Η απόκτηση του Νάρεϊ μεγαλώνει την αισιοδοξία, αλλά όλα θα φανούν και θα κριθούν όταν η μπάλα κυλήσει στο χόρτο

Στέλιος Γρηγοριάδης16 Ιουλίου 2022

Η απόκτηση του Κάλεντ Νάρεϊ ύψωσε το ηθικό της πλειονότητας των οπαδών του ΠΑΟΚ και “γέννησε” αισιοδοξία. Φαίνεται από τα σχόλια που έγραψαν σε διάφορες ιστοσελίδες από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο Γερμανός εξτρέμ έφτασε στη Θεσσαλονίκη και η Φορτούνα Ντίσελντορφ ανακοίνωσε επίσημα τη συμφωνία της με τον ΠΑΟΚ. 

Ηθικό και αισιοδοξία που η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχαν μέχρι τώρα με τις μεταγραφές που είχαν προηγηθεί. Κανείς δεν είχε αντίρρηση να γίνει εκ βάθρων ανανέωση, κανείς δεν είχε αντίρρηση για τους πιτσιρίκους που αποκτήθηκαν, αλλά και κανείς δεν πίστευε ότι αυτοί οι παίκτες ήταν αρκετοί για να κατακτηθεί άμεσα τίτλος. Ολοι πίστευαν ότι χρειάζονται κι άλλες προσθήκες. Προσθήκες έμπειρων ποιοτικών παικτών. Και ο Νάρει φαίνεται ότι τους πείθει με την προυπηρεσία του και με την ηλικία του.

Με το ίδιο σκεπτικό περιμένουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ και το αίσιο τέλος στην υπόθεση του Σοτέλδο. Και έμπειρος είναι και ταχύς είναι και δεξιοτέχνης είναι και παίκτης με χαρακτηριστικά που λείπουν από τον ΠΑΟΚ είναι. Ενας παίκτης φτασμένος, διεθνής, που είναι οργανωτής, που είναι σκόρερ, που παίρνει ματς με προσωπικές ενέργειες και που έχει ηγετική προσωπικότητα. Ηδη λένε πολλοί ΠΑΟΚτσήδες ότι αν αποκτηθεί και ο Βενεζουελάνος η ομάδα μπορεί κάλλιστα να πάρει το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο και να κάνει εξίσου καλή με την περσινή πορεία στο Κόνφερενς Λιγκ. Οτι, δηλαδή, μπορεί να αποδώσει άμεσα καρπούς το νέο πρότζεκτ, παρά τα γεγονός ότι, κατά κύριο λόγο, έγινε “παιδομάζωμα”.

Δεν λείπουν, όμως, οι πιο “μετρημένοι”. Ενδεικτικά, παραθέτω την άποψη ενός ΠΑΟΚτσή, που αρχίζει το σχόλιό του αναφερόμενος στον Νάρεϊ, αλλά γράφει τις σκέψεις του και για την εξέλιξη που μπορεί να έχει η επόμενη αγωνιστική περίοδος για τον ΠΑΟΚ: “Σίγουρα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, γράφει. Σίγουρα έρχεται σε μια θέση που χρειαζόταν ενίσχυση. Σίγουρα έχει κάποια καλά στοιχεία.

 Το αν θα κάνει τη διαφορά και δώσει το κάτι παραπάνω στην εικόνα της ομάδας θα το δούμε. Ο ΠΑΟΚ είχε συνηθίσει για μια εξαετία σε μια minimum ποιότητα που του εξασφάλιζε η παλιά φουρνιά και με αυτό το minimum πήρε τίτλους, τερμάτιζε στη χειρότερη δεύτερος εύκολα και, αν δεν έπαιρνε το Κύπελλο, έφτανε μέχρι τον τελικό ή τον ημιτελικο, ενώ έφτανε τουλάχιστον και στους ευρωπαικούς ομίλους. Τώρα δεν υπάρχει αυτό το στάνταρ και μέχρι να δημιουργηθεί μαξιλαράκι απόδοσης μπορεί να χαθούν στόχοι. Ας το έχουμε υπόψιν μας για να μην μας πέσει ξαφνικά ο ουρανός στα κεφάλια μας”.

Είναι η πιο ψύχραιμη προσέγγιση που μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή. Πριν δούμε, δεν μπορούμε να κρίνουμε. Πριν κυλήσει η μπάλα στο χόρτο, ούτε η απαισιοδοξία επιτρέπεται, ούτε ο ενθουσιασμός δικαιολογείται. Αλλά, προσωπικά, δεν παύω να το πιστεύω: Πρέπει ο επίσημος ΠΑΟΚ να ξεκαθαρίσει στον κόσμο ποιος ακριβώς είναι ο στόχος γι’ αυτή την πρώτη περίοδο μετά τις ριζοσπαστικές αλλαγές: Η κατάκτηση τίτλων και η διάκριση στην Ευρώπη; Το “χτίσιμο” της νέας ομάδας; Η και τα δύο ταυτόχρονα; Εχει πολύ μεγάλη σημασία να το ξέρει αυτό ο οπαδός του ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.