Η αντίστοιχη επιτροπή της ΕΠΟ πότε θα λειτουργήσει όπως η πειθαρχική της FIFA;

Metrosport Team18 Ιανουαρίου 2020

Του Δημήτρη Κανελλάκη 

Η απόφαση της ΕΠΟ για ανάκληση του δελτίου του Ντουρμισάι, δείχνει πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα για τον Αρη.

Ταυτόχρονα, όμως, δείχνει και πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη της ομοσπονδίας, η οποία, αν και είχε, όπως λέγεται, από τον Νοέμβριο την ενημέρωση για την επιβολή ποινής απαγόρευσης μεταγραφών από τη ΦΙΦΑ στον Αρη, εξέδωσε δελτίο στον Ντουρμισάι.

Αυτό είναι ένα ζήτημα για το οποίο οφείλει η ΕΠΟ να μας εξηγήσει κάποια στιγμή πώς συνέβη. Διότι, όπως είναι γνωστό, σε κάθε περίπτωση σαν κι αυτή που αφορά στον Αρη εν προκειμένω, η ΦΙΦΑ επικοινωνεί με την εθνική ομοσπονδία και την καθιστά υπεύθυνη για την εκτέλεση της απόφασης, αφού σε διαφορετική περίπτωση οι κυρώσεις –από πλευράς παγκόσμιας ομοσπονδίας- σε αυτή, στην ΕΠΟ, δηλαδή, θα επιβληθούν και όχι στην ΠΑΕ.

Η παρέμβαση της ΦΙΦΑ, πάντως, λόγω των χρεών του Αρη, φέρνει στην επιφάνεια και ένα ακόμη θέμα, πάρα πολύ σοβαρό, που αφορά στην ΕΠΟ.

Είναι πάρα πολλοί αυτοί που αναρωτήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, και με το δίκιο τους νομίζω, ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο το ίδιο ακριβώς με αυτό που έκανε η πειθαρχική επιτροπή της ΦΙΦΑ σε βάρος ελληνικής ομάδας για οφειλές της σε αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές και αλλοδαπό εκπρόσωπο ποδοσφαιριστών, δεν το κάνει η αντίστοιχη επιτροπή της ΕΠΟ σε βάρος ελληνικών ομάδων για οφειλές τους σε Ελληνες ποδοσφαιριστές;

Την απάντηση οφείλει, ασφαλώς, να μας την δώσει η ΕΠΟ, για να καταλάβουμε όσοι έχουμε την παραπάνω απορία τι ακριβώς συμβαίνει.

Εως ότου, όμως, λάβουμε αυτή την απάντηση, που μάλλον δεν θα την λάβουμε ποτέ, θα βοηθήσει την σκέψη όλων μας να διαβάσουμε τι λέει ο διευθυντής αδειοδότησης της ΕΠΟ, ο κ. Δημητρίου…

«ΤοmadeinGreece50% αναφορικά με τις οφειλές προς ποδοσφαιριστές αποτελεί προ τετραετίας έμπνευση της ΕΠΟ στον ΚΑΠ και όχι δική μου. Η έναρξη ισχύος αυτής καθυστέρησε σημαντικά προκειμένου να διευκολυνθεί η δημιουργία ΠΑΕ, χωρίς χρέη προηγούμενων χρήσεων, σε συγκεκριμένες ομάδες. Η δε διάταξη του Κανονισμού Αδειοδότησης αποτελεί υποχρεωτική εναρμόνιση με τον ΚΑΠ και τίποτα παραπάνω»

Πιστεύω ότι ο καθένας μπορεί να καταλάβει ποιος φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση και με ποιανού τις ευλογίες συμβαίνουν όλα αυτά που για την ΦΙΦΑ δεν είναι ανεκτά…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.