Η αντίδραση του κ. Δρακόπουλου και οι παραδοσιακοί σωτήρες

Βασίλης Μάστορας08 Σεπτεμβρίου 2020

Χειρότερα δε γίνεται. Πάνω που οι κόσμος του Ηρακλή ένιωθε ικανοποίηση για το restart της ποδοσφαιρικής ομάδας, έστω και με την παρουσία της στη Γ’ Εθνική, ήρθε η κρίση στα διοικητικά. Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές υπάρχει ρευστότητα, αλλά και κάποια δεδομένα. Oπως το veto που έβαλε ο Θόδωρος Δρακόπουλος στον επιστήθιο φίλο του και πρόεδρο του Ηρακλή Αμπελοκήπων κ. Γιάννη Ζαντόπουλο. Στον άνθρωπο που τον έπεισε να γίνει ο χρηματοδότης της προσπάθειας που αρχίζει ο Ηρακλής προκειμένου να επανέλθει στις επαγγελματικές κατηγορίες.

 Ο κ. Δρακόπουλος, όπως μου είπε χθες σε συνομιλία που είχα μαζί του είναι δυσαρεστημένος από τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας σε διοικητικό επίπεδο, τις πρώτες ημέρες μετά τον «γάμο» των Αμπελοκήπων με τον Ηρακλή. Καλά πληροφορημένη πηγή υποστήριζε ότι ο κ. Δρακόπουλος διαπίστωσε ότι ήθελαν να κάνουν κουμάντο στα χρήματα που έβαλε, όλοι οι άλλοι εκτός από τον άνθρωπο στον οποίο έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις παραγοντικές του ικανότητες, δηλαδή ο κ. Ζαντόπουλος. Αυτός είναι και ο λόγος που έφθασε στο «ή εγώ ή αυτοί», έχοντας την άποψη ότι αν η κατάσταση συνεχιζόταν έτσι θα είχε άδοξο τέλος.

Το είχα γράψει προσφάτως ότι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να προστατεύσουν ως κόρη οφθαλμού το νέο εγχείρημα και να μη γίνει θυσία στον βωμό μικροπαραγοντικών συμφερόντων ή εγωισμών. Με το καλημέρα όμως έγινε το κακό. Ο κ. Δρακόπουλος έχει εξαιρετικό επιχειρηματικό και παραγοντικό βιογραφικό. Αρα δικαιούται να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο ή ο ίδιος, ή ο άνθρωπος που θα επιλέξει να αποφασίζει για τη νέα προσπάθεια. Μία προσπάθεια η οποία εξακολουθεί να έχει πολλούς κινδύνους μπροστά της μέχρι να ολοκληρωθεί πετυχημένα. Αντιθέτως, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ηρακλής χθες στο Metropolis 95,5, άτομα του παραδοσιακού Ηρακλή επιχείρησαν να κάνουν αρχηγική παρουσία έχοντας να προσφέρουν μόνο… ιδέες. «Μέσα σε λίγες ημέρες έχουν κάνει δύο φάουλ και ένα πέναλτι» δήλωσε ο κ. Δρακόπουλος, υπονοώντας τις διοικητικές τους αστοχίες.

Ο επαγγελματικός αθλητισμός έχει ανάγκη από χρήματα και όχι από ιδέες. Κι όποιος πληρώνει αυτός έχει δικαίωμα και να παίρνει τις αποφάσεις, αλλά και το κόστος της ευθύνης τους. Ολοι οι υπόλοιποι μπορούν να προσφέρουν επικουρικά, αλλά δεν μπορούν να χαράσσουν την κεντρική διοικητική γραμμή. Κι εκεί είναι το πρόβλημα στον Ηρακλή. Ο κ. Δρακόπουλος εμπιστεύτηκε τη διαχείριση των χρημάτων που θα βάλει στον κ. Ζαντόπουλο. Οι παραδοσιακοί παράγοντες του Ηρακλή που έχουν συγκεντρώσει λιγότερα χρήματα μέχρι τώρα επιχείρησαν να «καπελώσουν» την προσπάθεια. Οι λεονταρισμοί τους ίσως έχουν να κάνουν με το ενδιαφέρον που δείχνει για διοικητική εμπλοκή και ο κ. Ηλίας Θεοδωρίδης. Ιδωμεν.

FOCUS

H επιλογή της ΠΑΕ Αρης να αναθέσει τον ρόλο του γενικού διευθυντή στον κ. Αγησίλαο Τουμαζάτο, είναι μία πρώτης τάξεως κίνηση, απόδειξη ότι έστω και καθυστερημένα άρχισε να μπαίνει μία τάξη στο οργανωτικό κομμάτι της εταιρείας. Αν μάλιστα στις ανακοινώσεις διευκρινίζονταν ποιος Θεόδωρος Καρυπίδης πήρε την απόφαση, ο του Λαζάρου ή του Ανέστη όλα θα ήταν περίφημα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.