Η απάντηση της Dua Lipa για τη φωτογραφία με τη «Μεγάλη Αλβανία»

Metrosport Team22 Ιουλίου 2020

Εξηγήσεις έδωσε η γνωστή τραγουδίστρια, Ντούα Λίπα, μετά το σάλο που ξέσπασε με τη φωτογραφία της Μεγάλης Αλβανίας που δημοσίευσε στο twitter της.

Η Λίπα δημοσίευσε μια φωτογραφία με την Αλβανία διευρυμένη μέχρι τη Θεσπρωτία και σημείωσε πως οι Κοσοβάροι-Αλβανοί είναι αυτόχθονες ομάδες, προσπάθησε να ανασκευάσει. 

Βλέποντας τις αντιδράσεις αποφάσισε να πάρει θέση τονίζοντας ότι κάθε φορά που ανεβάζει κάτι που αφορά το Κόσοβο δέχεται ποικίλες κριτικές. 

Χαρακτηριστικά σημείωσε: «Λυπάμαι και θυμώνω που η ανάρτησή μου παρερμηνεύτηκε σκόπιμα από ορισμένες ομάδες και άτομα που προωθούν τον εθνικιστικό αυτονομισμό, κάτι που απορρίπτω εντελώς. 

Κάθε φορά που δημοσιεύω κάτι για το Κοσσυφοπέδιο, η ροή στο προφίλ μου... τρελαίνεται, ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι χαρούμενο, όπως το φαγητό ή η μουσική και αντιμετωπίζω έντονη αντίσταση στην ιδέα ενός αυθεντικού πολιτισμού του Κοσόβου. 

Όλοι αξίζουμε να είμαστε περήφανοι για την εθνικότητά μας. Θέλω απλώς να εκπροσωπηθεί η χώρα μου σε έναν χάρτη και να μπορώ να μιλάω με υπερηφάνεια και χαρά για τις αλβανικές ρίζες μου και τη μητέρα μου χώρα. Ενθαρρύνω όλους να αγκαλιάσουν την κληρονομιά τους και να ακούσουν και να μάθουν ο ένας από τον άλλο. Ειρήνη, αγάπη και σεβασμός σε όλους».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.