Η απίστευτη ιστορία του Ότσιενγκ: Από άστεγος στο ντεμπούτο με την Ρεάλ Σοσιεδάδ C!

Χρύσανθος Δοβλέτογλου01 Μαρτίου 2023

Η θέληση και το πείσμα μπορούν να μας οδηγήσουν στην υλοποίηση όλων των ονείρων μας; Ναι είναι η απάντηση και την δίνει ένας 20χρονος Κενυάτης επιθετικός, ο Τζομπ Ενγκουόνο Ότσιενγκ, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του την Κυριακή με την Ρεάλ Σοσιεδάδ C.

Για τους περισσότερους είναι η πρώτη φορά που διαβάζουν αυτό το όνομα. Λογικό, καθώς έφτασε μόλις το περασμένο καλοκαίρι στην Ρεάλ Σοσιεδάδ μετά από συμφωνία με την Μασπαλόμας των Κανάριων Νήσων. Όπως ανέφερε ο ατζέντης του: «Ο προπονητής της Μασπαλόμας μου μίλησε για έναν Κενυάτη που έδινε... σόου και μόλις τον είδα σε βίντεο του είπα να τον φέρει.»

Αφού πέρασε με επιτυχία τις δοκιμές, ο Ότσιενγκ ταλαιπωρήθηκε το πρώτο διάστημα από έναν τραυματισμό στο γόνατο «γιατί ήθελε να είναι ο ταχύτερος και να προπονείται χωρίς να υπολογίζει τίποτα», όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, και έμεινε εκτός δράσης για μερικές εβδομάδες.

Τελικά, εκπλήρωσε το όνειρό του την περασμένη Κυριακή, μετά από μερικές παρουσίες στην αποστολή, ξεκινώντας στο βασικό σχήμα και κάνοντας το ντεμπούτο του εναντίον της Αλαβές B. Δεν σκόραρε, αλλά η ομάδα του κέρδισε με 1-0 και μπόρεσε να πανηγυρίσει μαζί με τους συμπαίκτες του την επιτυχία. Όμως δεν ήταν όλα εύκολα και χαρούμενα μέχρι πριν μερικές ημέρες.

Η πορεία μέχρι να φτάσει στην Ευρώπη

Η ιστορία ξεκινάει στη γενέτειρά του, το Ναϊρόμπι, όπου άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο παρόλο που δεν υπήρχε παράδοση στην οικογένειά του. Αφού αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια εκεί, ένας οικογενειακός φίλος έπεισε τον Ότσιενγκ και την οικογένεια να μετακομίσουν στα Κανάρια Νησιά σε «ένα σχολείο όπου εκπαιδεύονταν οι νέοι με αθλητικές προοπτικές». Αυτό σήμαινε μηνιαία δαπάνη 1.200 ευρώ.


Η οικογένεια χρειαζόταν βοήθεια για να πληρώσει το κόστος και οι φίλοι και η οικογένεια δημιούργησαν ένα ταμείο, με την υπόσχεση να επιστρέψει τα χρήματα εάν πετύχαινε στο ποδόσφαιρο. Υπερβολική πίεση για ένα 17χρονο αγόρι που επρόκειτο να προσγειωθεί σε μια άγνωστη χώρα, μόνο του, χωρίς να έχει ιδέα από ισπανικά

Εμεινε χωρίς στέγη,

αλλά έκανε «ντρίπλα» στη ζωή

Μόλις προσγειώθηκε στο ισπανικό έδαφος έκανε γρήγορα γκελ. Τον περιέγραφαν ως εξής: «Είναι ένας γρήγορος επιθετικός, με ικανότητα στο γκολ, καλό χειρισμό της μπάλας και με τα δύο πόδια και καλή ντρίμπλα. Σωματικά είναι δυνατός.»

Ωστόσο, αυτό δεν απέτρεψε τα προσωπικά προβλήματα στον Ότσιενγκ, ο οποίος από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε χωρίς σπίτι και χρήματα. Ο λόγος; Λόγω καθυστέρησης στη μηνιαία πληρωμή, ο ιδιοκτήτης της κατοικίας έβγαλε όλα τα υπάρχοντά του στο δρόμο σε μια σακούλα σκουπιδιών ενώ βρισκόταν στην παραλία!


Ευτυχώς, κατάφερε να ξεπεράσει γρήγορα αυτό το εμπόδιο και κατέληξε να υπογράψει στον Μασπαλόμας, όπου διέπρεψε για τρεις σεζόν πριν τραβήξει το βλέμμα των ανθρώπων της Ρεάλ Σοσιεδάδ το περασμένο καλοκαίρι, όταν ήταν 19 ετών.

Τώρα έχει μπροστά του ένα συναρπαστικό μέλλον. «Είναι ένας παίκτης που ανάλογός του δεν υπάρχει, ούτε σε σωματική διάπλαση, ούτε σε ικανότητες. Μου θυμίζει λίγο τον Isak λόγω ύψους, φινέτσας και ταχύτητας, είναι πολύ γρήγορος» τόνισε στην El Mundo Deportivo, ο Ντάνι Ουγκάρτε, ειδικός σκάουτερ. Ο ατζέντης του σημείωσε ότι ο ποδοσφαιριστής είναι «αιώνια ευγνώμων και πολύ χαρούμενος για τη μεταχείριση που είχε από τον σύλλογο όταν ήταν τραυματίας και που του έδωσε την ευκαιρία σχεδόν χωρίς να τον δει. Τώρα είναι είναι έτοιμος να ανταποδώσει εμπιστοσύνη.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.