Η αντρίκεια αναγνώριση από τον Ομάρ Ελ Καντουρί και οι αδυναμίες που βαφτίστηκαν «λεπτομέρειες»

Στέλιος Γρηγοριάδης06 Οκτωβρίου 2020

Aγαπητή Metrosport,“

Δεν ήταν μαζί μας οι λεπτομέρειες”, είχε πει ο Αμπέλ Φερέιρα μετά τη ρεβάνς με την Κράσνονταρ, για να αιτιολογήσει τον αποκλεισμό. Στις λεπτομέρειες το έριξαν και ο Βαρέλα και άλλοι συμπαίκτες του. Τις λεπτομέρειες κατηγόρησε στα σχόλιά της και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που αρέσκεται να παριστάνει και το Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης.

Μόνο ένας βρέθηκε εκείνο το βράδυ να μιλήσει αντρίκεια και να πει την αλήθεια. Ο Ομάρ Ελ Καντουρί. “Σ' αυτό το επίπεδο, είπε, απαγορεύεται να κάνεις τα λάθη που κάναμε εμείς”.

Λάθη, κύριοι. Λάθη και αδυναμίες. Τι θα πει λεπτομέρειες; Οι λεπτομέρειες δεν πέφτουν από τον ουρανό. Προκύπτουν από τις ενέργειες των ομάδων. Οταν χάνει ο Πέλκας το πέναλτι δεν είναι λεπτομέρεια. Οταν παραχωρεί ο Γιαννούλης το πέναλτι δεν είναι λεπτομέρεια. Οταν βάζει το αυτογκόλ ο Μιχαηλίδης δεν είναι λεπτομέρεια. Τα δυο ματς με την Κράσνονταρ δεν τα έκριναν οι λεπτομέρειες, αλλά οι αρετές και οι αδυναμίες των δύο ομάδων. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με περισσότερες αδυναμίες, έκανε περισσότερα λάθη και αποκλείστηκε φυσιολογικά.

Αραγε στο ματς με τον ΟΦΗ με ποιον ήταν οι... λεπτομέρειες; Γιατί δεν τις θυμήθηκαν τις λεπτομέρειες ο Φερέιρα και η ΜΜΕ ΠΑΕ για να εξηγήσουν το 3-0; Ο ΟΦΗ έπαιξε τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε σαφώς πιο πολλές και κλασικές ευκαιρίες. Ηττήθηκε όμως. Και ηττήθηκε γιατί δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες του. Ηττήθηκε γιατί δέχτηκε, πάνω στην προσπάθειά του για την ισοφάριση, το δεύτερο γκολ από τον Σφιντέρσκι. Και το δέχτηκε αυτό το γκολ γιατί έχασαν τη μάχη στον αέρα οι αμυντικοί του. Ο ΠΑΟΚ νίκησε γιατί είχε προλάβει να πετύχει το πολύ ωραίο πρώτο γκολ, νίκησε γιατί οι αντίπαλοί του δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες τους, νίκησε γιατί είχε Ζίβκο Ζίβκοβιτς, νίκησε και γιατί είχε στο τέλος και Σφιντέρσκι. Αλλά η νίκη και το ευρύ 3-0 δεν μπορούν να κρύψουν ούτε τα λάθη, ούτε οι αδυναμίες του. Δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες η υπεροχή του ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο και οι πολλές φάσεις για γκολ που δημιούργησε. Μόνο όσοι βολεύονται με το να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους δεν θέλουν να αναγνωρίσουν ότι η πολύ καλή απόδοση του ΟΦΗ οφείλεται, σε ένα μεγάλο βαθμό, στις αδυναμίες και τα λάθη του ΠΑΟΚ. Κι όσοι μέσα στην ομάδα προτιμούν να κοροϊδεύουν τον εαυτό τους δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να βελτιωθούν. Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο. Οταν λείπουν η αυτοκριτική και το γνώθι σ' αυτόν, δεν υπάρχουν ελπίδες να γίνει προσπάθεια για βελτίωση.

Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, οι τέσσερις πεταμένοι βαθμοί στο Πρωτάθλημα έγιναν δύο με την ισοπαλία του Ολυμπιακού στα Γιάννινα. Αλλά το ερώτημα είναι αν μπορεί αυτή η ομάδα να μην πετάξει αδικαιολόγητα άλλους βαθμούς κι αν, τελικά, έχει τα φόντα να κατακτήσει τουλάχιστον έναν τίτλο. Ας δούμε τι θα γίνει και με τα συν-πλην στις μεταγραφές και επανερχόμαστε με τα νέα δεδομένα που θα έχουν δημιουργηθεί. 

ΥΓ. Αρχισε πάλι ο Ολυμπιακός την ελεεινή και τρισάθλια επικοινωνιακή πολιτική του μονίμως αδικημένου. Θα τον ανεχτούν και φέτος; 

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.