Η αποτελεσματικότητα και η φαντασία θα είναι απαραίτητα στοιχεία στη «μάχη» του τίτλου

Χρύσανθος Δοβλέτογλου03 Απριλίου 2023

Ο Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου χαρακτήρισε περίεργο το παιχνίδι με την ΑΕΚ, τονίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ δεν έκανε σε όλες τις στιγμές αυτά που έπρεπε στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς θα προσθέσουμε ότι έλειπαν από τους ασπρόμαυρους τα στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίζει στους προηγούμενους αγώνες. Η αποτελεσματικότητα και η φαντασία.

Την φαντασία δεν την είδαμε στο ντέρμπι γιατί η ΑΕΚ κατάφερε να βγάλει εκτός αγώνα τον Κωνσταντέλια, τον παίκτη που με μία ενέργειά του μπορεί μία χαμένη φάση να την εξελίξει σε ευκαιρία. Ο ΠΑΟΚ, πάντως, για ακόμη ένα ματς έβγαλε φάσεις. Ισως λιγότερες από άλλα παιχνίδια, αλλά έβγαλε. Η στατιστική κατέγραψε για τον Δικέφαλο 13 τελικές έναντι έξι της ΑΕΚ.

Δηλαδή, είχε παραπάνω από τις διπλάσιες από την αντίπαλό του. Ωστόσο, με αποκορύφωμα το σουτ του Ελ Καντουρί από το ύψος της περιοχής, που με το ζόρι έφτασε στην εστία του Αθανασιάδη, οι περισσότερες ήταν κακές. Με κατάλληλες ενέργειες προς την εστία, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, παρά την μέτριά του εμφάνιση, να φύγει από το γήπεδο με ακόμη μία νίκη.

Αυτό το παιχνίδι, όμως, αποτελεί παρελθόν. Το ερώτημα είναι αν ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να βγάλει άμεσα αντίδραση και να αποδείξει την Τετάρτη (5/4) στο «Γ. Καραϊσκάκης» ότι θα παραμείνει μέχρι τέλους στο κόλπο της κορυφής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, καθώς έχει κερδίσει κατά την διάρκεια της σεζόν όλες τις ομάδες με τις οποίες συναγωνίζεται για την κορυφή. Ούτε η διαφορά των έξι πόντων από την κορυφή είναι μεγάλη. 

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, επίσης, θα χρειαστεί οπωσδήποτε σε αυτή την κρίσιμη καμπή της σεζόν τους παίκτες «βαρόμετρα» στην πρώτη γραμμή. Ο Σβαμπ, για παράδειγμα, απέναντι στην ΑΕΚ παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων, όπως και ο Ράφα Σοάρες. Από εδώ και πέρα, ωστόσο, που τα λάθη δεν θα συγχωρούνται, θα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο, όλοι οι έμπειροι και με παραστάσεις παίκτες να παίζουν στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους, για να φτάσει ο ΠΑΟΚ στην επίτευξη των στόχων του.

Και στο τέλος μίας χρονιάς αυτό που μένει και καθορίζει το αν είναι επιτυχημένες ή αποτυχημένες είναι η κατάκτηση των τίτλων... Ο Δικέφαλος έχει αποδείξει ότι έχει την στόφα να τα καταφέρνει στα μεγάλα ματς και από εδώ και πέρα όλα θα έχουν τον χαρακτήρα τελικών. Οπότε, στο υπόλοιπο της σεζόν η προσωπικότητα του συνόλου θα είναι καθοριστική.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.