Η απάντηση των… ξεγραμμένων

Βασίλης Βλαχόπουλος07 Ιανουαρίου 2024

Τελικά αυτό που συνηθίζει να λέει ο θυμόσοφος λαός περί μεγάλης μπουκιάς και βαρύγδουπων λέξεων επιβεβαιώθηκε ξανά γιατί σε αυτά τα ντέρμπι απαγορεύονται οι «καταδίκες» και τα συμπεράσματα βάσει πρότερου αγωνιστικού βίου. Γιατί ήταν, είναι και θα είναι… μάχες επιβίωσης έστω κι αν οι στόχοι διαφέρουν. Κακώς κάποιοι είχαν τον Αρη «ξεγραμμένο» και πίστεψαν μόνο σ’ αυτό που παρήγαγαν οι δύο ομάδες στον τελευταίο ενάμιση μήνα. 

Κακώς αρνήθηκαν να συμπεριλάβουν στα κριτήριά τους τον αθλητικό εγωισμό που βγάζει ένας παίκτης σ’ αυτά τα ιδιαίτερα παιχνίδια αλλά λογάριασαν βάσει των περίτεχνων ενεργειών. Γιατί το παιχνίδι πήγε έτσι ακριβώς όπως το είχε σχεδιάσει ο προπονητής του. «Φόρτωμα» στα άκρα, «χειροπέδες» στους ακραίους επιθετικούς του ΠΑΟΚ… «πάρτε και την μπάλα στα πόδια σας και αφήστε με να σας χτυπήσω στο transition παιχνίδι».

Το πλάνο αποδείχθηκε εξαιρετικό, όσο εξαιρετική ήταν και η εκτέλεσή του. Προφανώς βοήθησε σε αυτό και μια επιλογή του αντιπάλου – κι αυτό φάνηκε εξάλλου στα τελευταία 20-25 αγωνιστικά λεπτά – καθώς η απουσία του Κωνσταντέλια από τον άξονα κάθισε σα βούτυρο στο ψωμί του Μάντζιου. Εδωσε χώρους στους κεντρώους που δεν κυκλοφορούν σωστά την μπάλα και «κλείδωσε» τα άκρα. Ο ΠΑΟΚ δεν έκανε άλλη φάση πλην αυτής του 9ου λεπτού πριν το γκολ του Ραχμάν Μπάμπα.

Επιθετικά, ο Αρης ήταν έξυπνος. Βασίστηκε στο εξαιρετικό παιχνίδι του Νέβεν Τζούρασεκ ο οποίος έκανε το καλύτερό του παιχνίδι, το ίδιο ισχύει και για τον Μάρτιν Μοντόγια ο οποίος «εξαφάνισε» τον Ντεσπότοφ. Η δε έκπληξη του Ακη Μάντζιου ήταν ο Κίκε Σαβέριο στην παρθενική εμφάνισή του στην 11αδα. Δεν ήταν κάτι που έτυχε καθώς οι… παροικούντες την Ιερουσαλήμ είχαν καταλάβει ότι ο έμπειρος τεχνικός είχε ως βασικό άξονα του σχεδίου του το ματσάρισμα του 24χρονου winger με τον Αντρέ Βιεϊρίνια. 

Ο απολογισμός της μίας τελικής πάσας και του γκολ στοιχειοθετεί την απόλυτη δικαίωση του 54χρονου τεχνικού. Αν μάλιστα ο Λορέν Μορόν αξιοποιούσε (έστω) τη μία από τις δύο μεγάλες στιγμές, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Ειδικά τη φάση της αντεπίθεσης. Είναι η νοοτροπία που ανέφερε ο Μάντζιος. Ο Αρης πρέπει να μάθει να «τελειώνει» τους αντιπάλους του. Προς το παρόν τους κρατάει ζωντανούς. Σε κάθε περίπτωση, πήρε μια βαθιά ανάσα την οποία είχε ανάγκη όλος ο οργανισμός πριν τους αγώνες του Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.