Η απόκτηση Ζερβίνιο δείχνει ότι ο Αρης ετοιμάζεται για να «απαντήσει» στις προκλήσεις της νέας χρονιάς

Βασίλης Μάστορας13 Ιουλίου 2022

Η λογική λέει ότι το πρόσημο στην εξίσωση μπάτζετ-αγωνιστικό αποτέλεσμα θα πρέπει να βγάζει πάντα θετικό πρόσημο. Αυτή είναι η πεμπτουσία του σχεδιασμού μίας ποδοσφαιρικής ομάδας. Όλα τ’ άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση. 

Ο Αρης τα τελευταία χρόνια κατάφερε σ’ αυτή την εξίσωση να έχει θετικό πρόσημο. Από τη στιγμή που πέτυχε να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που ήταν ο πρώτος του στόχος, έχει λόγους να νιώθει ικανοποίηση. Στον αθλητισμό όμως δεν υπάρχει ταβάνι στους στόχους. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και τα όρια των στόχων μίας ομάδας θα πρέπει πάντα να είναι ο… ουρανός. 

Οι μεταγραφικές κινήσεις που είχε κάνει ο Αρης μέχρι προχθές το βράδυ ήταν πολύ καλές. Η απόκτηση όμως του Ζερβίνιο ήταν μεταγραφική κίνηση απ’ αυτές που κερδίζουν τον θαυμασμό. Ο Ιβοριανός είναι ποδοσφαιριστής σταρ κι αυτή τη λάμψη του δεν την έχει χάσει τα 35 χρόνια του. Ερχεται από την Πρωταθλήτρια Τουρκίας και κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο είναι μαζί με τον Βρσάλικο του Ολυμπιακού, οι δύο ποδοσφαιριστές που έχουν τις περισσότερες παραστάσεις από μεγάλα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά κλαμπ. 

Ο Ζερβίνιο είναι παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί σε όλο το πλάτος της επίθεσης. Από σέντερ φορ και δεύτερος επιθετικός και φυσικά στις πτέρυγες. Χαρακτηρίζεται για την τεχνική του, την ντρίμπλα του, την ταχύτητα του και την έφεσή του να δημιουργεί φάσεις για τους συμπαίκτες του. Συνολικά στην σπουδαία του καριέρα μετράει 133 γκολ σε 509 συμμετοχές και 86 ασίστ. Παράλληλα, με την Εθνική Ακτής Ελεφαντοστού έχει 88 συμμετοχές με 23 γκολ. Παίκτης με βαρύτερο βιογραφικό δεν έχει φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα. 

Ο Αρης παρότι το συμβόλαιο τού παίκτη με την Τραμπζονσπόρ ήταν λίγο περισσότερο από 2 εκατ. ευρώ τον απέκτησε με εξαιρετικούς οικονομικούς όρους και συμβόλαιο 1+1 χρόνια. Κίνηση που δείχνει ότι ο Καρυπίδης έχει ωριμάσει διοικητικά, μετά τις αστοχίες έκανε τα προηγούμενα χρόνια. Η απόκτηση του Ζερβίνιο από τον Αρη δεν απογειώνει μόνο την αισιοδοξία των φίλων του. Αποτελεί και μία απόδειξη ότι οι «κίτρινοι» ετοιμάζουν μία ομάδα η οποία να μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου. 

Κανείς δε διαφωνεί ότι η τελευταία εγχείρηση του Ζερβίνιο στους χιαστούς, ενέχει το στοιχείο του ρίσκου. Με άλλες προϋποθέσεις όμως παίκτες αυτού του βεληνεκούς, είναι αδύνατον να έρθουν στην Ελλάδα. Στο κάτω κάτω, το βάρος του ονόματος του Ιβοριανού είναι τέτοιο που ακόμη και στα 35 χρόνια και μετά από δύο εγχειρήσεις μπορεί να είναι χρήσιμος για την ομάδα. Αλλωστε ο Αρης δεν έκανε μία τυφλή κίνηση. Ρώτησε για την αποκατάσταση του παίκτη πριν τη συμφωνία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.