Η απόφαση του CAS θα κρίνει τις ανανεώσεις στον Άρη

Metrosport Team13 Ιανουαρίου 2022

Αν η οικονομική διαφορά με τους ποδοσφαιριστές που θέλει να κρατήσει ήταν σε… διαπραγματεύσιμα επίπεδα, προφανώς οΆρης θα είχε προχωρήσει σε μικρές υπερβάσεις για να πετύχει συμφωνίες. Επειδή όμως οι αποκλίσεις παραμένουν μεγάλες, οι τελικές αποφάσεις για την ανανέωση τριών συμβολαίων θα ληφθούν αναλόγως της ετυμηγορίας του CAS.

Η αίσθηση που επικρατεί στον Άρη επί της προσφυγής που έχουν καταθέσει στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο είναι ότι έπειτα από τις 5-6 παρατάσεις που δόθηκαν, στα μέσα του Φλεβάρη θα γνωρίζουν αν θα ενεργοποιηθεί ή θα εξαλειφθεί η ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για έναν χρόνο.

 Και η απόφαση του CAS θα παίξει καταλυτικό ρόλο στο ζήτημα ανανεώσεων των συμβολαίων των Φακούντο Μπερτόγλιο, Ντάνιελ Σούντγκρεν και Τζέιμς Τζέγκο καθώς σχετική κρούση έγινε μόνο στους τρεις συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές από το σύνολο των 14 των οποίων λήγουν τα συμβόλαια. 

Με κανέναν δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία, ίσα-ίσα που παραμένουν οι οικονομικές διαφορά, μάλιστα ο Τζέιμς Τζέγκο έκρινε πιο φρόνιμο να μην συζητήσει στην παρούσα στιγμή αλλά να περιμένει τον ερχομό της άνοιξης δείχνοντας ότι θέλει να εξετάσει κάθε επιλογή και σκοπεύει να δώσει χρόνο στους ενδιαφερόμενους.

 Η περίπτωση του Σούντγκρεν είναι τόσο δύσκολη σε σημείο που στον Άρη ήδη σκέφτονται το ενδεχόμενο ενίσχυσης ακόμη και στη δεξιά πλευρά της άμυνας. Η διαφορά είναι τόσο μεγάλη, σε σημείο να μην χρειάζεται κάποιο ραντεβού αν ο παίκτης επιμείνει στην επιθυμία εξασφάλισης κλειστού διετούς συμβολαίου με συνολικές απολαβές άνω των 800.000 ευρώ.

Και πάμε στον Μπερτόγλιο. Η οικονομική απόσταση δεν είναι στο ίδιο επίπεδο μ’ αυτή που είχε διαπιστωθεί στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη, όταν οι δύο πλευρές μπήκαν σε διαδικασία επαφών. Υπήρξαν αμοιβαίες υποχωρήσεις, όχι όμως και συμφωνία. Αν ο Αργεντίνος συμβιβαστεί στην οικονομική προσφορά του Άρη (μεταξύ 300.000 και 350.000 ευρώ) τότε μπορεί να έρθει συμφωνία. 

Αν όχι, όλα θα εξαρτηθούν από την απόφαση του CAS. Σε περίπτωση δηλαδή εξάλειψης της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών , αυτομάτως θα μειωθούν συντριπτικά οι πιθανότητες παραμονής του Μπερτόγλιο. Αν ενεργοποιηθεί η ποινή, τότε οι «κίτρινοι» θα αναγκαστούν να πληρώσουν περισσότερα απ’ όσα έχουν υπολογίσει και παράλληλα θα χρειαστεί να αλλάξουν το πλάνο τους και γι’ άλλους παίκτες διότι δεν θα έχουν τη δυνατότητα κάλυψης των κενών τους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.