H απάντηση της Σέριφ στον Πέρεθ, η ελληνική παροικία και το όνειρο του «ήρωα» Τιλ

Metrosport Team30 Σεπτεμβρίου 2021

 Eπιμέλεια: Αλέξανδρος Κεσανλής

Μετά την πρόκριση της Σέριφ Τίρασπολ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ σχεδόν κανείς δεν περίμενε κάτι το αξιοσημείωτο από την ομάδα της Μολδαβίας που ζει το όνειρο της παίζοντας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορέντινο Πέρεθ, μάλιστα, είχε πει ότι «τι νόημα έχει να βλέπει κανείς την Ρεάλ και την κάθε Ρεάλ με τα αστέρια της κόντρα σε ομάδες όπως η Σέριφ; Η φάση ομίλων δεν είναι καν ενδιαφέρον» 

Έλα όμως που η Σέριφ του Αθανασιάδη, του Κολοβού και του Ευαγγέλου είναι πρώτη στον όμιλο της, αφήνοντας όλη την Ευρώπη με ανοιχτό το στόμα.

Οι Μολδαβοί ζουν το δικό τους παραμυθένιο όνειρο, πετυχαίνοντας την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία τους, επικρατώντας μέσα στο σπίτι του συλλόγου με τις περισσότερες κατακτήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, ο βασιλιάς των σπορ.

Ο Γιώργος Αθανασιάδης πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση και με τις επεμβάσεις του εμψύχωνε τους συμπαίκτες του, δίνοντας τους μια έξτρα ώθηση για να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ του Τιλ στο 90΄. Ο Δημήτρης Κολομβός, βασικός και αναντικατάστατος καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Μολδαβικής ομάδας. Και οι δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές θα έχουν να το θυμούνται καιρό αυτό το σπουδαίο διπλό. Ιδιαίτερα, για τον πρώην πορτιέρο της ΑΕΚ, καθώς ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης.

Και εκεί που ο Αθανασιάδης έβγαζε τα άπιαστα, εμφανίζεται ο Σεμπάστιαν Τιλ και με ένα σουτ - κεραυνό, ρίχνει στο καναβάτσο την «Βασίλισσα». Ο 27χρόνος μέσος από το άσημο ποδοσφαιρικά Λουξεμβούργο, κάνει πράξη αυτό που ονειρευόταν από μικρή ηλικία. Ο Τιλ, έχει τατουάζ στη γάμπα του τον εαυτό του να...σκέφτεται το Τσάμπιονς Λιγκ. Και το παραμύθι των «Σερίφηδων» συνεχίζεται, έχοντας όλα τα φόντα για να προχωρήσουν στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, πετυχαίνοντας το 2 στα 2.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.