Η απόκτηση του Νταρίντα και οι τρεις μάχες τις οποίες θα πρέπει να κερδίσει ο Αρης

Βασίλης Μάστορας13 Δεκεμβρίου 2022

Μετά από πολύ καιρό ο Αρης κινήθηκε ρεαλιστικά στις μεταγραφές και έκανε μία κίνηση η οποία θα του δώσει αγωνιστική υπεραξία με το… καλημέρα. Είναι παραδεχτό απ’ όλους ότι καταμεσής του Πρωταθλήματος οι μεταγραφές ποδοσφαιριστών εγκυμονούν πολλούς κινδύνους. Λογικό είναι. Συνήθως οι ομάδες ετούτη τη μεταγραφική περίοδο «ξεφορτώνονται» τους ποδοσφαιριστές που δεν τους έχουν ανάγκη. Αυτούς δηλαδή που περισσεύουν στο ρόστερ κι απλώς επιβαρύνουν το μπάτζετ. 

Γι’ αυτό και οι ομάδες είναι διστακτικές στις όποιες μεταγραφικές κινήσεις κάνουν. Σε κάθε περίπτωση το περισσότερο σημαντικό είναι οι παίκτες που θα αποκτηθούν να εντοπιστούν εγκαίρως και να είναι στη διάθεση του προπονητή πριν ακόμη ανοίξει η αυλαία των μεταγραφών. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση δουλειά δε γίνεται. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές και να προσαρμοστούν οι παίκτες περνούν σημαντικοί αγώνες, οπότε χάνεται πολύτιμος χρόνος, που συνήθως στοιχίζει στις ομάδες. 

Ο Αρης απέφυγε αυτή την «παγίδα». Εντόπισε έγκαιρα τον ποδοσφαιριστή που ταίριαζε στις μεταγραφικές του αναζητήσεις και χθες ολοκλήρωσε την απόκτηση του. Ο Τσέχος Νταρίντα, μέσος ο οποίος έρχεται στον Αρη χωρίς προβλήματα τραυματισμών και με τις καλύτερες συστάσεις από τον προπονητή του, θα είναι άμεσα στη διάθεση του Πάρντιου. Ο Νταρίντα κουβαλάει μεγάλη εμπειρία από τη Μπουντεσλίγκα, η οποία θα του φανεί χρήσιμη στην Ελλάδα. 

Με την απόκτηση του ο Αρης βάζει στη μηχανή του ένα γρανάζι που το είχε μεγάλη ανάγκη. Πλέον ο Πάρντιου έχει μία ακόμη λύση για το κέντρο και μάλιστα αξιόπιστη. Το περισσότερο ευχάριστο είναι ότι ο Τσέχος θα έχει την ευκαιρία να προπονείται με τη νέα του ομάδα, περίπου τρεις εβδομάδες μέχρι να έχει δικαίωμα συμμετοχής. Αυτή πιθανόν να μην είναι η μοναδική προσθήκη στο ρόστερ του Αρη. Ο Καμαρά περιμένει έξω από την πόρτα και μάλλον θα επιστρέψει στο «Κλ. Βικελίδης». 

Κίνηση η οποία έχει να κάνει με τα ρίσκα που δεν θέλει να πάρει καμία ομάδα αυτή την εποχή. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Πάρντιου έβαλε νερό στο κρασί του. Οι μεταγραφές θα ενισχύσουν τον Αρη στις αρχές του Ιανουαρίου. Μέχρι τότε όμως οι «κίτρινοι» έχουν μία μάχη για το Κύπελλο και δύο για το Πρωτάθλημα (Λεβαδειακό εκτός και Παναιτωλικό εντός). Αγώνες τους οποίους θα πρέπει να κερδίσει, ώστε να έχει αξία η μεταγραφική του ενίσχυση. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να… τρέξει για να προλάβει τους στόχους κι ίσως να μην τα καταφέρει.

FOCUS

Κι άντε ο «σύζυγος την έμπλεξε», όπως διαρρέεται ότι υποστηρίζει, ετούτη μορφωμένο κορίτσι γιατί «έσκιζε» τα ιμάτια της με εισηγήσεις στο ευρωκοινοβούλιο για τις επικρατούσες εργασιακές συνθήκες στο κρατίδιο του κόλπου και χαριεντίζονταν με τους αξιωματούχους του; Τυχαίο;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.