Η απογοήτευση το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ!

Metrosport Team21 Απριλίου 2024

Μπορεί η φετινή χρονιά να έχει εξελιχθεί καλύτερα απ’ ότι ο περισσότερος κόσμος του ΠΑΟΚ και οι δημοσιογράφοι ανέμεναν. Διότι αν προσπαθήσουμε να θυμηθούμε τόσο τι υποστήριζαν οι άμεσα εμπλεκόμενοι στην εξέλιξη της ομάδας όπως ο προπονητής, όσο και η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων στην αρχή της χρονιάς, τότε οι τωρινές αποτυχίες δεν αποτελούσαν αρνητικό μέρος της στοχοθεσίας. Γράφει ο Θάνος Μπούζας.

Διότι απλά ο ΠΑΟΚ δεν «πίστευε» ότι θα είναι σήμερα διεκδικητής του τίτλου, ότι έχασε την πρόκριση στο κύπελλο από τα τερτίπια της μπάλας και ότι θα έριχνε για παράδειγμα 5 γκολ στη Ζαντάρ.  Ο Δικέφαλος μέχρι και το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς έφτασε σε υψηλότατο επίπεδο απόδοσης διεκδικώντας ακόμη και το πιο «δύσκολο» που έβαζε το μυαλό μας. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε μια δικαιολογημένη αλλά μη στηριζόμενη σε ρεαλιστικά δεδομένα, επιθυμία με στοιχεία βεβαιότητας, που δεν πρέπει να υπάρχουν στην ποδοσφαιρική σκέψη και προσμονή. 

Έτσι η επιτυχία εξελίχθηκε άμεσα σε αποτυχία συμπαρασύροντας όλους μας σε μια πολύ αρνητική διάθεση που δύναται να επηρεάσει το υπόλοιπο δίμηνο των αναμετρήσεων που θα κρίνει το πρωτάθλημα. Σήμερα ο Δικέφαλος αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό. Επαναλαμβάνουμε ότι αυτό που ειπώνεται περί αποτυχίας ενός θριαμβευτή στο επόμενο παιχνίδι του είναι μια μπαρούφα που δεν έχει κανένα στοιχείο που να το υποστηρίζει έστω και στατιστικά. 

Επίσης πιστεύουμε ότι το μεγαλύτερο ρόλο στο παιχνίδι θα παίξει η κατάσταση του ΠΑΟΚ και το πως θα παρουσιαστεί. Όπως όλοι βλέπουν τον τελευταίο καιρό ο Ολυμπιακός έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, που ένας «μυαλωμένος» και απόλυτα συγκεντρωμένος ΠΑΟΚ μπορεί να τα εκμεταλλευτεί. 

Το ερώτημα που τίθεται είναι : θα παρουσιαστεί ο Δικέφαλος για το παιχνίδι του πανέτοιμος ή η μνήμη του έχει προσκολληθεί στον αποκλεισμό και η διάθεση όλων πιθανότατα θα επηρεάσει και την απόδοσή τους; σίγουρα ο προπονητής Λουτσέσκου θα προσπαθήσει με τους συνεργάτες του να απομονώσει στο μυαλό των ποδοσφαιριστών του, ότι το σημερινό ματς είναι το πιο κρίσιμο έως τώρα όσο αφορά το πρωτάθλημα. Είναι κάτι δύσκολο που αγγίζει τα όρια του αδύνατου.

Φυσικά οι παίκτες δεν είναι όλοι ίδιοι. Άλλοι πραγματικά δυσκολεύονται να «ανατρέψουν» την απογοήτευσή τους ενώ μερικοί θεωρούν το ματς με τον Ολυμπιακό ως το κλειδί για να επανακάμψει η ομάδα. Ο τελευταίος τρόπος αντίδρασης δημιουργεί και πολύ καλύτερη ποδοσφαιρική αντιμετώπιση. 

Τέλος ρόλο παίζει και η ετοιμότητα αυτών που υπέστησαν "επίθεση" από την γρίπη που μπορεί να διαλύσει για μέρες τους καλύτερους αθλητές. Δυστυχώς ο ΠΑΟΚ πληρώνει το ότι δεν προσέθεσε τους 2-3 παίκτες τον Ιανουάριο που θα του στοίχιζαν χρήματα αλλά η ανταπόδοσή τους ίσως να ήταν πολλαπλάσια και στο μπάτζετ αλλά κυρίως στην επίτευξη των στόχων του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.