικά και ευρωπαϊκά. Όταν η μπάλα “έκαιγε” και ο Πρέλεβιτς την κρατούσε με μαεστρία, οδηγώντας τον ΠΑΟΚ σε τίτλους.

Τότε, εκείνα τα χρόνια, η αξία του συνθήματος που είναι διαχρονικό, ήταν σαφέστατα μεγαλύτερη. Σήμερα, θα φανερώσει, την αναγνώριση που υπάρχει στο πρόσωπο ενός πραγματικά μεγάλου αθλητή.

Στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ, η διάκριση μπορεί να έρθει μέσα από τα αποτελέσματα που θα φέρει η ομάδα στην Τούμπα. Μετά την σπουδαία ανατροπή και επικράτηση στο Χαριλάου, μία νέα επιτυχία, εντός έδρας επί της ΑΕΚ θα έχει μεγαλύτερη αξία. 

Ειδικά εάν ο ΠΑΟΚ αξιοποιήσει στον απόλυτο βαθμό την Τούμπα και στα πέντε εντός έδρας ματς των πλέι οφ, θα βρεθεί πολύ κοντά στην πηγή για να πιει το νερό, το νέκταρ της επιτυχίας. Πρακτικά, η Τούμπα μπορεί να κρίνει τον τίτλο αρκεί τα αποτελέσματα να είναι αυτά που όλοι προσδοκούν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.